Author Topic: Антиобществени прояви на пътниците  (Read 339473 times)

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Това е стара снимка, от преди месец
Може, явно съм пропуснал.

Offline 04Boris22

• Наистина съм луд
  • 2055
    • View Profile
    • Email
665 и 683 миналата седмица го бяха нарисували в депото, като 665 си излезна на линия с графита... :crazy: :crazy:
Черепите неслучайно са пълни с нещо ;)

Offline Niko.G

• Маниак
  • ⁠A heresia das heresias era o bom senso.
    • View Profile
665 и 683 миналата седмица го бяха нарисували в депото, като 665 си излезна на линия с графита... :crazy: :crazy:

Миналия месец 677 си караше издраскан.
SUMC - Desordem e Regresso.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Аз отдавна предложих, за всяка вандалщина , - 1 една кола на линия. Всички да страдат. И ще се научат на гражданска позиция. Не може счупен прозорец и половин курс никой да не каже на ватмана . Отзад драскат , всички гледат и се кикотят, ама никой няма да каже на ватмана. Но за мрънкане за надрасканото сме първи
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline danny.drandarov

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email

Миналия месец 677 си караше издраскан.
Беше 8/8 (кола до прибиране) тогава, следобяд не излезе и на следващия ден беше изчистен.

Online 01Milen09

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Аз отдавна предложих, за всяка вандалщина , - 1 една кола на линия. Всички да страдат. И ще се научат на гражданска позиция. Не може счупен прозорец и половин курс никой да не каже на ватмана . Отзад драскат , всички гледат и се кикотят, ама никой няма да каже на ватмана. Но за мрънкане за надрасканото сме първи
Солидна глоба от 1000 до 5000лв, зависи от издраскването, това може също да оправи поне малко положението  ;)
Любим тм-933
Любима линия: 11 Илиянци-Княжево
Депо "Банишора"

Offline qwerty95

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
Без затвор няма да стане. Глобите са т***к работа, провинилият се има бележка, че трябва да дава, пострадалият има да взима и там вече институциите отчитат, че са си свършили работата и отчели дейността. А хулиганът е най-вероятно безработен, безимотен и не му пука, че дължи. Същата работа, когато общината глобява клошари, че цапат и с това мисли, че е свършила нещо. Глобата има ефект само при много добра събираемост (каквато тук няма) и когато човек има работа, кандидатства за кредити и т.н. Общо взето само на читав човек глобата може да се отрази, каквито тия драскачи няма как да бъдат. Същата работа като глобата за превишена скорост или алкохол. Та на разглезеният наркоман само дозата кокаин за вечерта му е по-скъпа от глобата от КАТ или от съда, какво му пука, че го глобяват. Без строг затвор и сериозна трудова повинност нищо не става. Идеята е с пари да не могат да се оправят.
« Last Edit: 03.03.2024, 21:09:17 by qwerty95 »

Offline Whatnow14

• Наистина съм луд
    • View Profile

Хайде стига глупости, какво е виновен обикновеният пътник за селянията и вандализмът? Или трябва сама пътуваща жена да ходи да докладва на ватмана какво вършат шестте гаменчета отзад, които могат като слезе да я нападнат? В нормалните държави решението е друго - по-строги санкции и контрол. Никой трезвомислещ човек няма да се научи на гражданска позиция, като чака 40 минути основна градска линия - по-скоро ще се научи да си ползва колата и градския транспорт ще загуби още от нормалните си пътници :)

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
Прекаляваш малко. Случи ли се това, аз спирам да си плащам за превозен документ. Така изкарваш всички пътници виновни, а 12 години наливам пари в абонаментни карти, а нито чупя или драскам по ПС.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Напротив, виновен е обикновеният пътник, като не казва на ватмана, че някой чупи и драска отзад! С това "мен не ме засяга" държавата ни е станала такава, че нормалните хора сме по чужбина. Ватманът, от своя страна, не трябва да звъни на ЦДП, а направо в полицията, та като дойдат ченгетата, келеменцата ще идат в районното, ще извикат там и татковците им, накрая и вкъщи ще има голям пердах!
« Last Edit: 05.03.2024, 00:21:25 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Online bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Трябва много работи, но нещата у нас не работят по този начин и с допълнително скопяване на транспорта като наказание нищо няма да се промени към по-добро, а само към по-лошо.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Любимото ми е като засека късния следобед ватман да пафка в кабината и да е безпредметно да търся кой беше номерът за сигнал, тъй като няма кой са отговори по това време… Такова е състоянието, такава е нагласата у нас… За какво да се предупреждава ватмана, след като в кабината си има видеонаблюдение и сам много добре вижда всичко…

