Author Topic: Въпроси към администратори и модератори  (Read 446979 times)

Online emm_1968

• Trams Doctor
  • Нямам спирка
    • View Profile
Абе ... Фифи дане е Пепи, онзи с многото профили?!?!?
Ако аз правех това, което прави Фифи личния ми модератор (difian) вече щеше да ме е отстранил от форума. За няколко последователни поста, в които отстоявах своето мнение миналата година отнесох наказание, а Фифи се заяжда и ... нищо ...
« Last Edit: 09.02.2025, 09:30:33 by emm_1968 »
Символите на нашия град са Витоша, кестените и трамваите.

С такива любители на МГТ врагове не му трябват.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Модераторите, Вие, съвсем сериозно, сте оставили един потребител да се вихри спокойно в темите за Политика и Транспорта в Германия? Не виждате ли, че този потребител се радикализира пред очите на целия форум?

Online difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Йогито наистина ходи по доста тънък лед и се опитва да наруши т. 3-5 от правилата на форума, но лично аз в този момент не виждам за какво конретно да го накажа допълнително, да го огранича или да редактирам/цензурирам мненията му. Мисля си, че той си е достатъчно радикализиран и не виждаме нищо ново от него. Пишат се достатъчно оборващи на неговите мнения, така че всеки може черно на бяло да види и да реши какво мнение да има. Като цяло темата за политиката води до силно разединение и поляризация, всеки има правото да защитава тезите, в които вярва, стига да се придържа към правилата на форума и добрия тон към другите участници. Изумително е, какво се случва понякога в останалите теми, свързани с МГТ се стига до жлъч и прехвърчане на искри...

Правила за участниците във форума

...
3. Всякакъв вид обиди, клевети и заплахи са абсолютно забранени.
4. Теми, проповядващи насилие, расизъм, склонност към наркомания или към каквото и да е противозаконно деяние са абсолютно забранени!
5. Теми и мнения с невярно съдържание се изтриват по преценка на модераторския екип. Системното публикуване на лъжлива информация води до наказания!
...

Случай със случай рядко си приличат, но и не помня Емил с какво толкова съм му привлякъл вниманието, че да го помни и до сега...

Ялта обаче следва да е доста снишен, след като самият той изпъква като явно толериран потребител, а не да се оплаква от резултатите от собственото си поведение. Дърт е и не си спомня правилата на форума, но да му напомня: 

...
8. Забраняват се аватари и снимки на участниците, които са провокативни или нецензурни. Не се допускат и анимирани картинки, прекалено отвличащи вниманието на потребителите и пречещи на нормалното четене на темите.
...

Online fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Няма да ви давам идеи как да си държите форума чист от тролове като него, но по принцип той вирее тук повече от добре, ако си позволи да пише такива неща в немски форуми ще изхвърчи без дори някой да е разбрал. Последната му расистка изцепка, която в Германия си покрива нормите на Verleumdung, в темата за международните влакове беше заобиколена от модераторския екип, а отговорът на изцепката му, беше изтрита. Не говори добре за качеството на модерирането. Имайте предвид че поведението му си има систематичност и не може да се брои пост за пост, може да помислите за разширяване на правилата в тази посока.

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
Ялта обаче следва да е доста снишен, след като самият той изпъква като явно толериран потребител, а не да се оплаква от резултатите от собственото си поведение. Дърт е и не си спомня правилата на форума, но да му напомня: 
8. Забраняват се аватари и снимки на участниците, които са провокативни или нецензурни. Не се допускат и анимирани картинки, прекалено отвличащи вниманието на потребителите и пречещи на нормалното четене на темите.
...

Никога не съм бил, и няма да бъда снишен ! Опонирал съм и на сериозни властимащи комунисти, партийни деятели и то без никакви последствия, защото има умни хора и над тях ! От 1974 г. до 1990 г. все такива бяха, после вече прикрити.
И чак сега след толкова години се сети правила да ми припомняш- знам ти я злобата, вижда се доста често. Хората знаят злобата на кои е приоритет.
И да използвам темата някой да ми отговори, защо създадената от мен тема "Политика", първият ми пост го няма, и фактически друг се явява основател на темата "Политика".
И от там тръгна злоба на някой малък хор.
P.S. Хор идва от хора в единствено число.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
Смятам, че yogimax е нарушил многократно тези точки и трябва да бъде изгонен. Ялта също редовно се държи грубо със всички, и поства фалшиви новини от жълти сайтове, така че и той е за бан.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
Направо да се самозакриваме....
Това, което си написал е вярно, но не мисля че гонене е първата адекватна реакция. Аз лично ялта и фафан въобще не ги вземам насериозно, а йоги не го и чета. Можете да пробвате и вие. По тази логика има и доста други за гонене, напр. GPTpeichev, ама си пазим тези форумни ценности.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
Ялта също редовно се държи грубо със всички, и поства фалшиви новини от жълти сайтове, така че и той е за бан.

