Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - fafan

Pages: [1] 2 3 ... 236
1
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Today at 20:58:20 »
yogimax, защо не се преместиш в Саксония? Там AfD е първа политическа сила и като е такава, няма да имаш проблеми със следене и други подобни щуротии. Ще се почувстваш като у дома си.

Там или в Тюринген наистина ще се чувства като у дома си, около Дрезден неслучайно са най-закоравелите неонацистки гнезда, и NPD му бяха там корените, а после и тройката наци-терористи които вилняха преди няколко години и те бяха от Саксония. Приключиха двама с по един куршум в главата и третата в затвора доживот.

2
Мъж легна на трамвайните линии до столичния площад „Св. Неделя“

"Мъж легна на трамвайните линии в близост до столичния площад „Св. Неделя“, съобщи bTV.

Наложи се полиция да го отстрани, за да бъде възстановено движението на градския транспорт в района.

Мъжът е скитник. Станало му е лошо докато пресича и затова е легнал на асфалта, обясниха за bTV от МВР. "

източник

3
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Today at 17:47:58 »
Решерширай в гугъл имената на споменатите "инфлуенсъри" от видеото, да се увериш, че са реални и че са починали от вАксите.

Нямам абсолютно никакво намерение да кликам на линк с дясноекстремистко съдържание или дори и да гледам и секунда от подобна помия, още по-малко на сайт-капан който работи с торент технология и през който веднага ми лъсва IP адреса в целия свят и кой знае и какви други завирусени екстремистки съдържания ще ми натовари на компютъра и препоръчвам на всеки от форума в никакъв случай да не натиска на този линк горе.

По темата с ваксините, която е офтопик тук мога само да препоръчам да се вслушаш в съветите на проф. Кантарджиев от днес, който препоръчва да си боднеш една доза на лявата ръка и друга ваксина на дясната ръка:

https://www.dnes.bg/health/2023/09/23/prof-kantardjiev-koronavirusyt-ne-e-praven-za-baktereologichno-oryjie.583656

Също не е лошо да носиш и маска вече, защото имаме 6 пъти нарастване на случаите.

А сега по темата, едно хубаво видео на вчерашния удар по щабквартирата на руските окупатори в Севастопол. Изглежда генералите са имали съвещание по това време и ударът е ликвидирал известен брой руски военнопрестъпници с ранга на генерали.
4
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Today at 12:15:19 »
Еми това е точно електората на партията на yogimax, промити мозъци от ниските слоеве на обществото. Около тях гравитират разните антиваксъри, райхсбюргери, неонацита и другата измет. Добре е че в Германия тези прослойки се следят изкъсо и при първа проява на агресия веднага ги вкарват на топло, и за такива работи няма там условни присъди както при недоразвитите демокрации като нашата.
"Високите" слоеве на обществото се оставиха безграмотни без образование американски марионетки от ляво-зеленото правителство да им наливат лъжи и глупости в главите, и сега измират от вАксите, биват изнасилвани и намушквани с ножове от облагородителите на културата и на генетичния материал "бежанци"... Докато "ниските слоеве" си задаваха въпроси и мислеха и взеха правилните решения...
https://www.*********.com/video/xFux25EK8Qft/?fbclid=IwAR3t64vfUiRwHjswnBbxsFsYCjavCPOEkY58EUa0jQIeBixMh5Vame-OiDY

Вече почна да пускаш и линкове към дясноекстремистки сайтове?

https://bg.wikipedia.org/wiki/BitChute

5
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Yesterday at 23:06:23 »
"Повече от 16% от анкетираните одобряват ксенофобски изказвания, а 5,7% изразяват антисемитски възгледи. Около 4% омаловажават престъпленията, извършени от Хитлер, и възхваляват нацистката идеология или политика."
Тази част ми е много странна...

Еми това е точно електората на партията на yogimax, промити мозъци от ниските слоеве на обществото. Около тях гравитират разните антиваксъри, райхсбюргери, неонацита и другата измет. Добре е че в Германия тези прослойки се следят изкъсо и при първа проява на агресия веднага ги вкарват на топло, и за такива работи няма там условни присъди както при недоразвитите демокрации като нашата.

6
На ъгъла на ул. Люба Величкова и ул. Сребърна има един почти триъгълен имот, същия може да се изкупи от СО и да се направи на малка автостанция поне за автобусите за Витоша. Няколко автобуса ще могат да почиват там и има места за навес и изграждане на стая за почивка. Въпрос на желание от страна на СО, да предприеме действия.
Друг вариант е да се изкупи имота до трамвайното обръщало и да се направи някакъв интермоделен терминал с трамвай, автобуси, и метро. Но мястото там не е също голямо, отделно част от него е предвидено за улица, а и предполагам цената на имота ще е равна на цената на имот в Париж до Лувъра.

Линиите до Витоша са на такъв интервал че могат да въртят и на кръговото на Сребърна, разходката им до Зоопарка е излишна.

А иначе ако се промени геометрията на входа и изхода на трамвайното обръщало една или две линии биха могли да въртят и в него заедно с трамваите, място има.

