Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - fafan

Pages: [1] 2 3 ... 268
1
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Today at 12:02:45 »
Ето затова нашите русофили пляскат на Тръмп!

Quote
Тръмп: Войната в Украйна засяга Европа, тя да му мисли, а не САЩ

...
Иначе от вчера се замислям за този критичен анализ на DW!
България е напът да стане за посмешище в НАТО

Е ние даваме, ама само срещу пари. Оръжейните ни заводи бачкат на пълна пара, не смогват да изпълнят поръчките. Някъде четох че Вазовските заводи са увеличили производството на 300%, което си е впечатляващо. Иначе имаме сериозни дефицити във въоръжаването, дефакто сме най-голямата дупка по източния фланг - нямаме адекватни безпилотни системи, ПВО-то ни е някакъв музей на стари и неработещи екземпляри от минали времена, случаят с малкия самолет който кацна до Търговище го доказа това. Военноморските ни сили са някаква пародия и те, руски подводници могат необезпокоявани да се разхождат по нашето крайбрежие и ние нямаме с какво да ги локализираме и потопим. Да не говорим за по-сериозни заплахи, в обхвата сме на балистични ракети от терористични държави като Русия и Иран, без да имаме с какво да им отговорим.

Това, което Тръмп разказва по телевизията и това което реално ще се получи ако успее някак да се промъкне в Белия дом пак са две различни неща. Все пак той е отчаян популист и говори сега всичко, само и само да вземе някое дарение в повече, има много милиони глоби да плаща, а и кампанията му не е евтина. От Русия наскоро се чуха някакви гласове че предпочитали втори мандат на Байден пред нов на Тръмп, ама то там вече не знаят и те какво искат.

2
Да, със сигурност не трябва да минават през Владайска река и Сточна гара за гараж.

Новият мост там не е ли с по-голям светъл отвор сега?

3
Височината е 4.06 m и не би трябвало да има проблеми с тролейбусната контактна мрежа.  80 на 100 изглежда нереално висок разход дори за градско движение, по крайградски линии със сигурност е значително по-нисък. :)

С контактната мрежа не, но с мостове проблеми е имало. Тази снимка вече съм я пускал:Друг сериен проблем - лошо окабеляване на чистачките на горното предно стъкло е предизвикало няколко пожара с тотално бракуване след това, в Берлин по този случай са изключени и демонтирани всички чистачки горе.още лятото предложиха втора ръка съчленени и соло Цитаро, Евро 5 и там пакет екстри. Предложението бе моментално отхвърлено на заседание на СОС.

С право е отхвърлено.

4
Той беше друг модел. Специално тези Lion's City DD наистина имат проблеми по тесни завои и задниците им се изнасят много. Друг въпрос който също трябва да се попита е с разхода, те нови докарани от завода са харчели по 80 на 100, сега сигурно по този тесен стръмен път към Пасарел ще харчат двойно. Не става ясно пътникопотокът по А3 оправдава ли наистина такова разточителство на гориво.

Като цяло автобусите не са удобни за дълги пътувания, седалките са твърди, вътре е клаустрофобично, ако климатиците не работят е и ужасно задушно. В задната част на горния дек има и някакъв проблем с нагряването откъм двигателя и в горещи дни климатикът не се справя и става като в пещ. Това са автобуси за 10-15 минути от квартал до близката метростанция да се превозят накуп 120 човека, а не да се таралянкаш един час по междуселски шосета. В Берлин повечето пътувания с автобус траят около 10 минути, само туристи седят вътре от край до край по някои линии през центъра.

5
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Yesterday at 23:12:41 »
Мен в цялата схема (на войната в Украйна) ме притеснява само онази "част от фронта" дето е разположена в Републиканската партия в САЩ!
Т.е. притеснявам се, за "бойците", които са в Конгреса и Сената на САЩ!
Защо, какво те притеснява - че американците ще спрат да спонсорират украинеца ли? Че крайно време е

Не се тревожи, "спонсорирането" ще продължи, САЩ имат капацитетите да финансират навсякъде по света военни операции срещу болшевишката зараза и имат голям опит да си държат резерви за което, още от времето на Рейгън срещу сандинистите и  Иран-Контра аферата знаят как да купят оръжие и разни изкуфтели старци в Сената даже да не разберат или да разберат когато вече мачът е свирен.

6
Снимки / Re: Снимки (трамваи)
« on: Yesterday at 23:06:59 »
За Вишнева се водиха големи спорове тук. Аз така и не разбрах какво пречи да се постави огледало...

На снимката се вижда освен трамвая и няколко фигури от политически групи представени в блокирания СОС. Може би оглеждат именно къде да боднат огледалото?

7
Май за линия 5 ги гласяха?

