Транспортът по света и у нас > Транспортът по света

Канада

(1/16) > >>

Kaiser Kar:
Преди броени дни се завърнах от Канада, та исках да ви споделя впечатления от градския транспорт в тези три града, които посетих.
Веднага се набива на очи, че автобусите са почти еднакви модели и в трите града. Съчленени  автобуси не се използват много, много. В Монреал се представят от Van hool, а в Отава са някакви американски, които не можах да разбера каква марка са.
А единичните много наподобяват Den Oudsten, но пак са американски. направих и снимки, ще ги постна в близките дни.

Unreal:

--- Quote from: Kaiser Kar on 04.10.2008, 20:38:52 --- а в Отава са някакви американски, които не можах да разбера каква марка са.

--- End quote ---

да не са NOVA Bus или GMC(General Motors Company) ?

jonckheere:
Ето какви има в Отава. В Канада изобщо няма американски има само канадски, в Отава има няколко модели автобуси, трябва да си видял Orion, произведен в Канада провинция Онтарио, New Flyer Invero, съчленен New Flyer D60LF, марката е от Канада провинция Манитоба, а също така и NovaBUS LFS, марката NovaBUS е Канадска провинция Квебек, те така ужасно наподобяват на Den Oudsten, същите ги има и в Монреал. Съчленените в Монреал са VanHool AG300 но те не ходят на градски транспорт вътре в Монреал a водят до южното предградие на Монреал.

В Отава стари GMC е имало но не съм сигурен дали там има още живи или са вече измрели всичките, но Монреалските стари GMC са вече измрели всичките.

toto:
Не знам как е в другите градове, но мога да кажа за Монреал. Там има само метро и автобуси. Автобусите са само местно производство - Nova Bus (част от Volvo Group). Te са 2 модела соло - един по-стар и един по-нов, който е нископодов. Щяха да пускат и съчленени от същата марка. За повече информация - www.stm.info.
И още нещо освен Монреалската компания за градски транспорт (STM), в града влизат и автобусите на още 2 компании от предградията - тази от Лавал STL (www.stl.laval.qc.ca/index-en.asp) и тази на Лонгьой RTL (www.rtl-longueuil.qc.ca)

Kaiser Kar:
Ето и малко снимки:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version