Масов градски транспорт > Карти, билети, таксуване...

Поредното увеличение

(1/6) > >>

Repcho:
Кметът на София Бойко Борисов е подкрепил искането на Транспортната комисия към Столичния общински съвет /СОС/ от април цената на билета за еднократно пътуване в градския транспорт в София да се вдигне от 0,50 лв. на 0,70 лв.

Ще поскъпнат и всички видове карти за пътуване в градския транспорт. Това съобщи пресцентърът на Столичната община след днешната среща между кмета на София, зам-кмета по транспорта Велизар Стоилов и председателя на транспортната комисия към СОС Станимир Зашев. Борисов ще настоява държавата да поеме част от средствата за преференциални карти на хората с увреждания и цялостното финансиране на картите за студенти, пише в съобщението.

Увеличението се налага на базата на експертен доклад, изпратен до общината от Столичната компания за градски транспорт, според който себестойността на предлаганата услуга надхвърля 0,50 лв., отбелязват от пресцентъра на общината. Приходът от увеличението ще се използва за купуване на нови трамвайни мотриси и за връщането на кредита от 27 млн. евро, който Столична община е получила от ЕБВР, заявил кметът Бойко Борисов, цитиран от пресцентъра. Държавата трябва да приема бюджета си след като чуе исканията на общините, а не преди това, допълнил кметът.
   Интересно как тази промяна ще се отрази на броя на гратисчиите  

Dragon:
Ако вдигнат карата ми над 20лв. почвам гратис. И без това почти не ме проверяват.

vesko76:
И мен ме проверяват веднъж на високосна,но все пак ще си купувам карти.

Repcho:
Билетчето за рейс става 70 ст. Това решиха столичните съветници от транспортната комисия вчера. В момента цената е 50 ст. Тя може да бъде задържана най-много до 1 април. Транспортните карти за пенсионери, ученици и студенти ще скочат с 1 лв., ако Столичният общински съвет гласува новата цена. По-скъпото билетче автоматично ще повиши и картите с намаления, обясни зам.-кметът по транспорта Велизар Стоилов.
От 37 на 44 лв. ще скочи и стойността на едномесечната карта за цялата градска мрежа в столицата. Билетчето не може да остане 50 ст., защото освен че горивата поскъпнаха, не може да се осъществява нормална поддръжка на превозните средства, твърди шефът на транспортната комисия Станимир Зашев.
Сияна Севова

вече е решено-имаме нови цени

peterdi:

--- Quote from: Dragon ---Ако вдигнат карата ми над 20лв. почвам гратис. И без това почти не ме проверяват.
--- End quote ---

Крайно време е да се разбере, че колкото повече хора минават гратис, толкова повече ще трябва да се вдигат цените.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version