Маршрути > Идеи

Транспортно обслужване на ж.к. Люлин

<< < (126/131) > >>

AGENT 006:

--- Quote from: New_Passenger on 05.10.2023, 13:11:40 ---Добре, след като направиха връзки МанЛи-Павлово, Горна баня-вилни зони, Карпузица, както и пуснатата преди броени дни линия 805 от Парадайса до Студентския, кога ще внедрят тази система и в Люлин, най-големия жилищен комплекс в София и в България?

--- End quote ---
За „Люлин“ има един потенциален вариант. Преди време хората недоволстваха, че им отнема твърде много време да стигнат от метростанция „Люлин“ до домовете си в отдалечените части на четвърти и пети микрорайон и затова спирката на 111 на кръстовището на „Царица Йоана“ и „Панчо Владигеров“ беше направена двупосочна, преди това имаше спирка само до бензиностанцията „Лукойл“ в посока метростанция „Сливница“, но тази промяна беше преди всичко отбиване на номера и не мисля, че доведе до някакви съществени разлики. Естествено, че може да се каже ми като живеете в пети мокрайроан слезте на „Западен парк“ и си вземете 310, но в случая не става въпрос само за връзката с метрото, а за връзката с пазара. Мисля си за диагонална линия от „Люлин“ 5 през метростанция „Люлин“ и отдалечените от метрото блокове по улица „Търново“ би била вариант. Може да си го представите подобно на нарисуваното, зелената отсечка е експресна, там не се спира на спирките, за да не се пречи на съществуващите линии.

ozzy:
Според мен няма нужда с тези маршрути по кварталните улици, достатъчно е 42 да се подсили малко. И да минава двупосочно по ул. Райко Даскалов, не знам какво налага да се движи по ул. Захари Стоянов в посока Банкя.

RADOCVET:
Защото 42 е всъщност 43, който заради концесията го преименуваха. Та 43 си въртеше на кооперативния, като правеше кръгче по Райко Даскалов, Панчо Владигеров и Захари Стоянов. После го удължиха до Люлин 8, но кръгчето си остана.

fafan:

--- Quote from: AGENT 006 on 05.10.2023, 15:57:31 ---Може да си го представите подобно на нарисуваното...

--- End quote ---

Това нарисуваното кажи-речи го прави трамвая.

New_Passenger:

--- Quote from: fafan on 05.10.2023, 20:29:48 ---Това нарисуваното кажи-речи го прави трамвая.

--- End quote ---

По тази логика целия транспорт в Люлин е довеждащ. Трамвая за 4,5,6 микрорайон, автобуси и тролейбуси за 1,2,8.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version