Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - New_Passenger

Pages: [1] 2
1
Планински трамвай в Са Па, Виетнам


2
След като има тема за светофари, трябва да се уважат и жп сигналите. След като семафори има дори в метрото, има какво да обсъдим.

3
След няколкомесечно обмисляне предлагам някои промени и нововъведения за популяризиране на форума.

1. Форумът да се разшири тематично за привличане на нови форумци с разнообразни интереси. Форумът може да се раздели на 2 части - основна (като сегашната, с ГТ рубрики) и второстепенна (с нови рубрики, които не засягат пряко ГТ). Новите рубрики могат да бъдат следните:

Автомобили
Спорт
Музика
IT, техника, електроника
Кино и телевизия
Архитектура и строителство
Култура и изкуство
На път
Ядене и пиене
Домашни любимци
Икономика, бизнес и финанси
За дома

и други. Можете да добавяте и нови предложения за рубрики. По възможност, и в самите рубрики да има други рубрики, в рубриката спорт - футбол, олимпийски игри и т.н.

2. Галерията да е интегрирана в самия форум и достъпна във форумния профил. Снимките да индексират не само возила, но и улици, сгради и други обекти. В случай ако някой качи снимка с по-висока резолюция, старата да се замени с по-качествената.

3. Нови лайкове да идват като съобщения. В момента си търсиш сам кой кога те е лайкнал.

4. Добавяне на опция за запазване на мнения. Ако си харесал едно мнение, да можеш да го запазиш в своята колекция която да е достъпна само за теб. Така, ако в някое от мненията видиш важна за теб информация, можеш да го запазиш и да имаш бърз достъп вместо да се ровиш из съответната тема отново и отново...

5. Добавяне на национално знаме в профила. Ако си написал че живееш във Великобритания, в профила ти да излиза британското знаме.


Очаквам мнения.


4
Изтрити теми / Re: busphoto.ru и transphoto.ru
« on: 30.09.2021, 10:45:24 »
...

В по-големите градове са по-напред. В Москва не се сещам да има високоподови трамваи. За кво изобщо са ни притрябвали ония "краставици"? Богатите държави и на аванта не биха ги взели. По-добре да бяхме закупили нископодови, ако ще да са само Песи.
При нас като е разрешено да се обсъжда политиката каква е файдата? Повече злоба и простотия. Кой е виновен че толкоз им е акъла и не могат да обсъждат филми или наука примерно? Този форум определено трябва да се промени.

Който иска да запази каквито и да било снимки, трябва сам да си ги пази. Нито един сайт не може да ти гарантира че няма да има срив. Външните хард дискове са решението.

5
Разни / Сграда на годината
« on: 20.01.2021, 20:49:48 »
Наблюдавате ли този конкурс? Преди няколко дни се състоя церемонията за 2020 г.

Бургас най-сетне получават Конгресен център:Медико-дентален център във Варна:М3 също е номиниран.

6
Да направим малко конкуренция на фейсбук. :laugh:

Нека стартираме:

Отпреди 15 мин. в метрото, между НДК и МУ:

"Много е бавна тази трета линия... като трамвай".

7
Оказа се че вече има 10 броя на в-к "Софийското метро". На сайта намирам само бр.6: https://www.metropolitan.bg/assets/Files/Catalog/

8
Забавно / Мъжки приказки
« on: 02.10.2019, 20:45:19 »
Понеже сме почти изцяло мъжки форум... Да направим една типично мъжка тема - футбол, гуми, джанти, жени.

9
Забавно / Яки мацки
« on: 02.10.2019, 20:36:52 »
Понеже форума ни е почти изцяло мъжки, пускайте снимки на готини мадами.

10
Какво правите през свободното си време? Къде излизате? Какви забавления предпочитате?

11
del

12
Летящите таксита дето сме ги гледали в стария детски филм "Гостенка от бъдещето" скоро ще станат реални!

