Маршрути > Идеи

Транспортно обслужване на ж.к. Люлин

<< < (125/131) > >>

AGENT 006:

--- Quote from: V.Peichev on 24.04.2023, 10:58:34 ---За Люлин е удачна довозваща линия със стандартни единични автобуси - улиците са достатъчно широки, пътникопотоците са сериозни. Примерно може пробегът и колите на 108 да се използват за вътрешноквартална довозваща линия в Люлин. Минибусчетата трябва да се използват в райони с тесни и/или криви улици, по които не могат да минават нормално по-големи автобуси. Евентуално и за линии с много малък пътникопоток примерно почти празния въздуховоз 28 отникъде-заникъде, 101 с допълнително бусче в пик за поемане на пътникопотока в промишлената зона и т.н. :rolleyes:

--- End quote ---
С един познат скоро обсъждахме идеи и стигнахме до следната. Той каза, че по думите на негов познат по бул. „Рожен“ и „Илиянско шосе“ има минимален пътникопоток за автобусните линии, респективно може без 108 до „Хюндай“. Стигнахме до съгласие за 108 през „Надежда“ но не през „Свобода“, а по „Хан Кубрат“, след което през бившата 202-ра, „Сточна гара“ и до „Лъвов мост“. Не бива да се забравя огромният комплекс, който се строи на мястото на железопътния завод. А що се отнася до 309 да се направи експрес и по класическия маршрут само до „Сточна гара“. Хем ще остане линия по цялата дължина на „Сливница“ в рамките на София, хем няма същият маршрут да се пресища с линии, хем ще има връзка от Съюза на слепите към града, хем дори с по-малко коли би се осигурила по-добра редовност на движението. По-перфектно печеливша схема за Столична община не може да има.

New_Passenger:
Добре, след като направиха връзки МанЛи-Павлово, Горна баня-вилни зони, Карпузица, както и пуснатата преди броени дни линия 805 от Парадайса до Студентския, кога ще внедрят тази система и в Люлин, най-големия жилищен комплекс в София и в България?ozzy:
За Люлин такива мини електробусчета няма да са полезни - улиците са достатъчно широки за нормални автобуси, а и пътниците са доста повече.

New_Passenger:
А по-големи автобуси? Или минибуси в повече?

difian:

--- Quote from: New_Passenger on 05.10.2023, 13:15:50 ---А по-големи автобуси? Или минибуси в повече?

--- End quote ---
На фона на липса на водачи и якото орязване по старите линии как да стане!? Новите линии с тези бусчета ги пуснаха, за да могат да напишат отчет, че са завършили проекта по който ги взеха и предизборно…

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version