Poll

Докъде задължително трябва да има автобусна линия към Слатина.

Младост?
4 (30.8%)
Дружба?
5 (38.5%)
Люлин?
1 (7.7%)
Обеля?
1 (7.7%)
Надежда?
1 (7.7%)
Лозенец?
1 (7.7%)

Total Members Voted: 13

Author Topic: Транспортно обслужване на Ж.К Слатина  (Read 7689 times)

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Няма кой да прави такива панорамни обиколки през дружбите. Това дето е начертано горе са поне 25 минути в посока.
Делник трудно ще падне под 30 минути.  :rolleyes:

Offline Mizchiev_Dev

• Запален по ГТ
    • View Profile
Няма кой да прави такива панорамни обиколки през дружбите. Това дето е начертано горе са поне 25 минути в посока.
Делник трудно ще падне под 30 минути.  :rolleyes:
Съгласен, но такава линия би давала чудесни връзки с изключение на дублажите с 20тм и малко със 604

Едит: Но е по-добре според мен, от колкото да се забива през 4ти км в задръстванията и да има още една линия на окръжна... :/ :/ :/

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Няма лошо в това човек да си чертае по картата и да предлага най-различни нови линии, но е хубаво да се знае, че градския транспорт разполага с ограничен ресурс ! Към момента е най-добре да се направи едно задълбочено изследване на транспортнте потоци и маршрутната мрежа в цялост да се актуализира спрямо тях! Не мога да дам мнение за конкретните предложения, защото живея на другия край на града и смятам, че не правилно да се бъркам там, където нямам никакви наблюдения!

Offline yaskata

• Запален по ГТ
    • View Profile
Аз съм съгласен аз поне просто си чертая и съм съгласен че трябва да се направят необходимите иследвания и актуализации. За другият край на града зависи къде живееш защото според мен ако живееш на място където има автобуси до Слатина дори и ти имаш нещо общо с цялата работа.

Offline yaskata

• Запален по ГТ
    • View Profile
Ето ви нов маршрут до Обеля 1 (Обръщалото на 26,150 и други). Става като маршрут ай хората без прекачвания ще имат достъп към тази част на София. :D

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Това прилича на панорамна обиколка на центъра и близката околност. :rolleyes: Дублира се сериозно с ТБ 1, 5 и 7, в по-малка степен с ТБ 6 и 309, дублажът с 11 и 404 също не е малък. :rolleyes: Таксуването по време вече е въведено и трябва да се мисли за по-малък брой редовни линии с удобни прекачвания. :rolleyes:

Offline yaskata

• Запален по ГТ
    • View Profile
За дублирането все ще има някакво дублиране поне аз сега не се сещам за част където има смисъл да минава маршрут.

Offline Mizchiev_Dev

• Запален по ГТ
    • View Profile
За дублирането все ще има някакво дублиране поне аз сега не се сещам за част където има смисъл да минава маршрут.
Веднага ти казвам маршрут, които може би ще бъде доста търсен - Дружба 2 ( Блоковете около бул. Копенхаген ) директна връзка с Младостите
Причини:
1. За директна връзка трябва да се ходи чак до родеото ( бл. 501 ) за да се хване 88 и да се пътува 1 час със задръствания.
2. С 204 или 304 и като слязат на окръжна и докато минат подлеза и я 213, я 76 и я 305 минават/вече са минали! и бам поне 10 минути чакане.

Идея Маршрут:
Панорамен маршрут алерт!!!
Забива се в 1-2 задръствания максимум по маршрута и не мисля, че ще има големи закъснения тъй като тези на Г.М Димитров и 4ти км не са толкова големи като преди години...

Едит: Може вместо по Ляпчев да минава по Марко Семов за да няма огромен дублаж с 280! Но пък има с метрото  :neznam: :neznam: :neznam:

Offline yaskata

• Запален по ГТ
    • View Profile
С всичко съм съгласен. За дублажа няма проблеми то често има. Даже там където има дублаж хората ще имат повече избор знам ли? :bounce:
Ето и моят маршрут нещо близко само реших да минава през горубляне защото там минава само 4-ката и хората там да имат и друг автобус. Също за това и реших в началото вместо автобуса да неминава през Шипченски а реших да минава през спирките на 9ката поради същата причина като и в горубляне.
« Last Edit: 25.01.2023, 18:01:38 by yaskata »

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Още една идея за панорамна обиколка. При новото таксуване по време са нужни редовни линии с удобни възли за прекачване за намаляване на времепътуването. Излишните дублажи водят до неефективно използване на превозните средства и затрудняват осигуряването на редовно движение. :rolleyes: Горубляне разполага с прилично редовния делник автобус 1, евентуално може да се подсили 4 при нужда. :rolleyes:

Offline yaskata

• Запален по ГТ
    • View Profile
Ето идея за автобусна линия 122 до Гоце Делчев. :)

