Няма ли да сезираш компетентните институции? Не виждам голям смисъл да описваш тук констатираните от теб нарушения.
Да, тъй като от доста време насам не виждам никакри резултати от Виртуалното деловодство на ЦГМ (само "
Вашата жалба е в процес на обработка! Благодарим за разбирането!" с месеци), пуснах десетина сигнала в call.sofia.bg . Надявам се, че там ще има отговори.
Васко не е бил на маратона в Берлин, където хаосът в транспорта продължи 3 дни (петък, събота и неделя) и иначе перфектният сайт на BVG (берлинското ЦГМ) беше абсолютно безполезен, както и светлинните табла по спирките. Там само за линия 100 можеше да направи албум със 100-200 снимки на безутешно чакащите я пътници в съботния проливен дъжд.
Не мисля, че това трябва да е оправдание.
Освен това на мен ми звучи логично да има по-голяма вероятност за транспортни проблеми в град като Берлин с такава огромна и сложна транспротна система. Софийската система е много по-малка и по-проста и при една добра организация, както и добра предварителна информационна кампания, не би трябвало да има никакви проблеми.
Когато се обсъждаше предложението на организационния комитет на маратона на комисията по транспорт се изказа мнение, че маратонът оказва сериозни трудности по утвърдения маршрут на обществения транспорт, макар и в неделя и на практика блокира няколко квартала в Североизточна София. Организаторите даже бяха предложили друг маршрут - по Драган Цанков, Сахаров, ако не се лъжа - по Йерусалим, локално на Цариградско шосе и по Брюксел до Летището, така че най-малко да се затормозява движението.
Идеята на настоящето трасе е да преминава покрай максимално много от софийските забележителности. Затова криволичи така из центъра. Аз мисля, че тази идея е добра и така е по-интерсно за спортистите от чужбина. Само трябва да се помисли за по-добра транспортна организация по време на маратона.
Абе 5-6 тегела по Брюксел е най-доброто!
Това би било много еднообразно и скучно за спортистите. Би трябвало да има някаква динамика на тези маратони.
Аз не мога да разбера, тоя маратон не може ли да се проведе в Парка на свободата или някъде, където няма да пречи, ами задължително трябва да се блокира транспортът?
Маратонът е сериозно и представително събитие и не би трябвало да се проваля, заради транспортни проблеми. Транспортните проблеми трябва да се разрешат, което е напълно реалистично.
При всяка маршрутна промяна има неспиране на спирки. Някои водачи спират, други - не, дори да има пътници станали на вратите или отвън на спирките. Диспечерите при връчване на пътния лист да напомнят на водачите и да показват на монитор картата!
Това означава, че има системен проблем, и че не може да се разчита само на съвестта на водачите. Трябва да има контрол, какъвто очевидно не се осъществява по време на маршрутни промени.
Този конрол не е нужно да е с човешка сила. Може да е технологичен. Какво стана със сисемата, която трябваше да проследява дали превозните средства спират на спирките и отварят вратите??? Май водачите направиха пълен бойкот и никой не направи нищо по въпроса...

По време на маратона електронното табло на спирка 0466 изписваше и временно преминаващите и спиращи там автобусни линии, заедно с редовните.
Това е защото си бил на спирка, на която спират две от петте линии, за които бяха направени временни разписания -
А78 и
А90.
На спирките, на които спираха тези пет линии, се изписваха временните им маршрути както и реални оставащи минути до пристигане на превозните средства. Същото се случваше и във виртуалните табла,
но само при въвеждане на код на спирка. Ако се търсеше по линия, тогава визуализираше редовния маршрут като това се случваше дори и за тези пет линии.