Метро > Обща информация

Въпроси и отговори, свързани с метрото

<< < (3/196) > >>

difian:
При едноперонните станция са я скрили третата релса отстрани на перона, макар че в луфта при качването се вижда оранжевият и кожух. На новите с два перона, релсите няма къде да ги замаскират и се виждат ясно. Виждат се и лопатките по талигите, с които правят контакт и подават ток. Иначе по света има метра и с нормална ККМ, или третата релса не е в страни, а между другите две.... Варианти има, но най-разпространените са първите два- трета релса или нормална ККМ.

Knoxville:

--- Quote from: mr24 on 24.01.2010, 13:27:51 ---Имам един въпрос от доста време. Зачетох се в първия пост и малко се пообърках с термините, но не намерих отговора. Интересува ме как се захранват мотрисите? Нямат жица отгоре, следователно напрежението би трябвало да се подава през релсите. Но как са изолирани двете страни на мотрисите, за да не става късо?
И съм забелязал на някои вагони зад колелата има някакво желязо, което се допира в релсите. Това за комуникацията, която се извършва по релсите ли е?

--- End quote ---

От това, което си представям, докато чета поста ти, това е токоснемателната лопатка, чрез която всеки вагон се захранва.

mr24:
Ще огледам по-добре за тази трета релса, защото до сега не съм я забелязал

Knoxville:
Ето тук можеш да я видиш докато течеше строителството. Сега е покрита, за да се предотвратят евентуални инциденти.

bdz43r:
Има и антени за АЛС-АРС, които са отдолу и висят над ходовите релси.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version