Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - amoto

Pages: [1] 2 3 ... 26
1
Днес Неопланът от 9-ката и неговият брат близнак от 1-ицата са се поразменили след обяд. По-забавното е, че поне 99,9% от хората, пътуващи с тях, едва ли могат да забележат разликата  :laugh: Междувременно Ван Холът си пердашеше по 3-ката, замествайки за пореден път някой от титулярните Неоплани там.

При "Алекс ОК" и днес има размествания. Сутринта 3375 се беше върнал на 20-ката, оставяйки 2159 да го замени по 5-ицата. След обяд видях и 8557 по 20-ката, като 3372 също беше в кюпа, та излиза, че или 0866, или 3375 се е пръждосал някъде.

3375 днес следобед го облепяха с надписи:КОЛЕДЕН АВТОБУС!Бяха му залепили елените на задницата в 17:00.Утре сигурно ще е на линия.

2
Видях го аз тоя Неоплан в гаража на "Алекс ОК". Не ми вдъхва много доверие на пръв поглед. По-нисък ми се видя от 1450, даже ако не се загледаш, може да се заблудиш, че е летищен автобус, защото отпред изглежда точно като летищните Неоплани. Както и да е, може и да го издебна някой път.

Отойолът на Месаря днес пак е 6-ица. Май ще му стане навик в съботите да си кара за Леденик. Втора кола по 13-ката цял следобяд е МАН-ът "Чех".

И при "Надежда" има малко разнообразие днес спрямо останалите уикенди - втората кола по 9-ката не е Крафтер, а Отокар в лицето на 5373. Първа обаче продължава да бъде пустото оранжево кубче, което при ускоряване буксува и се тресе като по заснежен път, независимо кой го кара.

При "Алекс ОК" както винаги има достатъчно пай. Въпреки че 3371 пак е 5-ица, а 0235 не мърда от 70, по другите линии беше по-разнообразно. По 2-ката е 7424, 20-ка е 0867 с шофьора на 3372, по 50 беше 1319, а по 110 е 0866. Интересно ми беше да видя и за първи път кашонче по маршрутната линия за жп гара Горна Оряховица и това беше 7186.

Абе не е лош.Хубав е.Мисля че е модел N314U,от 1998г.!Поне на такъв ми прилича.В Понеделник ще го видя отблизо и ще пиша.

3
Вчера АЛЕКС ОК са закупили нов автобус НЕОПЛАН.

Колко нов? На 10-на, 15-сет години?  :laugh:
Аз залагам на поне 15- 20 години, за тях това е ново  :D :D :D :P
Не е лош автобуса.Междуградски е.Утре ще ви го снимам.

4
Вчера АЛЕКС ОК са закупили нов автобус НЕОПЛАН.Вече е в гаража им.Днес даже и работеха по него вече.

5
Причината за закъснението на №14 е катастрофа.

6
Новият миди МАН на Алекс ОК е вече облепен с надписа на фирмата. Утре сигурно ще го регистрират в КАТ и другата седмица вече трябва да е на линия. :fan:

7
Велико Търново / Re: Снимки
« on: 25.04.2012, 21:01:59 »
Не се получи много добре, но по-назад в темата има и по-лоши. Ето го 3372 - вече и той е рекламен. Да им се чуди човек - толкова стари автобуси и те лепят новите  :/
Многоооо грозно е станал.

8
Днес в "Зона Б" се появи първият от доста време спирконавес и той е на общата спирка на 30 и 50 в посока към Центъра - да ни е честит  :fan: :laugh:

Вчера по 9-ката като втора кола се разписа извънградският Неоплан, а днес по 4-ката боботи бяло-синият МАН НЛ резерва.

8954 от тази седмица е на 70. 9549 вчера го видях да кара по 2-ката и се зачудих кой е бил 8-ица, но днес 8-ица е той, а по 2-ката първо видях 0867, а по-късно забелязах, че е бил сменен от 5401. И въобще се чудя какво става със 7424, че зачезна.

Днес видях, че по междуградските линии на "Алекс ОК" има правостоящи, което уж е забранено - микро Ирис за Русе и 1586 за Павликени пътуваха така. Май рискуват да им бъде наложена глоба.

Сутринта в 30-ката пък на последния курс проверяваше и таксуваше един атлетичен младеж с катинарче. По едно време на шофьора се звънна по телефона и се чу: "Искаш ли да ти дам да говориш с Иво?", като въпросният Иво се оказа момчето. Да не би това да е бил син на Месаря? На следобедните курсове вече си беше една от жените кондурици.

Да.Този е Синът му Иво.

9
ПП Бъчварови имат нова Сетра.Днес я видях.
Не е нова, а стара морга. Нали едната я удариха, че докарали нов дарак.
Ударена е само млко отпред.Тая я бива,S215UL,със Софийските номера е още.

10
Една снимка като за честита Баба Марта за феновете на Каросите:
Истинско бижу.Икарус и Кароса са №1!!!

11
Днес беше интересно.

Както можете да видите от темата със снимките, по 40-ката се возят на най-хубавия за мен автобус на "Надежда" - извънградския им Неоплан. По 3-ката пък се засилва присъствието на Вон Хола, който си кара вече някъде седмица по нея, а днес го видях на няколко пъти по различно време.

