Author Topic: Перник - обща тема  (Read 118155 times)

Offline KillKill

• Маниак
  • Враг на Автотранс
    • View Profile
Re: Перник - обща тема
« Reply #420 on: 01.09.2022, 09:11:34 »
Без изненада СОР печелят.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #421 on: 17.09.2022, 22:02:14 »
https://bntnews.bg/news/novi-60-elektricheski-avtobusa-shte-tragnat-skoro-po-ulicite-na-varna-1207521news.html
Както винаги типичното безхаберие. Да ги вземем пък кога ще тръгнат.... А тя гаранцията си върви....

Изпратено от моят SM-N960F с помощта на Tapatalk

Това мнение ме подсети, а още повече и след като днес отново ги видях да прашасват на плаца на Булавто в Люлин, че по тази логика Карсаните като нищо ще останат без гаранция докато тръгнат  :laugh: Дали има някаква клауза в договора гаранцията евентуално да важи след пускането в експлоатация, или нъцки?

Offline stohis

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #422 on: 19.09.2022, 18:46:56 »
От години не съм писал коментари в този форум, общо взето откакто целенасочено се довърши съсипването на тролейбусния транспорт в Перник. Все пак периодично посещавам форума и хвърлям по едно око, а натрупаните впечатления от мен през това време достигнаха до най-ниското си равнище от много години насам.

Продължава безочливата подигравка с перничани, що се касае градския транспорт. Новите автобуси гният на паркинг, а хората се блъскат по бусчета ако въобще дойдат. 99% от времето таблата с пристигащите линии не работят или не отговарят на реалността. Няма две еднакви спирки в целия град, да не говоря за указателни табели със схеми на градския транспорт и разписание. Дори не ми се коментира на какво се подлагат хората, които пътуват до селата с мръсни, неотговарящи на никакви стандарти превозни средства. В последните месеци дори по най-натоварените градски линии в делнични дни пътуват бусчета, в които по никакъв начин не може да се качи човек с колело, бебешка количка, повече багаж, какво остава за по-трудноподвижни. Ремонтът на старото тролейбусно депо се забави толкова време, че човек би си помислил, че строят летище.

Местната управа с уж "най-добрият кмет" продължава да толерира и да обслужва мизерията в пернишкия градски транспорт и не защитава по никакъв начин интересите на перничани. На фона на всичко това цените на картите и билетите бяха повишени изключително много.

Бях провокиран да пиша поради поредната гавра с всички перничани и лъжата, че поне от 15 септември учениците ще могат да ползват качествен градски транспорт. Сигурен съм, че автобусите ще тръгнат поне за следващата есен, все пак се задават избори...

« Last Edit: 19.09.2022, 18:49:39 by stohis »
Фен на тролеите в Перник. Най-вече на ДАК-ЧАВДАР 317 ЕТР. :)

Offline freepigeon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #423 on: 23.09.2022, 15:25:11 »
От години не съм писал коментари в този форум, общо взето откакто целенасочено се довърши съсипването на тролейбусния транспорт в Перник. Все пак периодично посещавам форума и хвърлям по едно око, а натрупаните впечатления от мен през това време достигнаха до най-ниското си равнище от много години насам.

Продължава безочливата подигравка с перничани, що се касае градския транспорт. Новите автобуси гният на паркинг, а хората се блъскат по бусчета ако въобще дойдат. 99% от времето таблата с пристигащите линии не работят или не отговарят на реалността. Няма две еднакви спирки в целия град, да не говоря за указателни табели със схеми на градския транспорт и разписание. Дори не ми се коментира на какво се подлагат хората, които пътуват до селата с мръсни, неотговарящи на никакви стандарти превозни средства. В последните месеци дори по най-натоварените градски линии в делнични дни пътуват бусчета, в които по никакъв начин не може да се качи човек с колело, бебешка количка, повече багаж, какво остава за по-трудноподвижни. Ремонтът на старото тролейбусно депо се забави толкова време, че човек би си помислил, че строят летище.