7
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Yesterday at 17:45:22 »
Всички са путинофили, които имат собствено мнение, различно от това на политическия уклон? Да ясно, демек тоталитаризъм. Всеки кой не скача е червен...  Прекрасният евроатлантизъм не позволява свобода на мнение и критика...

Полезно четиво за yogimax и колегите му от АзГ:

https://www.dnes.bg/notifikacii/2023/09/22/krainodesnite-vyzgledi-stavat-vse-po-populiarni-v-germaniia.583599

А иначе за Путин и приятелите му из Европа СВО продължава да се развива "по план", щабквартирата на руския Черноморски флот в Севастопол:


8
Разбира се, че не. Но заемат половината етаж долу…

Около 1/3 по-скоро... видео

9
Щеше да помогне повече ако бяха CNG като се има предвид, че ще е азерска.
Във Варна само съм се возил на двуетажни някъде по времето на производство на тези.
Много са подходящи за брулене на кестени и махане на долни клони от дървета. Звукът също е приятен за пътниците -сяквш ще ти отнесат главата.

MAN Lion´s City DD на CNG доколкото знам няма, и изобщо двуетажни на CNG са малко, има в Острава два Scania Unvi Urbis DD които са на CNG, купени естествено нови а не доставка от автоморгата. И тук изобщо не става дума да се избира нещо по-подходящо или по-нормално, говорим явно за някакви обещания под масата и за купуването на някакакви точно определени и конкретни автобуси от наш човек, иначе как си го представяш да им мине схемата?

10
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 19.09.2023, 20:46:34 »
Чаветата вземат големи безплатни апартаменти и социални помощи, докато германците напускат големите градове, защото не могат да си плащат високите наеми и събират бутилки за амбалаж...

Това не бяха ли същите тези заради които не искаше да се возиш в Дойче бан, че били напълнили влаковете със социалните си билети, и две седмици по-късно хвалиш същия този Дойче бан как ти върнал 50% от цената на билета  :laugh:

Както и да е, достатъчно се посмяхме с yogimax...

Нещата между Армения и Азербайджан отново се затягат, а цар Путин го няма никакъв да охлади страстите. Тази Русо-съветска империя 2.0 съвсем почна да се клати нещо :help:

https://news.bg/world/novite-boeve-v-nagorni-karabah-kato-predvestnik-za-palnomashtabna-voyna.html

11
цена между 15000-20000 евро, произведени 2006-2008г. и на около милион километра.


Което си е скрап на колела...

12
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 19.09.2023, 12:26:36 »
А иначе и в Германия сега е така, и стените имат уши. Ако се разчуе, че симпатизираш на АфД ставаш враг и биваш уволнен.

Айде поредните лъжи. Ако се разчуе че симпатизираш на АзГ най-много да почнат да ти се смеят, ама за уволнения не съм чувал. Ти нали още си на работа?

Планирани бяха кварталите. В нашия квартал имаше всичко: училище, детски ясли, градина, читалище, супермаркет, спортни площадки.

Не само кварталите бяха планирани, беше планирано къде ще учиш, с кой ще си приятел, къде ще работиш, кога ще се ожениш, кога ще ти пристигне Лада-та, колко време ще чакаш за жилище, на кой почивен дом ще ходиш на почивка. И ушите слушаха, само да мръднеш малко от планировката и тежко ти и горко. Затова и най-любимата професия тогава беше "плановик", добре се плащаше да си плановик.

13
Снимка на поставяне/поддръжка на тролейбусна мрежа при обръщателно колело или завой. Сградата в дъното, както коментират и под снимката на източника, изглежда е един от ведомствените блокове на запад от Централна гара, може би този, който се вижда погледнат от улица "Ген. Столетов" (преди построяването на по-новата сграда на заден план).
Източник Форум Аспирин

Точно там е, на Генерал Столетов, а четвъртития стълб в дъното е още там, и си седи и до ден днешен, но леко се е килнал след толкова време. Генерал Столетов е бил със зелен остров по средата от Мария Луиза до Вирусологията, както и Калитин, по Столетов беше с кестени, а по Калитин с розови храсти. Бастисаха ги за да паркират по улицата ЗиУ-тата и Икарусите, които не пасваха в депо Надежда.

От това трасе все още има запазени стълбове и по Радовиш.

14
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 18.09.2023, 19:53:41 »
Я си провери още веднъж договорите които си подписвал, ще намериш там един Rundfunkgebührenstaatsvertrag (RGebStV) в който пише че ще плащаш като поп за ZDF, ARD и Дойче Веле, и то в договора пише че плащат всички, даже антиваксъри и фенове на АзГ. Аз лично съжалявам че там не е написано че именно тая групичка не плаща двойно, ама не е късно да се въведе и това, в демокрацията като мнозинството каже на малцинството какво да прави то слуша.

15
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 18.09.2023, 16:15:19 »
Украйна докъм 2014г. си беше на практика под проруско управление, нормално стандартът на живот да е нисък. За 9 години, с продължаващата с различен интензитет война, няма как да се вдигне стандартът.

