Author Topic: Самоделните промени по возилата  (Read 203434 times)

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Re: Самоделните промени по возилата
« Reply #1020 on: 26.02.2024, 22:35:42 »
Между другото, аз съм возил в локомотива (без пътниците да виждат разбира се) чували със зеле, бидони с вино и ракия, извънбордови двигател за лодка, велосипеди, цяло печено прасенце и домашни любимци, но това разбира се не е било пред очите на пътниците. Както казах обаче, щом е в пространството само за водача, не мирише, не шуми, не е явно нецензурно или обществено неприемливо и не създава някаква друга опасност или неудобство, не ми пречи. Естествено, ако в МГТ имаше някакви стандарти за представителност, щеше да е сигурно дори наказуемо, но за съжаление няма.

Offline Kukicha

• Наистина съм луд
  • 3306/1119 ✝(2003-2022)✝
    • View Profile
    • Email
« Reply #1021 on: 27.02.2024, 15:48:17 »
3147 отново с тасове, тоя път бели.
3122 с перде МАН в кабината.
3108 за него дори няма да коментирам, просто ще кача снимка.

Offline TRIZUBECA

• Наистина съм луд
  • пендел
    • View Profile
« Reply #1022 on: 28.02.2024, 04:28:23 »
Брех, тоя LED на бронята, от 'де му е захранването... :laugh:

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
« Reply #1023 on: 28.02.2024, 09:54:43 »
3108 за него дори няма да коментирам, просто ще кача снимка.
Напълно си прав! Твърде семпло изпълнение и почти нищо няма за коментиране, освен две флагчета залепени горе по ъглите и едно перденце. Очаквах много повече като за тази тема (а и щеше да ме зарадва приятно), но и това се води самоделна промяна, все пак. :)
Не казвам да се гонят Индия и Пакистан (няма кой да допусне това, уви), но нещо по- така ми се искаше да видя...
« Last Edit: 28.02.2024, 09:56:36 by тролей №164 линия 2 »
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #1024 on: 28.02.2024, 11:01:40 »
Все пак колкото по накичен е автобуса като Румънски тир, значи е поддържан. А това, че на повечето манове които са накичени по този начин двигателите реват като глутница вълци на пълнолуние е съвсем друга тема на разговор, ама щом има шестотин лампички всичко е наред. :laugh:

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #1025 on: 28.02.2024, 11:22:09 »
Все пак колкото по накичен е автобуса като Румънски тир, значи е поддържан. А това, че на повечето манове които са накичени по този начин двигателите реват като глутница вълци на пълнолуние е съвсем друга тема на разговор, ама щом има шестотин лампички всичко е наред. :laugh:
По механиката творят основно в сервиза - където е имало рапид - тел, където маркуч - няма маркуч и т.н. Водачите да рядко комептентни по такива въпроси и основен начин да изпъкнат е с лепене на ваденки, ръкоделие и жичкаджийство...  :rolleyes:

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1026 on: 28.02.2024, 14:39:49 »
Брех, тоя LED на бронята, от 'де му е захранването... :laugh:
Като напише някой тук мнение от рода "Снощи 3108 в гаража едва не е изгорял, но бързо са го спасили" ще се разбере. В Дружба явно са прихванали циганията от Земляне. За сега единствено в Малашевци се спазва хигиена откъм подобни творения...

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #1027 on: 28.02.2024, 14:52:40 »
То и в „Дружба“ 3108 е изключение.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #1028 on: 28.02.2024, 15:10:50 »
В Дружба явно са прихванали циганията от Земляне.

Циганията в Дружба я разви тъпото ново ръководство, довлечено от Юнион Ивкони, начело с директора Стилиян Манолов-хидро инженер по селско стопанство-наричащ себе си мениджър, новият началник сервиз без висше по онова време-Георгиев, който учи година в ПЖИ-то, па после довлече диплома от УНСС, купена естествено, и забрани на шофьорите да влизат в сервиза, заявки забрани за ремонт да се пускат, и още безумия. И сега никой не знае какво и кой го ремонтира, и дали въобще се ремонтира. Всичко е пълен батак, а плаца е с пейзаж от Марс. В халето където ремонтираха Икаруса-за възстановяване, сега е разположена фирма занимаваща се с рязане на мрамор- за по чиста атмосфера. Охрана няма, щот няма кой да плаща. Сега директорчето не командва, защото го уличиха в корупция, командва зам. директова и двамата не си говорят. Уволниха началника отдел Експлоатазия- Георги Манойлов,-и той с купена диплома прост водач, защото като шофьор не струваше нищо, уволниха и началничката автоколона Лили, и тя проста дупничанка, и всяка сутрин идваше от Дупница в Дружба на работа,- и нея за корупция. Та оттогава простотията в Дружба царува, и не без подкрепата на многото бивши от Ивкони шофьори. Сега шофьорите отиват без желание на работа, ей така само да си направят обиколките, и не знаят на какво дередже им е техниката с която са заложени на работа. Заплатите с 20 годишен стаж са около 4 000 лева бруто.
Спрете си просташките мнения !