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Как не си се сетил да предложиш Е73 вместо до Окръжна болница да е до Автостанция Гео Милев!  ;)

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Принципно е по-смислено от допълнителна линия, дублираща доста сериозно 102 и в по-малка степен Е73 и 120 и висяща в куп задръствания. :rolleyes:

Offline bonbon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
С всичко съм съгласен. За дублажа няма проблеми то често има. Даже там където има дублаж хората ще имат повече избор знам ли? :bounce:
Ето и моят маршрут нещо близко само реших да минава през горубляне защото там минава само 4-ката и хората там да имат и друг автобус. Също за това и реших в началото вместо автобуса да неминава през Шипченски а реших да минава през спирките на 9ката поради същата причина като и в горубляне.

В Горубляне така начертано не обслужва никого. 4ката минава по долната улица на картата под оцветения маршрут (ул. Стадион). По твоя маршрут до кръстовището на Белов/Самоковско има единствено строителния магазин Темакс и няма жилищни сгради.
Може би не си ходил в ж.к. Експериментален, но там в момента едвам се разминават единичните автобуси по А4, улиците и инфраструктурата са в окаяно състояние, а ремонт не е правен вероятно от построяването на квартала. Това е и причината да не се удължава А305 до Горубляне.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Никой няма да тръгне от Слатина за зоопарка , за по пряко през дружба,Горубляне и младост :help:
Има 123+88. Всеки иска в неговия квартал редовен транспорт и маршрут по неговото удобство , ако може със спирки през 300 метра и да се движи бързо :crazy:
А и от симеоновско шосе автобус не може да мине по уличките и покрай старото обръщало на 102, трябва да обиколи покрай Токуда или през кошарите.
« Last Edit: 29.01.2023, 12:12:19 by TRAMS SOFIA »
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline Mizchiev_Dev

• Запален по ГТ
    • View Profile
Никой няма да тръгне от Слатина за зоопарка , за по пряко през дружба,Горубляне и младост :help:
Има 123+88. Всеки иска в неговия квартал редовен транспорт и маршрут по неговото удобство , ако може със спирки през 300 метра и да се движи бързо :crazy:
А и от симеоновско шосе автобус не може да мине по уличките и покрай старото обръщало на 102, трябва да обиколи покрай Токуда или през кошарите.
Съгласен, този маршрут е много дълъг и ако се реализира ( дано не ) ще виси в куп задръствания и поне 1час в посока  :/ Иначе има и добри предложения в тази тема

Offline yaskata

• Запален по ГТ
    • View Profile
За това с 73 и аз незнам как не съм се сетил. Аи ще има по-голяма логика. На моменти няма смисъл от нови линии. Ппреди дни бях направил продължение на 75 което ходи до лозенец като минава през центъра.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
За това с 73 и аз незнам как не съм се сетил. Аи ще има по-голяма логика. На моменти няма смисъл от нови линии.

Щом спира на Плиска е излишно да ходи до Окръжна, а и в момента няма връзка на Плиска (и не само) с Автостанция Гео Милев. При това там вече има изградена зарядна станция, която обслужва редките 6 и 123 и спокойно може да поеме още една линия!  :rolleyes:

Offline kristian40t097

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Колеги, извинявам се за грубия ми тон, но тази тема и като цяло темите обсъждани в нея са нещо много хубаво, но не смятам че е адекватно през ден някой да рисува едни маршрути по картата, които са безкрайно необмислени и просто ей така се пускат, за да си създаваме приказка. Аз ако реша, мога да създам една група за обслужването на село Х и да поискам да ми докарат метрото пред вратата, ама няма да стане.
Та в заключение, ще съм благодарен ако съм прав, модераторите да влезнат в своята роля. Благодаря предварително!
За трамвайния транспорт!!!!!

Offline Kukicha

• Наистина съм луд
  • 3306/1119 ✝(2003-2022)✝
    • View Profile
    • Email
Колеги, извинявам се за грубия ми тон, но тази тема и като цяло темите обсъждани в нея са нещо много хубаво, но не смятам че е адекватно през ден някой да рисува едни маршрути по картата, които са безкрайно необмислени и просто ей така се пускат, за да си създаваме приказка. Аз ако реша, мога да създам една група за обслужването на село Х и да поискам да ми докарат метрото пред вратата, ама няма да стане.
Та в заключение, ще съм благодарен ако съм прав, модераторите да влезнат в своята роля. Благодаря предварително!
Напълно е така, от всички постове в тази тема, няма нито едно добро предложение за сега. Само някакви панорамни обиколки из София от Слатина до различен край на града...Нито едно предложение не ми се вижда сериозно.
По темата, Слатина с много зор ще си имат метро до няколко години, така че надали ще се разкрие нова линия или нещо такова, даже обратното, най-вероятно 75 ще даде фира и ще разредят 11 до максимум.