Само искам да отбележа няколко неща:
"...това, че имаш път от Окръжна болница към Студентски град, надали е аргумент за метролиния по този участък."
Не желая метролиния, а някаква автобусна линия. Например някой от "Младостките" автобуси (76, 213, 305) да бъде отклонен през Драган Цанков. Винаги съм смятал, че от "Хотел Плиска" до "Метростанция Александър Малинов" те се движат твърде... еднакво. Маршрутът им би могъл да се "поразчупи" малко през Дървеница или Гео Милев. По някое време ще го предложа във форума за идеи.
"Щом става въпрос за паркинга, и на мен е странно подобно намерение. Най-малкото затова, че по това направление има подобен паркинг, разположен по-периферно."
Не мисля, че паркингът при ИЕЦ помага много в конкретния случай. Много често на паркинга на блока няма места, понеже служителите на бензиностанция OMV и McDonald's спират тук. Може би заради това Общината иска да изсече дърветата и да построи паркинг, макар че силно се съмнявам, че въобще е забелязала или се интересува.
"Да, бизнес районът срещу вас се разраства и ще се разраства, но е редно всеки нов билдинг да обезпечи паркирането на работещите в него и посетителите."
Тук съм напълно съгласен. Между OMV и McDonald's има чудесно местенце, което е по-голямо, почти няма дървета, а само един билборд. Защо просто не направят "временния" паркинг там, не знам. Ако не общината, то поне бензиностанцията и Mc'Donald's-а биха могли.
"В това отношение трябва да се мисли за подобряване на свързаността на района, защото в момента той се захранва само откъм Винарово колело. Както и пешеходната му свързаност, която в момента се дава от един единствен подлез на Окръжна болница плюс моста на София тех парк."
Тук също съм съгласен. И да има, и да няма метростанция, смятам, че източно от кръстовището с ул. Йерусалим трябва да има пешеходен подлез/надлез към The Mall. Много хора преминават по тесните тротоарчета в автомобилните рампи към подземния паркинг, нищо, че изрично си пише, че е опасно и е забранено за пешеходци.