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1029 on: 28.02.2024, 19:27:37 »
Не казвам да се гонят Индия и Пакистан (няма кой да допусне това, уви)
Доживях да чуя нещо такова... Явно целта ни е да достигнем нивото на Пакистан, не на Германия примерно, а на Пакистан.  :rolleyes:

Offline тролей №164 линия 2

• Защо пиша толкова много?
  • Моят любим "Snacks" - тролей №164. R.I.P.
    • View Profile
    • Email
« Reply #1030 on: 28.02.2024, 20:09:43 »
Всеки си има предпочитания. Аз изразих лично своите по отношение на външния вид на возилата. Лично мен, а и редовите пътници хиляди пъти повече ни интересува дали возилото е технически изправно (ама не само по документи!), дали шофьорът е изтрезнял достатъчно, дали е в кондиция да кара, дали работи парното през зимата и климатикът през лятото. Казвал съм го и преди - боята и наличието/липсата на украса не карат автобуса. ;) Лично аз бих се радвал да сме с модерна и поддържана германска техника, украсена по пакистански. Хем вълкът сит, хем агнето цяло.
Никога не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел-хранител!

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #1031 on: 28.02.2024, 20:16:01 »
Кичът е явна симптоматика, какво е състоянието и на останалото...  :help: И защо в Германия няма накичени автобуси като в Пакистан, или в Пакистан нямат и не следват най-строгите технически изисквания като в Германия?!  :help:

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1032 on: 28.02.2024, 20:25:34 »
Доживях да чуя нещо такова... Явно целта ни е да достигнем нивото на Пакистан, не на Германия примерно, а на Пакистан.  :rolleyes:
Ми колегата явно е реалист. А аз се ужасявам от идеята, че може Пакистан да е по-добре от нас. Ако и до там сме я докарали..... (признавам си нямам представа в какво състояние им е градския транспорт)

А за кича - ако е дело само на шофьорите то е възможно нашарено превозно средство да е технически изправно, а това е доста по-важно.
Американците са доста развита държава, а кичът по камионите им е страхотен

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #1033 on: 28.02.2024, 21:18:18 »
А по градския транспорт? Щото колкото снимки съм видял на американски автобуси от ГТ, един не съм видял накичен. Имаме си и един колега от Канада, дето може би ще потвърди.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #1034 on: 28.02.2024, 21:22:54 »
Там не освинват, защото всеки път карат нещо различно.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1035 on: 28.02.2024, 21:23:50 »
И тук го има. За това и повечето автобуси са обори от към кабини, салон и ходова част. Няма ли си титуляри , които да се грижат за техниката ......
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1036 on: 28.02.2024, 21:24:17 »
Всеки си има предпочитания. Аз изразих лично своите по отношение на външния вид на возилата. Лично мен, а и редовите пътници хиляди пъти повече ни интересува дали возилото е технически изправно (ама не само по документи!), дали шофьорът е изтрезнял достатъчно, дали е в кондиция да кара, дали работи парното през зимата и климатикът през лятото. Казвал съм го и преди - боята и наличието/липсата на украса не карат автобуса. ;) Лично аз бих се радвал да сме с модерна и поддържана германска техника, украсена по пакистански. Хем вълкът сит, хем агнето цяло.
Големи глупости  :laugh: Иди се качи на някое "поддържано" возило и бързо ще забележиш, че педантичността и поддръжката се изразяват само до шофьорската кошара, такова де... кабина, а останалото често е само по документи. ;)

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1037 on: 28.02.2024, 21:28:07 »
Един от мераклийските ютонги :arrow:
422728215_1053215145786829_2869723123944274843_n by Lubo 6_6_6, on Flickr
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #1038 on: 28.02.2024, 21:40:40 »
Да, те мераклийските първи горят...
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Невъзможното иска само малко повече време
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #1039 on: 28.02.2024, 22:02:39 »
Нормално, естествено е един автобус в над средно състояние да е предпочитан за по-голяма експлоатация, която да избие гарнитурите на двигателя и да се запали от теч на масло. Много по-малко вероятно е да се запали един автобус, който има хронични проблеми със спирачките или със скоростите, отколкото такъв с добри спирачки, добър двигател и добри скорости, защото този с лошите скорости и спирачки ще се отбягва.

Sofiatransport транспортна база данни

Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!