Author Topic: ПОЛИТИКА=?  (Read 531444 times)

Offline Sixkiller

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3101
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6860 on: 02.08.2022, 00:29:19 »
Съставът на служебния кабинет изглежда в пъти по-адекватен от наркоманската шайка на Киро. Те вече са история, нека си пожелаем да останат там завинаги, заедно с партньорите им. И нека след 02.10. подобни хора да гледат парламента само отвън! От ден 0 на това служебно правителство обаче, цената на природния газ е с 54% по-висока - на колонките в страната от обяд насам килограм CNG се продава на цени от порядъка на 6,00 лв! Идните дни и месеци ще бъдат интересни за бъдещето на градския транспорт в много градове у нас, ако изобщо системите не спрат да функционират под натиска на инфлацията  :/

Тайван, Украйна и други подобни либерални дъвки, любими на умнокрасивитета, е добре да бъдат оставени на заден план предвид тежката ситуация в България към момента. Интересно мнение на Лилов по темата:

Quote from: Григор Лилов
САЩ-КИТАЙ: НА КОСЪМ ОТ КОНФЛИКТ

Морето между Китай и Тайван завря.
Пекин - другата световна диктатура освен руската "салютира" с бойни ракети и снаряди предстоящото посещение на Нанси Пелоси в Тайван.

*** ДОПЪЛНЕНИЕ:
По непотвърдени сведения някои ракети са паднали на тайванския бряг. Тайван обяви бойна готовност на ПВО и вдигна бойната авиация във въздуха. Група кораби на САЩ начело със самолетоносача "Роналд Рейгън" охраняват острова. Китай продължава да струпва армии по близкото крайбрежие. Самолетът на Пелоси е излетял от военновъздушната база Андрюс. Руската Википедия пусна редакция на статията за нея с посочена дата на смъртта й - утре, на 31 юли, но тя бързо  беше изтрита.

Надявам се Китай да отговори подобаващо на всички провокации и да не допуснат Пелоси по никакъв начин там. Или да излети от там - все тая  :devil:

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5395
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6861 on: 02.08.2022, 00:42:13 »
Кой Китай?
Вие русофилите що си мечтаете толкова, че сънувате будни всякакви московски блянове?
Руската култура е като растителността на гробищата - вирее върху и покрай гробове!
Украйна, победа!

Offline Sixkiller

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3101
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6862 on: 02.08.2022, 00:45:41 »
Китайската народна република (КНР), разбира се 8)

За другото съм съгласен - такава растителност колкото и да я чистиш, не можеш да я изкорениш; тя винаги избуява отново...

Offline vesko76

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4609
 • Van Hool & Citaro G - fan
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6863 on: 02.08.2022, 07:49:44 »
Между другото, такива като теб (Sixkiller) трябва да се борят със собствените методи. Имаш огромен късмет, че тукашното общество и администратори са прекалено толерантни към такива като теб.

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5395
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6864 on: 02.08.2022, 07:52:22 »
Светът е такъв, защото има логика да е точно такъв!
Следователно е най-добре, човек да схване логиката, че да се подреди при тези, които му отиват на ценностната система.

Втия ред на мисли, за Европа е добре да приеме, че няма да има газ през зимата, освен за химическата промишленост и да спре да се гърчи заради един метан!
От трупове излиза метана, обаче да не е причина и за нови трупове!
Украйна, победа!

Online я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5513
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6865 on: 02.08.2022, 12:36:28 »
Скандал с подкуп за $15млн.!