Гласят ги за смяна на табелите най-вече и други разкрасителни разходи.

А по кои линии ще ги видим зависи от това колко време ще са изправни и колко време ще седят на трупчета.

8
Нямам преки наблюдения как е натоварването по младостките линии. Но това с чакането на превозното средство се случва, ако се прекачва човек. Иначе всеки има смартфон и може да провери кога ще има автобус и няма да чака. Неведнъж съм казвал, че трябва да се направи изследване какви са транспортните нужди и да се разработи нова маршрутна мрежа. Мега дълги линии като 76, 83, 111 са отживелица и не мисля, че са адекватни на пътникопотоците. По-добре повече по-къси линии, но с добър синхрон и по-добро покритие.

Дори и да имаш смартфон това няма да те спаси, просто ще видиш че ще чакаш и ще тръгнеш или пеша, или ще се принудиш да чакаш. За да работи това със смартфона и планирането на маршрут с две и повече превозни средства трябва да има гарантирани маршрути с гарантирани възлови спирки на които да става изчакване на превозни средства по няколко минути и тогава могат да бъдат вкарани в някакво приложение което да планира такива релации. Това е стандарт в големи градове, в София такова нещо нямаме. Единстветното подобно нещо е нощният транспорт с изчакането на централната спирка, през деня такова нещо няма.


9
Снимки / Re: Снимки (трамваи)
« on: Yesterday at 15:45:30 »
Гледай ти, на Вишнева изведнъж можело да спре дълъг трамвай  8)

10
Дано имат локомотив, да не стане празничен автобус  :help:

БДЖ пуска празничен влак по теснолинейката на 3 март


https://www.dnes.bg/obshtestvo/2024/02/20/bdj-puska-praznichen-vlak-po-tesnolineikata-na-3-mart.598936

11
Само връзката на интервала с времепътуването не схванах!  :blink:

Няма такава връзка.

Да вземем по-хубав пример от този изсмукан от пръстите със 76 и 213 - на брега на река имаме от двете страни кейове и между тях се движи ферибот. Времепътуването е 2 минути, фериботът обаче минава само два пъти на ден. Ако умееш да плуваш няма връзка между 2 минути пътуване и 8 часа чакане, ако не умееш да плуваш си висиш като поп 8 часа докато пристигне ферибот на твоя бряг. Та толкоз по темата връзка между времепътуване и интервал.

12
Бивши номера в BVG

3401
https://busphoto.eu/vehicle/386387/#n446762

3377
https://busphoto.eu/vehicle/386335/#n446705

3400
https://busphoto.eu/vehicle/386384/#n446759

3358
https://busphoto.eu/vehicle/386046/#n446383

И четирите са добре въртени по най-тежките берлински линии М29, М85, X34.

13
... малко в нищото застава....транспорта не е от най-удобните

Вярно е, а и 304 не вози точно от центъра. Ако тм7 стигаше до НИМ например щеше да е друга работа.

14
СРЗ в София

Ами тогава предложение да го направим новия трамваен завод във Видин или Кюстендил, там според НСИ били най-ниските заплати. Така няма да се плаща много на работниците и трамваите ще излязат не само качествени, ами и евтини!  8)

15
   ако се правеше през нощта,

Нощният труд струва повече.

16
От транспортна гледна точка обаче сегашното местоположение е лошо, редно е да има по-редовен транспорт от различни посоки, един автобус не е достатъчен. Щом няма да е в пешеходна близост от центъра трябва да се популяризира с редовен градски транспорт.

17
с тези пари можеше нещо по-смислено да се закупи, например нормални съчленени с нисък под и климатик :)

За тези пари можеха да се закупят повече нормални автобуси. Но няма страшно, вече им се поръчват нови табели от Чехия  :help:

18
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 18.02.2024, 14:04:08 »
Тялото ще го скрият, това е ясно. Явно е отровен още предния ден, днес Кличко е казал че вероятно Путин нарочно е ликвидирал Навални на този ден за да съвпадне с Мюнхенската конференция където се очаква да се отпуснат далекобойни оръжия за Украйна с които да се почне систематично да се обработват цели в дълбокия тил на руските окупатори.

Това което е успокоително е, че за 26 квадратни километра само по руски източници които по принцип са по-сдържани от реалните цифри са ликвидирани 16000 руски окупатора (убити, умрели в болници и безследно изчезнали) и унищожени 300 единици техника, така че се надяваме Авдийвка наистина да им преседне на руснаците.

19
Това горното ми намирисва на съобщение в Работническо дело за откриване на нов завод "9-ти септември"...Само липсва партията която трябва да го вземе това "политическо решение".  :rolleyes:

20
Нямаше ли ограничение колко могат да минават нашите тролеи на дизел?

Pages: [1] 2 3 ... 268