Метро > Метродиаметри

Имена на метродиаметрите

<< < (2/9) > >>

Unicode:
За мен най-добрите наименования са Метролиния 1, Метролиния 2, Метролиния 3 и т.н.

boleroto:

--- Quote from: blagun on 30.01.2012, 12:29:53 ---Като че ли гражданственост доби МД1, МД2 и МД3. М* са маршрутките.

--- End quote ---

Това не го знаех... повечето ги наричат, както наричат и иниите на МГТ: двойка, петица шестнайска и т.н.

etnies:
M1 M2 категорично. Кратко, просто, ясно, удобно за надписи и информационни табели. В разговорния език ще си останат като първа линия или първи метродметър например още известно време
плюс разбира се цветото обозначение
М1 - червено (нали го е почнал бай Тошо)
М2 - синьо (гордостта на Бойко)
 :D

Но метрото в частност и градският транспорт е крайно време да следват единна графична концепция.

stankos:

--- Quote from: etnies on 30.01.2012, 14:52:29 ---M1 M2 категорично. Кратко, просто, ясно, удобно за надписи и информационни табели. В разговорния език ще си останат като първа линия или първи метродметър например още известно време
плюс разбира се цветото обозначение
М1 - червено (нали го е почнал бай Тошо)
М2 - синьо (гордостта на Бойко)
 :D

Но метрото в частност и градският транспорт е крайно време да следват единна графична концепция.

--- End quote ---
Напълно съм съгласен ! Само бих допълнил :
М3 - жълто ( разбира се в чест на Диков )  ;)

Tergo:
Цветовете вече са ясни - 3МД е зелен, а не жълт.
Не е в това въпросът.

Като синоним на "метродиаметър" аз също съм за краткото (и близко) М1, М2, М3.

Имайки предвид обаче, че в нашето метро се предвижда маршрутно движение, което няма да използва думата маршрут (тъй като тя и сега се използва с друго значениие от подвижния персонал), а за пътниците ще трябва да му се даде название, аз предлагам за маршрутите да се въведе името Линия.
Така например: Линия1 и Линия2 ще се движат по М1 (това са двете разклонения с общ централен участък), а Линия3 и Линия4 са двете разклонения по М2.
Същото в бъдеще ще се случи и с МД3.
Така за пред хората ще имаме 4-6 линии (маршрути), но реално те ще се движат по три метродиаметъра.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version