Маршрути > Идеи

Оптимизацията на автобусните линии

<< < (161/161)

V.Peichev:
Все пак за жп линиите има ограничения за радиуси на кривите и наклони и затова не винаги е възможно да има гара или спирка в дадено населено място.  :rolleyes: В  Елисейна сегашната гара обслужва квартал Червени Дол на около 500-700 m от нея и евентуално би могло да се добави необслужвана спирка в селото - разстоянието от спирката до гарата както и до предната спирка Пролет е приблизително двойно на това между Искърско шосе и гара Искър. :rolleyes:

fafan:

--- Quote from: bdz43r on 28.08.2023, 17:06:38 ---
Но като цяло, каквото и да се мисли за Владая, железопътният транспорт там не е жизнеспособен. Особено пък това с лифта... Има достатъчно изходни пунктове към планината откъм града, които могат да се развиват. Лифт от Княжево например, за какъвто има и готово трасе дори и е на 5 минути от спирката на трамвая. А и всичко това не е на дневен ред, за да оправдае автобус до гарата в обозримо бъдеще, още по-малко пренасочване на 59 оттам.

--- End quote ---

Всички изходни пунктове откъм София доволно се застроиха, за да се докара лифт до подножието на планината трябва да се отчуждават бая скъпи терени, например в Княжево е невъзможно, Драгалевци също. Владая е в това отношение все още пощадена от дивото строителство в Подвитошката яка, а и другото предимство е че е на равно разстояние от София и Перник, така че като изходен пункт за Витоша си е всъщност доста добро място, лифт от покрайнините на Владая до Златните мостове би имал най-малка дължина.


--- Quote from: Ivo on 28.08.2023, 16:52:54 ---та на ЦГМ дават по разписание 4 Мин.от гарата до центъра на Владая и за това ги добавих. Разбира се и поне 6-7 време за връзка.

--- End quote ---

6-7 минути са реалистични, докато пресечеш шосето и после трябва да си на перона преди да пристигне влак от другата посока, иначе не можеш да пресечеш и да стигнеш влака, подлез няма, за по-малко няма как да се справиш.

Chezare:
Абе Иво, Централна гара не е центъра на света… Почти всички оттам ще трябва да се връщат към Лъвов мост, СВ. Неделя, НДК…
Иначе много ме кефи колко неефективно било удължение от… ЕДНА спирка! Нека да ходи 58 до гарата, все на някой може да свърши работа! 

blagun:

--- Quote from: Ivo on 28.08.2023, 16:10:22 ---С влак Владая София е 25-30 минути, още 5 Мин автобус. С 58 и 5- цата отива над час ако има трафик.

--- End quote ---
Както вече отбелязаха, връзката А58-влак не е мигновена и средно претеглено иде 18-20 минути. Пеша от кметството до гарата е 23 минути според Гугъл Карти.  За тези 23 минути А59 стига до метрото, откъдето НДК и Орлов мост са доста по-близо като време  отколкото с автобуси от Централна гара.

Sofia:
ЦГМ отговарят, че синхронизация можело да има само при сходен интервал на движение и сходен брой превозни средства и поради това "направата на синхрон между 58 и БДЖ е неизпълнима". :fan:

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version