Полицията муфти дюнери или си цъка на телефоните в патрулката, най-много подалият сигнала да арестуват за “нарушаване на спокойствието”…

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
Напротив, виновен е обикновеният пътник, като не казва на ватмана, че някой чупи и драска отзад! С това "мен не ме засяга" държавата ни е станала такава, че нормалните хора сме по чужбина. Ватманът, от своя страна, не трябва да звъни на ЦДП, а направо в полицията, та като дойдат ченгетата, келеменцата ще идат в районното, ще извикат там и татковците им, накрая и вкъщи ще има голям пердах!

Ама я не ме оприличавай със средностатистическия пътник, ако може. Аз когато видя нередност от страна на пътник, съобщавам на водача, ама и водача не е падар в крайна сметка. И нещо не си ме разбрал, никога не съм имал предвид, че "не ме засяга", просто малко ми се струва нечестно, аз да бъда ощетяван, без значение дали подкрепям или не, идиотизмите на шепа кретеноиди с до 1-2 мозъчни клетки(а такива се множат тенденциозно), при все че съм редовен пътник(и така съм взъпитан) от както съм почнал да се придвижвам всекидневно с ГТ, та не виждам кое ми е "ненормалното" и защо това, че аз все още съм в България ме прави "ненормален" и втора категория човек...Българите в чужбина(и особено в Канада) ви е като вид национален спорт да плюете по тези, дето сме все още тук и как всички сме били еднакви и че трябвало да си дърпаме кръста, независимо дали някои от нас се опитваме да променим нещо.
 Но да, винаги най-редовните и най-съвестни пътници трябва да го отнасят и назад във времето са го отнасяли най-много...
« Last Edit: 05.03.2024, 07:44:28 by Niko.G »

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Ама я не ме оприличавай със средностатистическия пътник, ако може.

Много лично приемаш дискусията!

Проблем не само с вандализма е, че полицията е тотално абдикирала от задълженията си ! Съдебната система е твърде тромава и между престъплението и наказанието минават години, ако въобше се стигне до такова ! Няма значение големината на наказанието , когато не се прилага ефективно. От друга страна хората подаващи сигнали с право се притесняват като виждат, че няма никаква реакция по тях ! Не е работа на ватмана/водача да озаптява , когото и да било.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Понеже някои побесняхте, да ви кажа истината директно. Ще почна от милиционерите, дето муфтят дюнери и по цял ден цъкат с телефоните в колите. Ако някой от вас ги заснеме и ги докладва на началника на РПУ или СДВР примерно, бъдете сигурни, че човекът ще приеме присърце проблема и ще се опита нещо да направи. Но....не може да ги уволни, понеже сто процента ще излезе, че са хора "на някого", съответно сетне на въпросния началник ще му скроят шапката и него ще уволнят. Същото е и по министерствата, и по БДЖ, и навсякъде....Но генералният проблем е, че българинът е с народопсихология "всеки се спасява по единично", "не ме засяга", "имам си мои проблеми", и т.н. и т.н. Имах навремето комшия, шофьор на тролей, вика ми: Ела да видиш как в тролея няма нито една здрава седалка! Това нормално ли е? И на Запад има сган, дето драска, реже седалки и т.н. , но се взимат мерки - ходят и си чистят лайната под надзора на полицейски инспектор.
А защо българите в чужбина "плюем"? Повтарям, най-вече защото в България нямате грам чувство за общност и всеки гледа него си! "Имам семейство, имам мои си проблеми"....Преди повече от 25 години, баба ми, Бог да я прости, с диабет, тежката форма, на инсулин, трябваше да отиде в съседното село, да си вземе инсулина и другите лекарства. Изпуснала рейса, следващ нямаше, чак на другия ден, та тръгнала седем километра в жегата по планинския стръмен път със завои. Поне 10 коли бяха минали и никой не я е качил!
Имам приятелка с три деца, едното от които момиченце, родено с детска церебрална парализа. На всичкото отгоре мъжът и почина. Няколко човека се мъчим да и помагаме с каквото можем, но другата част от родата и "приятелите" въобще не ги е еня....Ето затова плюем...
« Last Edit: 05.03.2024, 21:05:41 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline kristian40t097