Историята рискува да се превърне в дипломатически скандал от голям мащаб

Между Румъния и България възникна дипломатическо напрежение по линия на Министерството на отбраната заради доставката на некачествени боеприпаси за украинската армия от българите чрез румънския държавен оръжеен концерн CN RomArm S.A.
Журналистическо разследване на българското издание „Биволъ“ и Фондацията на полските репортери (Fundacja Reporterów) разкри многобройни факти за тайното изпращане на ръждясали 122-мм снаряди за РСЗО БМ-21 „Град“ и за гаубиците „Гвоздика“, 152-мм за гаубиците „Акация“ и 130 мм снаряди за оръдията. Боеприпасите са произведени в Беларус още през 1980-те години.
Снарядите са закупени от българската компания ООО „Аутгънс” (собственик Александър Димитров) от Беларуското държавно външнотърговско унитарно предприятие Белвнешпромсервис. Освен това, по споразумение с румънското министерство на икономиката, снаряди попаднаха в складовете на RomArm.
Министерството на отбраната на Украйна върна снарядите обратно на Румъния поради тяхната непригодност. RomArm, без да рискува репутацията си, върна снарядите на България и сега българите ги сортират във Вазовския машиностроителен завод. Заводът е затрупан с поръчки във връзка с войната в Украйна и предупреди, че няма да се занимава с боеприпаси до средата на 2023 г. И преди това ООО „Аутгънс” вече беше забелязана в продажбата на некачествени боеприпаси: през юни 2015 г. ръчна граната от партида, закупена от „Аутгънс”, уби американски войник.
„Цялата история има опасност да се превърне в дипломатически скандал от голям мащаб поради факта, че Румъния спря доставките на боеприпаси за Украйна, а Беларус има подозрения за фалшифицирането на разрешителното за реекспорт“, пише румънското издание на DefenceRomania. Беларуското посолство в София е възмутено от факта на реекспорта на бивши беларуски боеприпаси за Украйна, която има враждебна позиция към Минск.
На въпрос на Биволъ за подробности по сделката директорът на RomArm Габриел Цуцу каза, че подобни доставки са напълно законни. Официалният отговор на групата гласи: „Исканата информация за продуктите, доставките, цените и друго е конфиденциална, а разкриването на информация за търговска или финансова дейност нарушава принципа на лоялната конкуренция в съответствие със закона“.
Премиерите на България и Румъния Кирил Петков и Николае Чука се споразумяха за тайните доставки на боеприпаси за Украйна по време на посещението на Петков в Букурещ през април 2022 г. Снарядите са пътували по два начина: през летище Жешов (Полша), на 50 км от украинската граница и през летището в Букурещ. Маршрутът през Чехия също работеше, но след това беше изоставен. През март-април български самолети с боеприпаси са кацали 50 пъти в Жешов, доставяйки 3500 тона оръжие, амуниции и боеприпаси.
Журналистите от Биволъ твърдят, че сделката е струвала $200 млн., от които $15 млн. са отишли в джобовете на високопоставени служители в българското правителство. Американските оръжейни компании също участват в тези машинации. Предполага се, че от българска страна сделката се контролира от началника на кабинета на премиера Лена Бориславова и началника на кабинета на вицепремиера Корнелия Нинова - Калоян Методиев.
С техните усилия Междуведомствената комисия по военната промишленост и контрол на износа, в нарушение на разпоредбите, предвиждащи заседания за обсъждане на подобни въпроси веднъж месечно, разреши износа на боеприпаси за страните от ЕС. „Биволъ“ е готов да предостави съответните доказателства на правоохранителните органи в България.
Нинова каза по Би Ти Ви на 12 юли: „Категорично заявяваме, че не изпращаме оръжие в Украйна“. Но „Биволъ” събра достатъчно доказателства, че със съгласието на София, Букурещ и Варшава доставките продължават. В същото време България, заедно с Унгария, остават единствените страни от ЕС и НАТО, които официално отричат за доставката на оръжия за Киев.
Унгария наистина не доставя нищо. Но България лъже, защото е най-големият доставчик на снаряди за РСЗО „Град“. Поради нарастващото търсене, цената на един артилерийски снаряд скочи от $700 на $2000. Европейските държави бързат да се възползват от добрата цена, така че веригата за доставки обикновено се състои от няколко доставчика. И така, снаряди бяха изпратени от България на концерна RomArm, от него на Nanotech Defense S.R.L., която сключи пряк договор с Министерството на отбраната на Украйна. Чрез Nanotech Defense S.R.L. по-голямата част от оръжията за въоръжените сили на Украйна минават през Румъния.
Букурещ планираше да изпрати бивши съветски танкове Т-72 в Украйна, но те бяха в окаяно състояние. Пенсионираният генерал-лейтенант Върджил Балачану коментира ситуацията: „Имахме батальон от танкове Т-72, които бяха в мобилизационния резерв. Но става дума за немодернизирани танкове Т-72, които няма да бъдат приети от Украйна“.
Снабдяването на киевския режим с оръжие и боеприпаси се превърна в корупционна схема, която е изгодна за европейските чиновници. София и Букурещ сега правят всичко възможно да не изтече информация за подкупа от $15 млн. за доставката на ръждясалите снаряди. Като се има предвид, че според статистиката на въоръжените сили на Украйна ежедневно се използват между 6000 и 8000 артилерийски снаряда от различни видове и че значителен брой от снарядите редовно се унищожават от руските сили в складовете, европейците все повече ще се опитват да продават старите си ръждясали боеприпаси на Киев.


