International forum > Global
Съвети/идеи за епичната ми разходка из Европата
iashu:
супер новини :) Май сме си намерили човек в Милано от couch surfing-a :)
Toва с тези общежития за 8-10 евро също звучи подходящо, ще огледаме и за тях, ако не намерим друг вариант...
Имате ли някакви впечатления от възможностите за автостоп и за гратисчииство :) В България и двете неща са ок, като кажеш на контрольорите, че нямаш пари и документ и се отказват... в източна Европа също са се отказвали, но знам ли... дали им се занимава в западна Европа да тормозят полицайте за такива като мен :)
vesko76:
Ще те тормозят и още как....в Германия глобата е 40 Евро, ама това ти е най-малкият проблем. Попадаш в един т.нар. Черен списък. Списък, от който излизането е доста трудно, а да си вътре означава, че си - неблагонадежден. Тоест в един прекрасен момент в бъдещето може банка да ти откаже кредит, да имаш проблеми с намиране на работа, щото не ти е чисто досието. Надали във Франция еле пък Великобритания ще е по-различно.
Въобще......момче, какви са тия глупости, дето питаш, как е в Западна Европа гратисчийството? За чий въобще си тръгнал, като ще се циганиш за 5 Евро за целодневна карта за градския?
freepigeon:
Във Франция в интерес на истината може да се изциганчиш и да се правиш че не разбираш нищо :neznam: - може и да мине номера аз съм минавал така и ме оставиха на мира но зависи и дали имаш благонадежден вид :D Глобата и във Франция е 40 евро но само ако веднага платиш - приемат и плащания с карта ;) Ако не платиш на контрольора в момента а ти се пише акт глобата е 80 евро. Но наистина не си струва - има целодневни билети и специални оферти които излизат супер евтино - в Лион имаше например билет валиден за всичко след 19,00 часа на цена 2,40 € при единична цена на билета 1,20 €. Такива неща като черни списъци няма пък и да имаше - дреме ти че те слагат в черен списък в Германия освен ако нямаш намерение някой ден да живееш там. По най-голяма вероятност ще си намерите coach surfing в Париж и където и да било във Франция те са много в този дух и този вид пътувания са на почит. За автостоп - по принцип спират и качват - едни приятелки отидоха от Лион до Милано на авто стоп но трябва да НЕ сте на самата магистрала а на входа ѝ - магистралите имат видео наблюдение и бързо полицията идва и ви гони (ако не ви арестува) . Това разбира се се отнася за магистралите минаващи през големите градове.
Gordon:
За Айфеловата кула си купете билети онлайн отсега - спестява повече от час от опашката.
В Лондон съм се возил на double decker на връщане от Гринуич към Tower Bridge. Дори не съм подозирал, че е рядка забележителност :D Беше пълен с афроангличани :D
От много тичане по забележителности да не пропуснете да се насладите на атмосферата на тези градове...по-добре вечеря в Сохо + пъбче, отколкото London Eye според мен.
iashu:
Поздрави от Милано! :)
Очаквайте снимки, когато можем да качваме, снимаме като луди.
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version