Много са си хубави тези двуетажни МАН-ове, возил съм се неведнъж на такъв. Има напълно достатъчно място и за правостоящи и много място за седящи. Обаче още преди 10 години салоните им бяха доста вандализирани. Но МАН са може би най-безпроблемните автобуси, ако им се направи ОР по-добре да вземем такива, отколкото да ползваме старо ВМС и старо Конекто. Най-малкото имат климатик и доста по-голям капацитет. Мисля че са подходящи и за 111, там има пътници които пътуват само за 2-3 спирки и такива, които пътуват по голяма част от маршрута, а мисля че освен на линия за Банкя биха паснали и на линии като 213, 304, 76. При всички положения, ще имат по-добро приложение отколкото туристическите Интурота и ще пасват на повече линии.
А това че двуетажните или съчленените автобуси са тромави по баири изобщо не е вярно. Повозете се в Берлин на такива двуетажни да видите колко са тромави и колко бързо ги карат. Също важи и за съчленените, идете да се повозите във Варна, да видите колко бързо карат съчленени автобуси по какви баири и завои към Галата, Златни Пясъци, Виница и др. Ако не е заледено и заснежено абсолютно никакъв проблем няма със съчленените по линии със завои и баири. Във Варна като има сняг просто пускат по тези линии къси и готово.