Местната управа с уж "най-добрият кмет" продължава да толерира и да обслужва мизерията в пернишкия градски транспорт и не защитава по никакъв начин интересите на перничани. На фона на всичко това цените на картите и билетите бяха повишени изключително много.

Бях провокиран да пиша поради поредната гавра с всички перничани и лъжата, че поне от 15 септември учениците ще могат да ползват качествен градски транспорт. Сигурен съм, че автобусите ще тръгнат поне за следващата есен, все пак се задават избори...

И аз като тебе не съм писал от страшно отдавна, отскоро почнах да чета от време на време отново. Абсолютно споделям впечатленията ти, но мисля че единственото нещо което може да се направи в случая е просто съд. Транспортната мафия която захвана това нещо което се нарича транспорт в Перник е с дълбоко вкоренени пипала и не се влияят от смяна на властта, проблема няма да се разреши доброволно, трябва върховенство на закона...

Да не говорим изобщо че е необходима чисто нова транспортна схема, настоящата датираща от 70те и изобщо неотговаряща на днешните необходимости.
« Last Edit: 23.09.2022, 15:27:03 by freepigeon »

Offline mgk

• Маниак
    • View Profile
« Reply #424 on: 20.10.2022, 15:13:08 »
Подготвят се кабелни трасета за зарядните станции на бъдещите електробуси в Перник

ПЕРНИК, 
20.10.2022 10:07
 (БТА)
Подготвя се изграждане на кабелни трасета за захранване на зарядните станции за бъдещите електрически автобуси в Перник, съобщиха от Общината.

Общинското предприятие "Градски транспорт" е обявило обществена поръчка на стойност 483 000 лв. без ДДС. Предвижда се да се изградят трасета с обща дължина 200 м. По-голямата част от тях - 180 м, ще обезпечат захранването на пет бавнозарядни станции в депото в кв. "Църква", където ще се обособи покрито хале за престой и зареждане на електробусите.

Двойна бързозарядна станция ще бъде монтирана на крайната спирка на линия 16.

Община Перник очаква пет електробуса по проект за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез въвеждане на екологосъобразен обществен електротранспорт. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативната програма „Околна среда“ 2014-2020 година. Проектът цели да се намалят емисиите на фини прахови частици и азотни окиси във въздуха на Перник, както и да се създаде по-ефективен и екологичен обществен транспорт в общината.

Община Перник вече получи 13 нови автобуса на природен газ. Те са осигурени по проект за интегриран градски транспорт.

Новите 18 автобуса ще обхванат цялата градска мрежа.
https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/regional-news/oblast-pernik/346807-podgotvyat-se-kabelni-traseta-za-zaryadnite-stantsii-na-badeshtite-elektrobusi-v

Offline mgk

• Маниак
    • View Profile
« Reply #425 on: 03.11.2022, 14:20:15 »
Новите автобуси за перничани дойдоха! Кметът на Перник Станислав Владимиров се качи и седна в първия! Бусовете са със зареждачка на телефони, рампи за инвалиди и терминали за таксуване
03.11.2022  zapernik
Дългоочакваните нови газови автобуси за перничани дойдоха, видя zaPernik.com. Единият червен автобус дойде пред сградата на Община Перник и кмета на града Станислав Владимиров се качи в него, огледа го и пробва седалките.

13-те нови автобуси за перничани в момента са в тестови период.

В един автобус ще могат да пътуват до 85 пътника. Автобусите са Евро 6 стандарт. Ще се придвижват на метан.

Всички автобуси са снабдени с рампа за хора с увреждания и майки с деца.

Ще има възможност да си зареждате смартфоните в автобусите.

В тях са разположени терминали за таксуване с карти за крадския транспорт.

Очаква се Държавна приемателна комисия да въведе в експлоатация автобусното депо, след което новият градски транспорт на Перник ще тръгне.

« Last Edit: 03.11.2022, 14:22:04 by mgk »

Offline Dimitar155

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #426 on: 09.02.2023, 17:25:09 »
Автобусния гараж в Перник, видеото е от началото на годината: