Някой от Източна България. Макар, че съм от София, тук наистина е доста забързан начина на живот и стресиращ. Да, всичко е тук, но това не е много хубаво, защото пък всеки идва тук и е тотално замърсена, тя се пука по шевовете вече.
Разбира се в Западна България не бих живял в друг град, доста са западнали, но и винаги Източна България е била много по-привлекателна за мен. Там има и друг момент, че не всичко е съсредоточено само във Варна, а го има и Бургас като втори основен център да балансира нещата, да не кажа, че доста дръпна. Русе, Велико Търново и Стара Загора са също притегателни места и важни центрове. Докато в Западна България едва ли не е само София.
Все повече фирми предлагат дистанционна работа и смятам, че е по-хубаво да наливам в ипотека в някой град в Източна България, като например Русе, Стара Загора или Търново, вместо в имот в София, цените са по-високи от тези в някои не малки градове във Вишеградската четворка, които предлагат много по-добра инфраструктура и среда за живот от София.
Напълно съм съгласен тук! Където и да съм бил на запад, никъде няма такива красиви, приятни и зелени градове, с такъв климат, архитектура и природни ресурси, като например нашите София, Варна, Плевен, Бургас итн. Просто нашите градове са си най-красиви в Европа, с най-благоприятно местоположение и всичко най.
Да, нашите са едни от най-хубавите. Но чак единствени не са, много ми харесват и Будапеща, Дебрецен, някои полски градове като Краков и доста зеления Люблин. Като цяло унгарските градове са доста зелени, но да, климатът е една идея по-малко слънчев (и все пак според някои карти наред с Украйна са най-слънчевите държави на тази северна ширина в Европа, по-слънчеви от Северна Италия и почти цяла Франция!). За Полша също климатът е малко по-суров и не толкова слънчев... Барселона също е много красив град. Но освен някои градове в Испания, Унгария и Полша, другите страни наистина нямат такива зелени градове като нашите. Например чешките и словашките градове нямат почти никакви дървета по улиците. А в Западна Европа, като изключим Испания също няма. Докато нашите и унгарските са много зелени. Особено Дебрецен и полския Люблин са все едно БГ градове, доста са зелени, но и Будапеща е много по-зелена от Прага.