• Маниак
    • View Profile
    • Email
Ами така ще бъде специално с полицията, и то, не защото някой си ще е човек на някого, ами просто защото, когато си свършат работата и задържат гаменчетата, ще им вдигнат едно дело че са ги пребили, че са им нарушили правата, или пък че са ги набедили за нещо, което не са свършили(мисля че ме разбрахте какво имам предвид) и после ще се мъкнат с години по дела, за нещо което не са направили и няма знаят дали ще имат с какво да си хранят децата, защото са си свършили работата. И не, не говоря хипотетично, това е истинска история, чийто край дойде съвсем скоро, заради калпавото ни правосъдие, което не признава всички записи от камери.
За трамвайния транспорт!!!!!

Offline 04Boris22

• Наистина съм луд
  • 2055
    • View Profile
    • Email
ТБ2806 или ТБ2812 е нарисуван в депо "Левски" :laugh: :laugh:

Offline HST

• Запален по ГТ
    • View Profile
2806 е на линия

PS. Това трябва да е 2812. Снимката не е моя
« Last Edit: 09.04.2024, 18:30:53 by HST »

Offline 04Boris22

• Наистина съм луд
  • 2055
    • View Profile
    • Email
И 2806, и 2808, и 2812 имат табелка соларис отстрани над прозорчето на кабината. 2806 го видях, 2808 също, значи е 2812 :laugh: :help:

Offline marina

• Напредващ
    • View Profile
Преди 4-5 месеца пътувам в трамвай 22 от Халите към театър София. Беше по сред бял ден - ранен следобед. В центъра на София. Качвам се в първата мотриса и гледам как на една единична седалка стои млада жена, а зад нея мъж, който я тормозеше и видимо изглеждаше под някакво въздействие. Тормозът беше на думи - сексуални вулгаризми и физически - опипване. Жената си мълчи и не мърда. Нямаше много пътници. Но по-назад имаше двама яки мъжаги, които можеха да го смачкат тоя, ако се обединят. Веднага отидох при тях и им казах да се намесят. Те ми разправят, че онзи имал нож. Очевидно ни чу и извади един нож и започна да заплашва. Викам си това е недопустимо! Ако ще да ме наръга, вадя телефона и звъня на 112. Тоя стана и насочи ножа към мен и ми вика: Бабо, внимавай да не се налага да викаш линейка! Обяснявам на операторката какво се случва, а тя ме пита кой е инвентарния номер на трамвая. Аз и казвам, че не знам, но мога да цитирам всяка улица - пряка по пряка точно откъде минаваме в реално време. И тъй като сме в центъра на София, очаквам да има патрулка, която да дойде почти веднага. Тя ми вика да кажа на ватмана да подаде сигнал през неговата система. А аз директно я питах ако тоя ни изпоколи дотогава, какво ще правим? Тоя видя, че съм сериозна и се стресна, и залитайки слезе на Васил Левски. Информирах операторката на 112, с която още водехме разговор. Тя ми каза, че вече нямало какво да се направи, след като е слязъл. Направо съм потресена! Отидох при жената. Въпреки че имах друга работа, останах с нея до нейната спирка. Дадох ѝ вода. Успокоих я. Тя каза, че тоя се е качил на пазара Кирков и веднага се е лепнал за нея, тя се е вцепенила от страх, защото от самото начало носел ножа в ръката. Разменихме си телефоните. Казах ѝ, че може да разчита на мен за свидетел. Да ходи в районното и да подава сигнал. Отишла е. Образували там нещо си срещу неизвестен извършител. Скоро се чух с нея. Нямало никакво развитие. Имам съмнение, че дори не са взели видеозаписите от камерите в трамвая.