Масов градски транспорт > Карти, билети, таксуване...

Гратисчийството в обществения транспорт - национален "спорт" във Франция

<< < (2/2)

emo:

--- Quote from: bagercho on 26.08.2014, 23:10:47 ---Между другото няколко пъти сравнявах дупки от мой продупчен билет в определено превозно средство с оставен билет на седалката и винаги дупките се различават. По този повод се замислих дали "поставени" лица не ги оставят нарочно?

--- End quote ---

Не са поставени, има съвестни хора пътници, както и шофьори, които си разменят изхвърлените клошарски билети измежду автобусите.

todorow_211:
Реших и аз да драсна няколко реда по темата, защото чак сега открих, че има такава.Това, което е изписано е абсолютно вярно без мнението на bagercho.От наблюденията си през цялото време прекарано във Франция този така наречен национален ''спорт'' не го прилагат само французите, ами и всеки трети пътник (чужденците) без хората, които са с карти.Това не съм го забелязал от вчера понеже обикалям почти постоянно по ГТ и аз също опитах вкусът на глобите 3 пъти по 80 евро, но не в Марсилия, а в Тулон.Разбира се не един или два пъти съм ходил до град Обан понеже ми е на 30 км от тук с цел да обикалям, защото автобусите в градчето вървят безплатно и на таблата им се изписват с главни букви само линиите без маршрутите и надписа ''Bus Gratuite''.Също така съм обиколил и половин Франция, но в Париж вятъра не можа да ме довее.:( Като цяло съм минавал през Лион, Ница, Бордо, Страсбург, Сент Етиен, Екс Ан Прованс и Монпелие, но съм се возил в ГТ само по един или два пъти и пак съм виждал хора да се возят безплатно без да си купуват билети от шофьорите, въпреки, че когато се качат в превозното средство са длъжни да го правят.

LaurentFrancais:
И на други места има доста гратисчии. Турникетите са достатъчно ниски.

rado84:
Френската работа нищо не е! В София (за другите нас. места не знам как е) ако си с по-тъмен тен на кожата, не те закачат и можеш да си пътуваш гратис колкото искаш. Пак по същата причина контрольори по линия 22 не съм виждал от години, особено в отсечката "Централни Хали - Разсадника".

daweb:
А трябва да ги проверяват и тях, или да им слоожат с екипа по 1 полицай

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version