Author Topic: Молове, хипермаркети и други магазини  (Read 641729 times)

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Майка ми е купила за 5  :D

Offline Unicode

• Маниак
  • Фен на Софийското метро
    • View Profile
Намерих доста нови снимки от "The Mall" и хипермакета "Карфур", пуснати отпреди няма и половин час в сайта на вестник "Капитал":

www.capital.bg/biznes/stoki_i_prodajbi/2010/04/21/890849_purvite_dni_na_the_mall_i_magazina_na_carrefour_v

Снимките от посочения от мен линк вече не могат да бъдат разглеждани без регистрация в сайта на вестник "Капитал".
« Last Edit: 21.11.2011, 21:03:05 by Unicode »

Offline Muslon

• Маниак
    • View Profile
Добре де, при положение, че могат да си позволят поне временно да продават млякото по 9ст. кой наистина вярва, че това в кофичката някога е виждало крава?!

Иначе молО изглежда добре. Много ми е любопитно как ще позиционират GAP на българския пазар и дали ще влязат и с Banana Republic скоро. Някакво инфо колко са големи кино залите?

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
The Mall много ми хареса как е направен - светло е, изглежда качествено построено, широко е, въобще - хареса ми. Карфур си е обикновен хипермаркет. Имайте предвид обаче, че киселото мляко по 8, 9 ст. или по колкото е там не е кисело мляко, а "млечен продукт", изводите си правете сами :)

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Поне млечен, не растителен или любимите ви ГМО!  ;)

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
Мен ми хареса повече от Сердика център. По семпъл е, има кино салони Арена, има множество добре подредени и свежи заведения на втори етаж, с естествената светлина и гледката към Витоша, отделени са от модните  и други магазини, ще има фитнес и боулинг и една страхотна забавачница за малките. В Сердика център са сбутали заведенията едно в друго и цялата миризма отива в близко намиращият се моден бутик. Там магазините са по-големи и просторни, то нали основно Сердика център залага най-вече на модните колекции, докато Дъ Молл на забавленията. И двата мола са готини, особено за районите в близост до тях. Но Карфур като цяло е по-готин. Както и очаквах. Инак хипермаркета е лудница. Всички пенсии се бяха изредили долу, горе по магазините малко. Вярно много е хубав и хипермаркета, за всекиго има по нещо. Пикадили обаче са някак, по за непростолюдието, по културни, по аристокрация, по пипкави. Инак недостатък е входа , както и при Скайсити, точно до открития паркинг с паркирали коли. Мол София, Сити Център, Цум ,Сердика Център и халите добре се ориентираха паркингите да са отделно или в страни от главния вход.Инак транспорта е много добре уреден до новия мол. Освен това с метрото е много удобно до МС Младост, но кога ще бъде изграден този пешеходен мост. Трябва ако се слезе от тролея или през 6-ти километър или през Окръжна да се заобикаля. И двата мола ДЪ МОлл и Сердика Център все още не са изпипани докрай, още текат довършителни работи, а някои магазини още не са отворили. Мисля че билярдът и фитнесът в Дъ Молл още ги довършват. Инак мога сега да кажа че Дъ Молл и Мол София най-много ми харесват като търговски центрове в България и такива от всички които съм посещавал.

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
Молът не съм го обикалял. Впечатленията ми от карфур - некачествени стоки на не ниски цени. Според мен много по-лоша подредба и планировка на хипермаркета в сравнение с Кауфланд или Била. Явно Метро си остава ненадминат до този момент.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Поне млечен, не растителен или любимите ви ГМО!  ;)
по-скоро е `растителен продукт с вкус и аромат на мляко` :P

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
Карфура определено се оказа прехвален спроед мен, но може и да не съм успял да го оценя подобаващо заради тъпканицата. Трябва да се види след седмица, защото вчера не можеше човек да се размине. Иначе от от нивото на Кауфланд и като цени, и като качество. Мола като цяло не е лош, но не мисля че е по-голям от Сердика център. Плюсовете му определено са забавленията. Интересно е и решението за траволаторите, макар да са малко неудобни, ако си без количка.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
Вече влезнаха в новините, а "Карфур" се оказа поредното "мижи да те лъжа", специално Пловдивския магазин, е пълно нищо, аз лично останах много разочарован, и почти на 100% няма повече да стъпна там.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
В Карфур са сложили уловка на "млякото" от 9ст: Максимум 3 на клиент :D.Адски бавно обслужване.Въобще нямам думи... :(

Като цяло не съм доволен.Нищо повече от Кауфланд, само дето е по-голям и по-натъпкан.
« Last Edit: 22.04.2010, 18:08:32 by pepi1997 »

Offline lud_pi4

• Нямам спирка
  • За запазване историята на ГТП
    • View Profile
    • Email
В Карфур са сложили уловка на "млякото" от 9ст: Максимум 3 на клиент :D.Адски бавно обслужване.Въобще нямам думи... :(

Като цяло не съм доволен.Нищо повече от Кауфланд, само дето е по-голям и по-натъпкан.