Quote
Изграждат първата станция за летящи таксита
Volocopter с летище в Сингапур


Линк към статията: https://www.monitor.bg/bg/a/view/izgrajdat-pyrvata-stancija-za-letjashti-taksita-166032

13
Дали е приложимо за България? Във Варна май са се отказали. Ако говорим в глобален мащаб, големите мегаполиси като Богота или Джакарта имат цели мрежи от БРТ. Някои предпочитат бърз тролейбус, смятат го за по-удачно решение. Има ли нужда от 1-2 подобни линии при нас?

14
Какво знаете за транспорта в Индонезия? Една от най-динамично развиващи се държави и разбира се, влагат в развитието на транспорта.
Системата за бързи автобуси TransJakartaТова е схемата в общи линии


15
Няма ли да го закриват вече оня форум, най-безполезният?

16
Разни / Скейт паркове
« on: 30.12.2018, 14:41:52 »
Какво е мнението ви за този вид екстийм? И за скейт паркове изобщо?

17
Забавно / Спортувате ли?
« on: 30.12.2018, 12:15:44 »
Какви спортове практикувате?

18
Изтрити теми / Носталгична тема
« on: 02.04.2018, 13:46:58 »
Мъчи ли ви носталгия по нещо? Детство, вкуснотии, музика, първа любов, абе всичко което може да предизвика носталгия. Транспорт също. Та по какво изпитвате носталгия?

19
Наскоро прочетох една повест на Т.Костадинов "Софийско жителство". Книгата е започната още през 80-те, но е издадена чак през 2000-те. Книгата описва живота на един студент в София, трудни и весели моменти от студентските му години. От времето когато в София все още няма метро, а трамвая минава под прозорците на Ректората. Има я в свободен достъп на читанка.инфо

"Осемдесет и деветдесет и четири. Това бяха двата автобуса, които отиваха до Студентския град, но те спират на различни места, осведоми ме момичето. По-добре на осемдесет, каза тя, той има и бърз вариант — двеста и осемдесет. Бърз вариант, точно така го каза. А това веднага наклони везните в полза на деветдесет и четири. Съвсем скоро щях да пътувам всяка сутрин с един от тези два автобуса до Университета. В Студентския град те спираха на една и съща спирка и се движеха толкова често, че това влизаше в разрез с всичките ми представи за градски транспорт от досегашния ми живот. Съвсем скоро щях да избирам в кой от тях да се кача, в зависимост от това в кое крило на Университета имам лекции. Деветдесет и четири спираше на булевард „Руски“ и беше по-удобно, ако трябваше да отида в южната или централната част на огромната сграда, а осемдесет спираше на „Шипка“ — току до вратата на „коневръза“, която водеше до северното крило."

"— Накъде си? — попита Ваня.

— Към Студентския град — за лекции и дума не можеше да става.

— Значи можем да пътуваме заедно с осемдесет. Аз слизам на спирката преди МЕИ и се връщам назад с трамвая. Така е по-бързо.

— Къде живееш?

— На улица „Жолио Кюри“. До парк-хотел „Москва“."

"Вечерта той ме покани на гости. Той живееше в сутеренна, много добре мебелирана стая, далече от центъра. Дотам пътувахме през квартали, през които никога не бях минавал. Моите познания за тази част на града приключваха с гара Подуяне, откъдето бях хващал влака за дома. А сега от гарата пътувахме още доста време с тролей, вървяхме пеша покрай някаква жп линия, успоредно с нея имаше улица със странното име „Рилска обител“. Тогава опознавах града и се стремях да запомням имената на всички улици, по които минавам. Улицата, на която живееше Жил, се казваше „Лепенец“. Движехме се в посока почти обратна на Дървеница. Наистина, голям град е София, казах си."

"Деветдесет и четири до кино „Дружба“, оттам две и четиринайсет до площад „Ленин“ и после едно, седем и петнайсет до гарата… "
20
В тази тема можете да пишете за някои интересни и познати места в София където са снимани игрални филми. Да ви напомня че в Ютуб има опция за точно време така че можете да онагледите места за които говорите.

Pages: [1] 2