На мен обаче ми е много интересно, ако в Русия е толкова прекрасно, стандартът е висок и има свобода, защо никой западняк не емигрира там? Също и yogimax би могъл да отиде да живее в тази по-уредена и свободна страна. Защо всички азиатци и африканци предпочитат Западна Европа и САЩ, а не Русия? И самите руснаци някакси също бягат на запад, явно не им харесва много тази свобода...

Защото yogimax иска да докара високия руски стандарт и при нас, и то иска да ни го наложи със сила ако трябва, както деветосептемврийчетата ни докараха 45 години радост и благоденствие. Сега ни замазва очите с някаква "свобода", "конституция" и други такива глупости, ама като му свирнат от Москва ще почне ако трябва да обира мандри и да взривява църкви. Тези неговите другари само така умеят.

Та неслучайно украинците се бият на живот и смърт с руския "освободител", защото знаят какво е. Финландия и тя веднага зави към НАТО, знае какво е да се радва на руско благоденствие в съседство и решиха че предостатъчно са препатили, по-добре да заложат на НАТО преди да дойдат и да ги направят пак губерния.

16
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 18.09.2023, 10:53:47 »
Аз никога не съм вземал кредити и няма да взема.

Все едно чета изказване на Лавров пред ООН - "ние никога няма да нахлуваме в Украйна, не сме ги и нападнали сега". Ами това да не си платиш данъка за телевизора какво е? Пак е кредит, някой друг да ми ми плаща за ARD и  ZDF пък аз ще развявам знамето на Русия из Магдебург... Обаче съм независим! Това беше логиката на червените другари 45 години докато градиха комунизма и затова така и не можаха да го изградят, то не става само с лозунги и другите да работят вместо тях.

17
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 17.09.2023, 23:19:44 »
Според мен ако Русия беше с Европейско управление и не се занимаваха с глупости да водят войни, и както разполагат с най-много природни ресурси на планетата ако инвестираха и планираха правилно щяха да имат стандарта на Норвегия примерно. Също рядко населена страна с много ресурси. Щяха да си запазят и талантите и можещите, вместо да се пръснат по света. Ама такава огромна страна с такъв ресурс да има стандарт на живот на Македония или на Албания е смешно. Примерно в момента Украйна е много по-перспективна страна и в момента щом свърши войната и влезнат в ЕС ще дръпнат много напред, а Русия ще стане по-скоро като африканска държава.

Не се лъжи от това как изглежда дома на стредностатистически руснак с пенсия някъде по провинцията, войната не се води за да има той по-висок стандарт. Има една прослойка в Русия която живее в космически лукс, палати които няма да видиш и за кралското семейство във Великобритания. Та yogimax се бори тези негови другари в Русия да си запазят палатите в Русия и сметките в Швейцария, а да не усвиснат на въжето. Затова развява знамената по площадите на бившето ГДР.

18
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 17.09.2023, 22:30:57 »
Отделно, че приятелството с Русия завърши трагично за всички страни, които го практикувяха като основна дисциплина и за тази част от Германия, която го правеше.
Странно е групичка германци да искат да са приятели с лидер на държава, който е вадил пистолет на техни сънародници, на тяхна територия, защитавайки правото на неприкосновеност на окупяционното съветско имущество и в същото време да виждат САЩ в тази роля.
Все пак смятам, че е редно да емигрирате вкупом там.
За по-реалистично идете в Калининград (Кьонингсберг) и викайте против САЩ, че са ви окупирали Германия.

В Кьонигсберг няма да ги пуснат тези маргинални групички източногермански пенсионери. Всъщност Русия не е онзи приятел който промитите мозъци на антиваксърите и противонатовците в Германия си мислят, напоследък чужденците в Русия се използват основно за да попълват бройките в окопите в СВО-то на Путин:

https://news.bg/int-politics/london-naemayki-chuzhdentsi-rusiya-se-opitva-da-izbegne-nova-valna-na-mobilizatsiya-predi-izborite.html

19
https://stolica.bg/mestna-politika/dvuetazhniyat-avtobus-stava-regulyaren-prevoz-po-sofiiskite-ulitsi
Далаверката с двуетажните пръчки в крайна сметка е минала....От ноември бърз рейс до от Ал. Невски до НИМ в почивни дни, от първи декември пак от Ал. Невски до Банкя и от гарата до летището.

Това си е голям скандал, не поискаха да пуснат нормално нощния транспорт но ще потрошат десетки хиляди левове пари на данъкоплатците за тези двуетажни бараки, че и с бясно темпо им измислиха и нови маршрути че по другите така или иначе нямаше как да ги пуснат. Дано след изборите да ги разкарат така бързо както и ги измислиха сега и отговорните "експерти" да си понесат отговорността за тази далаверка.

20
Ако няма други знаци, би следвало да може да продължи във всички посоки.

Само че в някои посоки може да те прегазят преди да си усетил  :help:  По принцип има такива кръстовища на които за пешеходците и велосипедистите има отделна фаза и им се пуска зелено във всички направления, можеш да пресичаш и по диагонал през кръстовището, но за такова нещо май не сме дорасли.

Pages: [1] 2 3 ... 236