Метро > Метродиаметър 1

Идеи за удължаване на МД1 в Люлин

(1/14) > >>

putnik:
Как виждате трасето на удължаване/разклонение на МД1 в Люлин? Според мен има нужда от най-много 2 станции, тъй като квартала е доста компактен въпреки че се състои от 10 микрорайона и един център с частни къщи. Къде биха били най-ефективни нови станции там?

Stahlgewitter:
По мое мнение, естественият център на Люлин е кооперативния пазар. Тоест логично продължение е завой към него и още една станция- крайна,  на бул. П. Дертлиев с изграждане на паркинг за идващите от АМ Люлин и станция за автобусите от Банкя, Иваняне, Филиповци и може би и Мало Бучино. Така се постига и равен брой станции в двете разклонения- на пазара и П. Дертлиев в едната посока и Сливница и Обеля в другата, което би улеснило синхронизирането.

putnik:
Много пъти съм чувал тези които живеят в Люлин 4, 5 да се оплакват че метрото не им върши почти никаква работа.
Аз лично виждам една станция до мебелната къща в Люлин 4. Така наведнъж ще бъдат покрити 4, 5 и 6 микрорайон и от блоковете в близост до Кооперативния пазар също ще могат да го ползват. Обаче при това условие разклонението ще бъде само заради 1 станция. Доколко може да се реализира един модел въпросната станция да стане крайната за МД1, а Сливница да премине към МД2 като тя съответно ще бъде крайната за МД2, а участъка Люлин-Сливница да се ползва само за връзка с депото?

fizik:
Нещо като това което съм пуснал долу? Тогава ще може и да се направи великата връзка с МД3 (черна насечена линия)

boleroto:

--- Quote from: fizik on 09.02.2012, 17:30:37 ---Нещо като това което съм пуснал долу? Тогава ще може и да се направи великата връзка с МД3 (черна насечена линия)

--- End quote ---
Коментирали сме
1) че завой от Люлин към Люлин 5/6 е невъзможен технически (няма място за кривата);
2) че завой към Люлин 5/6 ще отреже възможността МД-1 да се удължава в направление запад накъдето ще расте града...

EDIT: кривата е възможна с уговорката, че се строи с къртица или ако е наземно: ако се отчужди и събори пазара

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version