Ама при нас тази уловка не важеше, имаше доста "братя" с цели каси, и никой нищо не каза, говоря, за това, че пазаруваш от долното ниво, плащаш на горното, количките са със стотинки, и на всичко отгоре, искат пари и за торбичките, да не говорим, че бяха приготвили уреди за заплащане на паркинга, и "ескалаторите" бяха леко стръмнички, и за малко да изпаднат хората който бяха на него.  ;) А цените бяха с максимум 50 стотинки по евтино от навсякъде другаде, даже имаше и по скъпи неща.
« Last Edit: 22.04.2010, 19:51:47 by lud_pi4 »

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email

Ама при нас тази уловка не важеше, имаше доста "братя" с цели каси, и никой нищо не каза, говоря, за това, че пазаруваш от долното ниво, плащаш на горното, количките са със стотинки, и на всичко отгоре, искат пари и за торбичките, да не говорим, че бяха приготвили уреди за заплащане на паркинга, и "ескалаторите" бяха леко стръмнички, и за малко да изпаднат хората който бяха на него.  ;) А цените бяха с максимум 50 стотинки по евтино от навсякъде другаде, даже имаше и по скъпи неща.
....Колата в Карфур 2Л. - 2,69
.Колата в Кауфланд 2Л. - 2,59
...................................._____
.................................... 0,10

И какво излиза - колата в Кауфланд е по-евтина с 10 стотинки...

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Колата в магазина под нас е 1.69.

Днес минах набързо-набързо през The Mall, без да слизам в Карфур, еми честно казано, останах разочарован, не знам дали аз очаквах повече или просто не е това, което рекламираха. Сердика повече ми харесва.

Offline Ryan

• Ryan_105
  • Запален по ГТ
    • View Profile
Току-що се връщам от THE MALL.И аз останах леко разочарован, не можа да ме грабне, както СЕРДИКА. Арената и бъдещия боулинг са голям плюс в сметката на Дъ Мол. Ако в Сердика бяха направили кино - просто нямаше да има конкуренция ....

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
И аз се връщам от Хермес парк. Общите ми впечатления не са особено положителни.
Входът е направен що-годе удобно, само че указателната табела е сложена на предишното кръстовище, отклонението към бул. Йерусалим и настъпи леко объркване.

Паркингът наистина е огромен. Това е хубавото, но защо трябваше с такава хлъзгаща се настилка да бъде? През цялото време се чуваше пилене на гуми и усещаше миризма на изгоряла гума. Както и да е, това не е толкова фатално.

Голямата изненада беше връщането от Карфур-а. Нареждам покупките в колата и тръгвам да връщам количката. Да, ама в паркинга се оказа, че някакъв идиот отрязал веригата и количката не може да се остави на паркинга, ами трябва отново да се върнеш в магазина. Айде, приемливо. Тръгвам да се връщам - траволатора в посока нагоре беше спрял! А количката не се плъзга по траволатора. На практика не можеш да се качиш нагоре. 20 мин чакане на асансьора, за да се качиш на горния етаж с количката. И там горе - шок, няма място за оставяне на количката. Айде още едно ниво нагоре, където вече имаше къде да се остави количката.

Излизането от паркинга - 30 мин. То не е въртене вътре, не е чудо. Всеки наспирал където намери, едни карат в насрещното, други се мъчат да регулират, трети пък чакат по средата на аварийни дали няма да се освободи някое паркомясто. Таман излизан отгоре и пак трябва да се обиколи целия паркинг, да се мине през главния вход, за да се излезе през една тяснотия, където дори няма обезопасителна ограда и оттам през надупченото локално на Цариградско.

От продуктике в Карфур съм доволен. Освен бананите и киселото мляко имаше и други неща на промоция, които си струваха.

Нямах особено много време да видя как е The Mall. Обиколих нулевото ниво, но като започнаха да се блъскат всички тия с количките от Карфур, се отказах и си тръгнах. Другият път ще дойда с градския транспорт, та поне да си спестя 30+ мин на паркинга.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Ами ти си си виновен честно да ти кажа, оставяш количката на паркинга и за 20 стотинки си спестяваш сума нерви. Освен това от ниво -3 има прекрасен изход за към центъра, който излиза на улицата към БНБ-никой няма там. Единствено може би наистина охраната на паркинга е недостатъчна за размерите на паркинга

Offline vesko76

• Нямам спирка
    • View Profile
Количките са с 50 и 1лв  ;)

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
ужас ...  :D

Offline vesko76

• Нямам спирка
    • View Profile
Таман си рекох да делна мнението, ти написа друго, карай.

Ясно, че не ми е за парите, ама пък защо да им ги давам, като не могат да направят една елементарна организация с количките...........