На мен пък лошо впечатление ми прави, че точно рано сутрин, когато се предполага че най-много хора идват на работа, училище, пазар, туризъм към София влаковете от Пловдив пътуват твърде дълго, например БВ 1622 пътува над 3 часа! Седи на Елин Пелин 12 минути, ПВ10110 пък 3 часа и половина. Твърде дълго ми се вижда. До не толкова отдавна си спомням че по това време сутринта имаше бързи влакове Пловдив-София, които го вимаха за 1.50-1.55 минути и рано сутрин бяха пълни с народ. Същото и вечер. Спомням си как след работа съм ходил сума пъти на гости до Пловдив излизали сме, сутринта съм ходил пак на работа до София с влака и въобще не го усещах, привечер по спомени също имаше влакове които пътуваха за 1.55-1.57 минути, помня че беше няколко минути под 2 часа.
То вярно, че останаха почти без конкуренция и явно разчитат че хората така и така няма с какъв друг обществен транспорт да пътуват, ама пък си накупиха коли, почнаха споделени пътувания. Дано по-скоро пуснат София-Елин Пелин и да коригират разписанията.