Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - dimi

Pages: [1]
1
Разни / Графитите
« on: 02.06.2014, 10:20:05 »
Понеже вече имаме по-сполучливи графити по превозните средства на градския транспорт, и аз искам да ви прикова вниманието точно към това изкуство :).  Какво ви е мнението, дали подкрепяте боядисването на обществени сгради, инфраструктура или превозни средства,  или мислете, че тази форма на изкуство е само за изложби и музеи и не трябва да се натрапва?
Моето мнение е, че ако графита е достатъчно професионално направен служи за раздвижване, разкрасяване и освежаване на скучната понякога атмосфера около нас ( блокове, мостове, надлези и подлези строени минимум 40 години в консервативен  стил, запуснати и неподдържани до днес). Разбира се трябва да има контрол и да не се допускат мацаници или глупости ( това трябва да е разликата между изкуството и вандализма).
 Ако искате може също така да поствате примери за добре и недотам добре направени графити

2
Изтрити теми / Re: Трамвайни клюки
« on: 07.04.2014, 17:50:00 »
 грешка :rolleyes:

3
Защо ме цитираш мен като изказвам мнение близко до твоето ?
Коментирам предходното мнение
 !
Значи все пак шофьори и ватмани няма да продават залежалите си билети, докато свършат.

 :neznam:

4
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5975771
Готов е проектът за трети лъч на метрото.От Ботевградско шосе, през кварталите "Левски", "Герена", "Хаджи Димитър", Малък градски театър, Орлов мост, НДК, Александровска болница, "Красно село", та до ж.к. "Овча купел" - 16 км с 19 спирки

5
Мисля, че тази тема би била интересна. Целта ми не е да създавам нови конфликти, дразги или разделение на селяни и граждани във форума. Но за добро или зло тази тема съществува в нашето общество. Много хора смятат, че с отнемането на софийското жителство са свързани всички беди на града свързани с презаселване, презастрояване, замърсяване, престъпност, простотия.
Аз съм роден в София, но не се смятам за коренен жител на града.
А иначе съм против и мисля, че са абсурдни всякакви ограничения за пътуване, работа, живеене. Изповядвам европейски ценности на Европа без граници. Значи можеш да отидеш на другия край на континента, но не можеш да идеш в столицата на твоята родина, само заради възродени тъпи комунистически ограничения.
Според мен проблемите на София не са породени в най-голямата си степен от премахването на софийското жителство, а от закриването на промилеността и оставането без никакво препитание на цели региони от България  :(

6
Какво мислите за мотористите  и влиянието им върху другите участници в движението и трафикът? Темата може да е в раздел "Разни" , но е пряко свързана с транспортната тематика на форума.
     Моето мнение е доста негативно. Не съм против това някой човек да има мотор и да се предвижва с него. Против съм манталитета на голям процент от мотористите.  Голяма част от тях се чувстват безнаказани, щом се качат на нов, мощен и скъп мотор. В много случаи това не е средство за предвижване, а начин за избиване на комплекси. Немалко катастрофи стават именно по вина на моторити.
 Сред техните среди има негласно правило, че щом имаш мотор, то тябва да натискаш педала до дупка и да караш колкото може по-рисковано. А като се съберат повече от един моторист и почнат гонките ( особено вечер), тогава положението излиза извън контрол.
  Нека си карат моторите, но да спазват правилата за движение по пътищата. Така всички ще сме доволни.

7
http://dnes.dir.bg/news/samoleti-nato-voenna-operatzia-Mid-East-revolution-8233822?nt=4
Светът е пред поредната война.   Какво мислите за атака срещу Либия ?
  Аз се колебая.
 От една страна искам тоя Кадафи да бъде линчуван публично ( достатъчно злини направи).
  От друга страна съм против войните и военните положения по принцип. Страхувам се, че войната няма да свърши скоро и може да има доста жертви    :( .

8
Странно е, че няма тема за междуградските линии на Юнион-Ивкони. А това е превозвачът с най-мнного линии в страната. Какво ви е мнението за услугите на фирмата?
  Аз нямам особенно добро мнение за тях. Често пускат некомпетентни и груби водачи, а стюардесите им ( в малкото случаи в които съм попадал на такива ) през целия път си  губят времето и не вършат нищо  ;)  .
    Чувал съм много пъти за забавянията ( или направо неплащането) на заплати, прекаленото текучество на шофьори и др. Не можеш да си сериозна фирма, която има претенции да е лидер в бранша, след като нямаш добър и мотивиран екип.  Но у нас всичко е възможно  :angry: .

Pages: [1]