Като гледам начертано трасето на този скоростен трамвай и отчитайки факта, че е необходима поне още една станция в отсечката между пл. Македония и Съдебна палата, изграждането на МД3 в този му вид като маршрут ИЗЦЯЛО ПОДЗЕМНО, би отворило вратите за създаване на напълно реално приложими идеи за четвърти, преминаващ през центъра, метродиаметър, който да обслужва лишените чрез този план точки "НДК 3" и "Попа". Съгласни ли сте? Също така отваря опцията за изграждане на допълнителна станция по трасето на МД1 между пл. Батенберг и ул. Раковска, чрез която да се осъществи връзка между МД1 и МД3
P.S. Маркираната връзка между МД1 и МД2, за мен е тотално абсурдна и никому ненужна, с оглед къде по-нуждаещите се райони в тази част на София от метро, които биха могли да се покрият чрез такава, но различна като маршрут връзка! Кой има нужда от метро из планината и поляните сред вилните зони, след като многократно по-големия по население и реално съществуващ и в момента Студентки град е лишен практически от такова (защото ситуирането на станции някъде в периферията на един квартал, като някои от тях дори неопират в границите му - визирам "Въртопо", за мен не са станции, обслужващи квартала)!?
P.S.S. Имам въпрос - постът "Главен архитект на София" има ли срок на продължителност или един човек може да седи в този стол примерно десетилетие и да осакатява града с предложения и решения толкова много време?