https://trud.bg/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB-%D1%81-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%83%D0%BF-%D0%B7%D0%B0-15%D0%BC%D0%BB%D0%BD-%D1%80%D1%83%D0%BC%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B8-%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%B4%D1%8F%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B4%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0/?fbclid=IwAR14clAHHbaiIHdi9azyg0YhTaJY3AsDQvqlbYbk_ihzMHFld0cEUo65isU
« Last Edit: 02.08.2022, 12:39:04 by я л т а »
Свобода за Украйна !

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5395
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6866 on: 02.08.2022, 14:28:20 »
Тая "медия" ТРУП не беше ли проПутинска? Твърде грижовна изглежда към Украйна за да е чиста работата в нея!
Тези са чисти путинисти, че да ронят чисти сълзи по Украйна.
Т.е. навярно щом е замесен "Бивол" фактологията е блиизка до вярната, ама "реването" за Украйна от тях не е чисто за да няма нещо гнило.
Па иначе от тоя кабинет (на Петков) е пълно с фактори, които биха направили мръсотията нарочно и после да го лепнат на Петков, който е доста бос по тоя въпрос.
В смисъл Петков е доста бос по множество въпроси, така както е бос по тях целия български "бизнес"!
Българинът не схвана, че извън бачкаторските сектори българския "бизнес" е доста бос по всякакви въпроси щото мястото му е "отвоювано" по ДС линия, а не е извоювано с някакъв талант.  Там където не е така като при Петков, уменията са обикновено доста съсредоточени по западен тертип в тясна полоса.
Украйна, победа!

Online я л т а

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5513
 • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6867 on: 02.08.2022, 15:34:02 »
Тая "медия" ТРУП не беше ли проПутинска?

Така е, статията е от Владислав Гулевич. Акцента беше за 15-те милиона $ комисионна......
Свобода за Украйна !

Offline Sixkiller

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3101
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6868 on: 02.08.2022, 15:53:00 »
Между другото, такива като теб (Sixkiller) трябва да се борят със собствените методи. Имаш огромен късмет, че тукашното общество и администратори са прекалено толерантни към такива като теб.

Нали преди 30-40 страници се разбрахме, че сме големи хора, ще водим нормална дискусия без да се обиждаме и без да пищим до администраторите, когато нещо не ни изнася? Не се чувствам късметлия, защото ако трябваше да бъдат наказвани други пишещи за обидни изказвания срещу мен (и не само), в темата към момента вероятно нямаше да остане нито един пишещ ;)

Затова те моля, спазвай добрия тон и се определи към кое "тукашно" общество принадлежиш, пък после давай мнения за нашето си, българско общество. Защото видимо в темата пишат представители на много общества, ама голяма част от тях са най-откъснати и доста неразбиращи точно българското такова.

ПП - за да не е чист спам, ето как Киро и Лена напуснаха днес МС:https://tribune.bg/bg/mrezhata/bezparapetna-liubov-toy-beshe-prosto-kiro-a-tya-prosto-lena/
« Last Edit: 02.08.2022, 15:54:34 by Sixkiller »

Offline vesko76

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4609
 • Van Hool & Citaro G - fan
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6869 on: 02.08.2022, 16:00:20 »
Най-големият проблем на сегашното общество е че интелигентните хора са принудени да мълчат, за да не се обидят простаците. И не, лъжата не е представяне на алтернативна гледна точка. Лъжата е лъжа, независимо как ще се изрази. На зло куче само със зъл прът трябва да се отговаря!

Offline AGENT 006

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 13147
 • Злото е това, което ни разделя
  • View Profile
  • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6870 on: 02.08.2022, 16:04:39 »
А задаваш ли си въпроса дали хора, които се изказват по твоя начин не са причината за мълчанието на интелигентните хора?

