Маршрути > Идеи

Оптимизация на трамвайните маршрути

<< < (545/555) > >>

blagun:

--- Quote from: fafan on 12.11.2024, 16:40:30 ---Ще е странно броенето да започва от 3 на линиите, по-добре е 1 да се запази като номер.

--- End quote ---
Реално ТМ6 трябваше да стане ТМ1. Но нали сегашните управляващи, когато бяха опозиция, опищяха, че се закривали трамвайни линии. Затова единицата оцеля като безсмислена линия, а ТМ6 "се премести" от басейна Спартак на кв.Иван Вазов, а не се закри.

radk0_99:

--- Quote from: Chezare on 12.11.2024, 16:43:10 ---И какво от това, че броенето ще започва от 3? В Цюрих например започва от 2, а в Рейн-Рур трамваите са с трицифрени номера.

--- End quote ---
Аз си мисля, че имаме нужда от преномериране на линиите на ГТ ама не знам дали има воля това да се случи. Защото преномерирането ще иска и качествено нова транспортна схема

fafan:

--- Quote from: Chezare on 12.11.2024, 16:43:10 ---И какво от това, че броенето ще започва от 3? В Цюрих например започва от 2, а в Рейн-Рур трамваите са с трицифрени номера.

--- End quote ---

Линия номер 1 в Цюрих се връща от след 2025 година.

bdz43r:

--- Quote from: radk0_99 on 11.11.2024, 16:07:31 ---Между другото поне каза за напасването как напасват разликата в напреженията между жп мрежата и трамвайните трасета.Все пак 25кВ в града по улиците не може да опънеш - опасността е голяма.
--- End quote ---
Както и при обикновените влакове - могат да работят на няколко напрежения.

По-съществената пречка е в профила на бандажите на колелата, който е съвсем различен при трамвай и влак заради различните радиуси на кривите и някои други разлики в контактуването между колело и релса. Където има такава комбинация, профилът на бандажите е специален, така че да може да работи и по двата вида трасета, както и ЖП линиите отговарят на някои допълнителни изисквания. Накратко, дори сега съществуващите влако-трамваи не могат да пътуват по всяка ЖП линия.

Chezare:

--- Quote from: fafan on 12.11.2024, 20:54:40 ---Линия номер 1 в Цюрих се връща от 2025 година.

--- End quote ---
Глупости.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version