Адашче, как аз да се защитя аргументирано като точно никой не ми цитира кое е грубо, и според кой ? Длъжен ли съм аз да знам кои новини са фалшиви ? Щом някой твърди че дадена новина е фалшива, да заведе дело и да осъди Жълтия сайт. Обаче което не ви харесва да го наричате жълт, и мен да обвинявате е несериозно, както и поне 60/70 % от всички тук постове и мнения са несериозни.
Последното наказание,- "Квалификация", и толкоз, в коя тема, в кой пост, кого съм квалифицирал- ходи и разбери.

Аз лично ялта и фафан въобще не ги вземам насериозно, а йоги не го и чета. Можете да пробвате и вие. По тази логика има и доста други за гонене, напр. GPTpeichev, ама си пазим тези форумни ценности.
Когато се съди трябва много, ама много да се мисли, и то двупосочно.

Аз лично Ялта и фафан въобще не ги вземам насериозно,

Сега това да те питам квалификация ли е ? То нещо като не го разбираш и ти е несериозно- по принцип.
« Last Edit: 14.02.2025, 17:24:29 by я л т а »

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Направо да се самозакриваме....
Това, което си написал е вярно, но не мисля че гонене е първата адекватна реакция. Аз лично ялта и фафан въобще не ги вземам насериозно, а йоги не го и чета. Можете да пробвате и вие. По тази логика има и доста други за гонене, напр. GPTpeichev, ама си пазим тези форумни ценности.
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing - неправелно приписано на Едмънд Бърк, но въпреки това много правилно в неговия случай. Точно както с крайнодесните партии. Пътят към Ада винаги е постлан с добри намерения.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Живей, за да озаряваш, озарявай, за да даваш живот
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Добре, ясно, е че офтопикът е неизбежен. Ако не е по правилата на темата, то поне да се запази някаква градивност на дискусията. Това мнение на Веско ме върна в доброто старо време на магистратурата ми 2018-2020 г. и любимата ми темичка за психологията на убеждаването. Категорията нищо в тази пословица е некоректна, защото такова нещо като „нищо“ не съществува. В случая „нищото“ е несъзнаван отказ от защитаване на позиция, но не е нужно да бъдеш много разпален и емоционален, за да си защитаваш позицията, напротив. Аз лично го наричам „игра със скрити карти“, когато вярването ти е твърдо и неумолимо, но се придържаш към слаба емоционална изразителност и си отвоюваш позицията с хладнокръвност и стремеж за целенасочено нереагиране на емоционални тригъри, които по същество имат за цел да те накарат да реагираш по предсказуем начин - да си „разкриеш картите“, за да си отдадеш силата на човека, с който спориш. Извинявам се, но не се сдържах, съжалявам.

Sofiatransport транспортна база данни
Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!
Над 200 000 снимки на возила от градския транспорт в София от 28-ми юни 2011 г. насам

Offline radk0_99

• Запален по ГТ
    • View Profile
The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing - неправелно приписано на Едмънд Бърк, но въпреки това много правилно в неговия случай. Точно както с крайнодесните партии. Пътят към Ада винаги е постлан с добри намерения.
В този контекст става много интересна дискусията кое тълкувание е вярно и в кой момент се променя фокуса. Защото "Ще го оставя да си говори" може да се превърне в три различни варианта:
1. прословутото демократично "свобода на словото";
2. мълчаливо съгласие;
3. мълчаливо съучастие.
И кога от защита на свободата на словото се превръщаме в мълчащи съучастници на дезинформатора

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Живей, за да озаряваш, озарявай, за да даваш живот
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Мълчиш и говориш, когато и колкото е нужно, за да си гарантираш победата, просто е. Е и малко гаднярско може да е също де, но човек не е живял ако поне веднъж в живота си не е бил гадняр.  :D :D :D

Sofiatransport транспортна база данни
Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!
Над 200 000 снимки на возила от градския транспорт в София от 28-ми юни 2011 г. насам

Offline bdz43r

• Нямам спирка
    • View Profile
    • http://bgrail.info/photos.php
    • Email
Свободата на словото означава, че всеки е свободен да си направи форум, сайт или друго подобно свободно достъпно място и да пише там каквото си иска, незабранено от закона.
Свобода на словото НЕ е безнаказано писане на обидни, провокативни, очевидно неверни или вредни неща в съществуващи форуми, сайтове, фейсбук и т. н. Всяка подобна организация може да ограничава правата на един или повече потребители по свое усмотрение и по свои критерии.

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
Обърнахте го на говорилня. Като нямате въпроси, не спамете.