Sofiatransport транспортна база данни

- Галерия с над 86 000 снимки на возила от градския транспорт в София!
- Най-подробната база данни за действащия автопарк!
- Статии и подкаст за историята на подвижния състав!
- Обновяване и актуализиране на всеки 24 часа!
Транспортът - кауза, страст, начин на живот!

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5395
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6871 on: 02.08.2022, 16:57:17 »
Може и да сте интелигентни....ние сме глупави да го оценим!
Обаче, сте касапи по идеология! Да усещаш кой е касап и иска да те затрие го могат и буболечките!
Така, че явно сте интелигентни касапи.
Украйна, победа!

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5395
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6872 on: 02.08.2022, 17:29:21 »
Ако онзи ден Вучич беше влязал в Косово...
https://fakti.bg/world/700963-nato-vuchich-poluchi-mnogo-asno-preduprejdenie

Quote
"Сръбският президент Александър Вучич получи много ясно послание от своя Генерален щаб, че ако реши да нападне Косово, силите на НАТО ще реагират мигновено", съобщи бившият член на италианската армия и един от водещите експерти за действията на сухопътните сили на Атлантическия пакт Томас Тайнър. Изявлението му е по повод последното напрежение между властите в Белград и Прищина.

"Мисля, че офицерите от ГЩ на сръбската армия много ясно обясниха на президента Вучич, че ако реши да нападне Косово, военните самолети на НАТО ще реагират в рамките на няколко часа. В рамките на 48 часа 173-та американската въздушно-десантна бригада щеше да бъде прехвърлена на летището в Прищина, а италианската бригада "Фолгоре" щеше да бъде прехвърлена на летището в Джаковица", написа Тайнър в собствения си профил.

Според него след ден щяла да се задейства и Механизираната италианска бригада "Пинероло", която се намира в Бари и за два дни тя щяла да бъде прехвърлена с кораби от Бриндизи до пристанището в Драч.

"За по-малко от 6 часа "Пинероло" с танкове "Центауро" ще достигне до Митровица по магистрала А1", пише още италианският експерт и подчертава: НАТО има планове и вече 23 години се готви и тренира за да защити Косово.

"Ако сърбите някога тръгнат да нападат, НАТО силите на Алианса ще имат въздушно надмощие само за няколко часа, а по земя за няколко дни. НАТО се погрижи сръбските генерали да разберат това", съобщава още Томас Тайнър.

В неделя късно през нощта косовското правителство отложи с един месец прилагането на новите гранични правила, които предизвикаха напрежение в северната част на страната, където етнически сърби блокираха пътища, неизвестни въоръжени лица стреляха по косовски полицаи, а в Косовска Митровица прозвучаха сирени за въздушно нападение.

До последното напрежение се стигна, след като Прищина заяви, че от този понеделник хората, които влизат в Косово със сръбски документи за самоличност, ще трябва да ги заменят с временен документ по време на престоя си в страната. Правителството също така заяви, че етническите сърби, които имат регистрационни табели за автомобили, издадени от Сърбия, ще трябва да ги сменят с косовски в рамките на два месеца.

Министър-председателят Албин Курти заяви, че това е реципрочен ход, тъй като Белград изисква същото от косовските граждани, влизащи в Сърбия, припомня БГНЕС.
Украйна, победа!

Offline Sixkiller

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3101
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6873 on: 03.08.2022, 17:07:01 »
Нищо не го спира да пробва и другия месец, не го мислете Вучич. Сърбите няма да се откажат така лесно, не се продават и предават като някой техни съседи  ;)

Quote
Кадиров: Докато Балканите се бият помежду си, Западът ще стои отзад и ще дава патрони

Според него причината за конфликта между Сърбия и Косово е абсурдна и банална
Кадиров: Докато Балканите се бият помежду си, Западът ще стои отзад и ще дава патрони

Причината за конфликта между Сърбия и самопровъзгласилото се Косово е толкова абсурдна и банална, че няма съмнение, че НАТО подстрекава отвън, заяви чеченският лидер Рамзан Кадиров.

"Осъзнавайки, че плановете им се провалят в Украйна, западният алианс реши да подхване лечението на раните на Балканите. И е двойно обидно, че косовските мюсюлмани са на една от страните, които НАТО подбужда. Официалната причина за пламването на конфликта е толкова нелеп и банален, че няма съмнение за подстрекателство отвън", написа Кадиров в своя канал в Telegram.

