Маршрути > Идеи
Оптимизация на трамвайните маршрути
xr1st0:
--- Quote from: fafan on 22.04.2024, 12:47:07 ---Идеята е да няма стрелки по средата на натоварения булевард като тази, вместо това стрелката да е още тук преди спирката. Няма икономически ефект, има облекчаване на поддръжката и увеличаване на средните скорости.
--- End quote ---
Откъм поддръжка може би да, но за да се направи това паркинга от ляво на релсите трябва да изчезне. А за трамваи, които ще въртят вляво от Дондуков където казваш ти - аз трамвай да обърне там не съм виждал в последните може би 10 години. Иначе забавянето ще го имаш защото трамвая който прави ляв завой там ще се замота докато чака насрещния завиващ трамвай или колите по Дондуков
qwerty95:
Там въртяха трамваите при ремонта на Дондуков.
xr1st0:
--- Quote from: qwerty95 on 22.04.2024, 15:56:31 ---Там въртяха траваите при ремонта на Дондуков.
--- End quote ---
Ако се не лъжа там до скоро в района на тази стрелка имаше трирелсие - май единственото оцеляло след спирането на 1009мм трасе по Дондуков. Понеже скоро не съм обръщал внимание има ли го все още
fafan:
--- Quote from: xr1st0 on 22.04.2024, 16:31:59 ---
--- Quote from: qwerty95 on 22.04.2024, 15:56:31 ---Там въртяха траваите при ремонта на Дондуков.
--- End quote ---
.. имаше трирелсие .. има ли го все още
--- End quote ---
Не, извадиха го при ремонта на Дондуков.
--- Quote from: xr1st0 on 22.04.2024, 15:33:36 ---Иначе забавянето ще го имаш защото трамвая който прави ляв завой там ще се замота докато чака насрещния завиващ трамвай или колите по Дондуков
--- End quote ---
Затова и беше моето предложение този завой да е на остров отляво на сегашния коловоз, където трамваите могат да си чакат колкото искат на отделен коловоз - или за завой, или за почивка, но на bdz43r например идеята не му допадна.
xr1st0:
Е в този формат както го обясни е наистина вариант. Даже звучи много добре. То там даже може да се организира обръщалото на 1009мм трамваи дето сега искат да минават по Стамболийски
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version