Наобяд видях, че на мястото на 0867 по 5-ицата беше влязъл 8954 с един от шофьорите, които карат по 70. Същевременно плешивичкият титуляр на 0867 караше 5877 по 70. По-странното е, че по-късно и 8954 зачезна нанякъде и май 5-ицата увисна с една кола. Като се спусках към Центъра с 13-ката, минаваща около 13:25, така и не се разминахме с автобус по 5-ицата. 2 часа по-късно отидох на единствената си лекция за деня и поради закъснение на преподавателя, имах възможността да понаблюдавам през прозореца дали ще мине 5-ица в 15:30. Зяпах до 15:40, но нито аз, нито чакащите долу на спирка дочакахме, но с разликата че аз си бях в залата на топло, а те - вън на студа  :laugh: :haha: Същевременно следващата кола в лицето на 3371 си се движеше по график. Излиза, че някой или е натрупал колосално закъснение, или "Алекс ОК" имат няколко неизвършени курса по линията.

След 17 часа обаче всичко се беше нормализирало, като 0866 запълни дупката, а 0867 се завърна на линия с Распутин зад волана на мястото на 0866. С две думи, беше голям хаос  :crazy: Особено като прибавим факта, че плешивият ортак на Распутин сега кара 2159 по 110.

Вчера 5877 не се яви да изпълни обедните курсове по 70. Въпреки че сутринта 9549 караше по линията,  8954 взе, че се пръкна и понеже се спусках към Центъра в 12:50, вече сериозно взимам да развивам параноя, понеже тоя автобус ме преследва  :fear: Днес обаче 5877 не само взе обедните курсове, но и тези от късния следобяд и в резултат на това вътре стана тъпканица, а имаше хора, които останаха да си чакат 13-ката. Вчера шеговито се оплаках на кондукторката: "Еее, къде е кашончето?" и тя ми отговори: "Такива са разпорежданията". Днес беше същата на курса, тръгващ от ректората в 16:50 и като ме видя, ми рече сякаш леко сърдито: "Ето ти го кашончето"  :laugh: :laugh: :laugh:

Месаря обаче се реваншира на СашкУ Нанков и след като 13-ката в последствие взе пътници от 70, този път 50 намаза допълнително пасажери, понеже по 30-ката, която иначе обира пътниците за "Зона Б" около 17:30, този следобяд се движи жълтият Крафтер, който със сигурност е отблъснал доста люде. Не и мен обаче  :rolleyes: Вратата му обаче или се е развалила пак, или са решили въобще вече да не използват автоматичния механизъм за отварянето ѝ, който е доста бавен. Кондукторката се е превърнала в своеобразен портиер, който на всяка спирка отваря и затваря вратата. Тя е и доста любезна - не само че на слизане на всички ни един по един ни каза "довиждане", но и слезе долу и ни хващаше за ръка, за да не паднем, да се претрепем, докато напускаме возилото  :D

Браво за изчерпателния отговор.

12
ПП Бъчварови имат нова Сетра.Днес я видях.

13
Велико Търново / Re: Снимки
« on: 23.02.2012, 20:45:50 »
Реката се казва така, градът е с по-различно име, като моста: Саарбрюкен.
Заарбрюкен. Преди границата с Франция и Люксембург е.

14
Катастрофа 500 метра преди Техномаркет, посока Велико Търново между камион, натоварен с дърва, вишневият Фолксваген на Бъчварови и още един камион. Буса на Бъчварови намалява като вижда, че камиона с дървата спира, камиона зад буса изглежда не му държат спирачките и се натресе в буса. Задницата на буса е силно изкривена, буса беше изместен от пътя. Няма жертви. Движението беше спряно.
Снима ли?

15
Ще има ли скоро форумна среща?Хайде да се организираме вече!

17
Между другото, днес сутринта около 7.20 видях 2 14-ки една след друга на светофарите до пожарната във Велико Търново, бяха 2 буса, които по всяка вероятност са тръгнали в 6.50 от автогарата в Горна Оряховица и са на "Турбо Частни превози". Някой знае ли подробности около необичайната ситуация? Според мен или са мислели, че няма да има много хора, и са пуснали бус, но виждайки, че има много хора, са пуснали още един, или автобусът, който е трябвало да изпълнява курса, се е повредил и не е могъл да поеме курса, поради което са пуснали 2-та буса вместо него, обаче не знам. Много е странно.  :neznam:
Странно.Това не е обичайно за ТУРБО ЧП.

18
Добре де. Нали Атанасов играеше със стария кмет. От коя партия беше той (стария кмет)?
Атанасов е С всички кметове.Той е силен на деня.

19
Честито на Добромир Добрев,новият кмет на Горна Оряховица.

20
Произвола и лобирането към точно определен превозвач, тепърва почва.  ;)
Дааааааа правилнооооо.Превозвача го знаем кой е.
Нищо не се е променило, сега просто освен "Алекс ОК" крилца ще има и "Атанасов"  :angry:
:fan:
За Алекс ОК добре, но за Атанасов защо браво ?
за Атанасов  :angry:

Pages: [1] 2 3 ... 26