Вижте страниците на сдружение Градски транспорт и инфраструктура bgtransport.org и Facebook
Не е по-добре - билетите 30+ са удобни за вътрешноквартални пътувания и такива между съседни квартали както и за някои по-далечни пътувания с прекачване на метро.
Оказа се, че импулсите за метро на сините карти важат още - 15.03.2023. Юруш на метрото и да живее Братоев!
Талоните от 10 броя не даваха възможност за прекачване за разлика от билетите 30+. Така броят възможни връзки намалява.
Quote from: V.Peichev on 15.03.2023, 13:20:43Талоните от 10 броя не даваха възможност за прекачване за разлика от билетите 30+. Така броят възможни връзки намалява. Фактът че по-малко от 10% от билетите 30+ се ползват за прекачване говори, че са пълен провал. Или времето 30 минути е твърде кратко, както предположихме още в началото тук, или хората не знаят че имат право да се прекачват - няма да се учудя ако има и такива, които не са разбрали, което при това ниво на рекламните кампании на ЦГМ не е изненада.
валидатори като тези в ТМ 2057.
Второто ти предположение не го прави провал. Аз пътувам един два пъти седмично по маршрут Люлин-Плиска. Преди ми трябваше дневна карта, сега по един билет в посока ми е достатъчен. Не използвам гт толкова често, че да ми е нужна карта, но вариантите 30+ и дневна карта в момента ме устройват напълно, когато се налага.
А какво се случи в крайна сметка с тези валидатори? Изчезнаха в някоя частна колекция или са все още в някое от депата в някой склад?
До преди вкарването на новата тикет система, единият валидатор беше трайно махнат, след като някога назад във времето, по някаква причина високо напрежение е прескочило в нисковолтовата инсталация, и той се е оказал едно от слабите звена (тези трамваи правят от време на време такива номера в чопърите си).
С дебитна карта е 30+, до 30 мин прекачване не взима нова сума.