Той добави, че докато Балканите ще се бият помежду си, "Западът ще стои отзад и ще дава патрони, но ще живее в мир, като от време на време протестира срещу нарушаването на правата на гражданите", цитиран от "Труд".

"Има отлични примери за съжителство в хармония между различните религии и националности. Но няма пример за добро съжителство с интервенционалистите от НАТО", подчерта Кадиров.

https://www.bgonair.bg/a/4-world/274136-kadirov-dokato-balkanite-se-biyat-pomezhdu-si-zapadat-shte-stoi-otzad-i-shte-dava-patroni

ПП - южните съседи вече се подготвят, да му мислим ние: https://novini.bg/sviat/eu/730767

Offline IKAR

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 4274
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6874 on: 03.08.2022, 17:33:51 »
Точно пък тоя главорез и катил Рамзан Кадиров да се цитира е пълно безумие. Знам, че Труд и 24 часа са си жълти газети от 25 години, ама чак толкова да им е паднало нивото.....В Лвов има улица Джохар Дудаев, който руската КГБ+джийска пропаганда наричаше терорист, а забравяше да спомене, че в действителност е съветски генерал от войната в Афганистан......А Просия винаги в историята е подкрепяла сърбите, ама винаги, и винаги в ущърб на България, заради панславизма....Коминтерна взема активно участие в помакедончването на пиринския край и ако Джугашвили, и Тито не бяха развалили калимерата, Лъчезар щеше да се роди македонец/сърбославянин. Същото се отнася и за мене, дори в комунистическата военна книжка на дядо ми пише националност "македонец", имали са дори "македонски" паспорти.
« Last Edit: 03.08.2022, 17:40:10 by IKAR »
Less travel by car! (използвайте по - малко лични автомобили за сметка на обществения транспорт, независимо от финансовите Ви възможности - препоръка на Европейската Комисия)

Да се отнеме незабавно лиценза за пътнически превози на БДЖ, тъй като изключително неадекватните разписания и опасният амортизиран подвижен състав водят до особено лошо транспортно обслужване.

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5395
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6875 on: 03.08.2022, 17:34:12 »
И защо ще имаш тука режим на тока?
Единствено ако някой обърка нещата политически като да прасне таван на цената и да го изнесат всичко.
България произвежда ток и въглища.
Що се отнася до Вучич - след 90те години повече нищо не може да направи на никой!
Най-малко на тези, на които вече са правили.
Кадиров не чета! Там бих извършвал действия, които минават за животински!
Украйна, победа!

Offline bonbon

 • Наистина съм луд
 • *******
 • Posts: 1841
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6876 on: 03.08.2022, 17:51:23 »
Снимката с Лена не е ли фотошоп?
По БНТ е със син/лилав потник/дреха. В кадрите на BGonAir цялата беше черно облечена.

Offline ooleg

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 5395
  • View Profile
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6877 on: 03.08.2022, 18:08:41 »
Не, снимката на Крил и Лена Бориславова е истинска, само че е направена под такъв ъгъл и с фотоапарат правещ по няколко кадъра в секунда. Съответно БНТ (разбирай Кошлуков) са публикували тоя кадър, при който да изглеждат хванати за ръце.
https://www.mediapool.bg/bnt-pusna-snimka-zritelna-izmama-na-borislavova-i-petkov-news338388.html

« Last Edit: 03.08.2022, 22:06:42 by ooleg »
Украйна, победа!

Online viktorlc

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 6846
 • www.bgtransport.org
  • Skype Me™!
  • View Profile
  • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6878 on: 03.08.2022, 19:16:08 »
Браво, blagun и IKAR станаха жертва на фалшивите новини. Имайте малко хигиена, моля.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Online fafan

 • Нямам спирка
 • *********
 • Posts: 3982
  • View Profile
  • Email
Re: ПОЛИТИКА=?
« Reply #6879 on: 03.08.2022, 21:58:44 »
Дъжд от HIMARS по руските кратуни, четири установки едновременно изстрелват 24 ракети, според руснаците които унищожават по 10 на ден, тези няма как да съществуват  :P