Author Topic: До участниците  (Read 38437 times)

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
Re: До участниците
« Reply #80 on: 18.06.2013, 22:28:17 »
Аз се чудех защо ми е някакво... празно във форума, а то банера го нямало.  :D
If you change nothing, nothing will change.

Полезно: Почивни дни 2019 | Обменни бюра София | Фиксинг на БНБ

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
« Reply #81 on: 13.11.2013, 19:16:49 »
Моля потребителите, които са сложили в подписа си натрапчиви политически послания да ги променят. Има тема за политика и който иска да се изкаже там.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #82 on: 28.02.2015, 17:46:13 »
Да не го възприеме някой като лична обида, по скоро всички попадаме под този знаменател малко, или много:

Ефектът на Дънинг-Крюгер или как глупавите са твърде глупави, за да разберат, че са глупави

Difian: Ей, не се научи как да ползваш функциите на форума! ;) :P
« Last Edit: 01.03.2015, 00:27:24 by difian »
Спрете си просташките мнения !

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
« Reply #83 on: 11.05.2016, 18:55:08 »
Ще помоля участниците, които желаят даден свой пост да бъде изтрит, освен да го редактират във вид "за триене", "delete" и пр. да пускат и един рапорт, сочещ към въпросното мнение. Предварително благодаря.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #84 on: 24.01.2017, 15:59:44 »
Искам да помоля всички да не закачат по-екзотични снимки на места, където след месец-два ще бъдат затрити. След малка преработка най-интересните снимки могат да се прикачват към постингите. Получава се така, че по темите гъмжи от кухи постинги от несъществуващи вече линкове към снимки, а в същото време няма никакъв материал за интересни събития, случили се преди години.
Не е необходимо да се изпразва цяла SD карта със снимки във форума, но няколко снимки с информационна цел не са излишни.

Offline coast96

• Маниак
    • View Profile
« Reply #85 on: 08.05.2017, 23:30:49 »
За пореден път искам да сигнализирам модераторите относно потребителя Марин Петров , относно неговото непрестанно заядливо и негативно поведение ,заради което на моменти ми идва да счупя лаптопа, също и за това ,че непрестанно спъва работата на колегите които се занимават с табелите... Апелирам отново отговорните лица да се заемат по този случай.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #86 on: 11.11.2017, 00:41:25 »
Известно време нямах възможност да посещавам форума и сега преглеждайки пропуснатото попадам на някакви дребнави кавги и откровени заяждания ! ( И това след предполагаема модераторска намеса.)

Хора тук сме се събрали все фенове на Градкия транспорт и много ви моля проявявайте малко уважение един към друг за да съхраните и това към себе си !

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Живей, за да озаряваш, озарявай, за да даваш живот
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #87 on: 17.11.2017, 08:36:17 »
Здравейте драги участници, приятели и колеги. От известно време забелязвам, че в голяма степен във форума надделява съдистичната насоченост и това никак не ми харесва. Постингите с обвинения към „нодебросъвестни“ шофьори, постингите с подигравки към табелите на Емо и всякакви други публикации с отрицателна насоченост винаги събират повече положителни реакции, за разлика от постингите, чиято цел е именно да се избегне такъв ефект. В същото време хората, които се опитват да застанат на нечия страна и се опитват да избегнат елемента на оплюването и пълната отрицателност в писането си, са непрекъснато оплювани и критикувани директно или индиректно. Смятам, че това е неадекватно, ненормално и абсолютно недопустимо. Руши се екипността и авторитета на форума като едно сериозно място. Бих искал да повдигна този въпрос и предварително ще кажа на хората, които ще ме оплюят за това, че никога няма да ме накарат да съжалявам за това, което пиша в момента, така че да не се опитват да ме разубеждават, а веднаж да се вслушат в това, което казвам.

Извинявам се, но обърках темата. Моля да се премести в темата „Мнение за форума“, много благодаря.

Sofiatransport транспортна база данни
Най-подробната база данни и галерия за возилата от градския транспорт в София!
Над 200 000 снимки на возила от градския транспорт в София от 28-ми юни 2011 г. насам

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #88 on: 17.11.2017, 11:08:17 »
Здравейте драги участници, приятели и колеги. От известно време забелязвам, че в голяма степен във форума надделява съдистичната насоченост и това никак не ми харесва. Постингите с обвинения към „нодебросъвестни“ шофьори, постингите с подигравки към табелите на Емо и всякакви други публикации с отрицателна насоченост винаги събират повече положителни реакции, за разлика от постингите, чиято цел е именно да се избегне такъв ефект. В същото време хората, които се опитват да застанат на нечия страна и се опитват да избегнат елемента на оплюването и пълната отрицателност в писането си, са непрекъснато оплювани и критикувани директно или индиректно. Смятам, че това е неадекватно, ненормално и абсолютно недопустимо. Руши се екипността и авторитета на форума като едно сериозно място. Бих искал да повдигна този въпрос и предварително ще кажа на хората, които ще ме оплюят за това, че никога няма да ме накарат да съжалявам за това, което пиша в момента, така че да не се опитват да ме разубеждават, а веднаж да се вслушат в това, което казвам.

Извинявам се, но обърках темата. Моля да се премести в темата „Мнение за форума“, много благодаря.

Според мен основната причина е различието в разбиранията на съфорумците. Тези, които работят като водачи или имат близки водачи винаги считат, че мненията за недобросъвестните са клевети, без значение за какво става въпрос. Една част сме просто пътници и се дразним на определени неща, които се случват. Да - не сме запознати какъв трябва да бъде етикета и каква е длъжностната характеристика на водача, но има обща култура и няколко правила, които е редно да се спазват. Да - условията не са перфектни (предполагам, съдейки по коментарите тук), но за това не са виновни пътниците. От друга гледна точка, предвид темата за похвали, карането по график общо взето се възприема за нормално, затова рядко някой пише това като похвала. Не знам дали е за съжаление, но аз скоро не съм виждал друг повод да похваля водач.
Относно табелите на Емо, тъй като аз също го критикувах ще кажа моята гледна точка - изписа се много, но така и не се показа обективната причина (това, което аз се надявах да получа). За мен нещата изглеждат на принципа "за един приятел питам", но да приемем, че истината е някъде там. Продължавам да считам, че табелите са най-малкият проблем, особено за хората с увреждания, но все от някъде трябва да се почне. Похвално е, че малко по малко има идеи и действия за подобрявания като цяло.

Общо взето липсата на достатъчно информация може да е повод за конфликт.
« Last Edit: 17.11.2017, 11:10:04 by dan »

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #89 on: 17.11.2017, 13:31:13 »
Как пък най-чувствителни се оказват все тези, дето киснат при водачите? Когато човек си плаща и се държи както подобава в градския транспорт е нормално да изисква същото и от водачите. Така че е съвсем нормално да се оплакваме, когато са груби и се държат все едно са бармани в селска кръчма. Това, че някой те е ядосал, не е причина да си го изкарваш на другите. Докато не започнат всички да се държат културно и да следват правилата, оплаквания ще има. Съответно и те могат да се оплакват някъде. Както не очавкам водачите да се интересуват от моите проблеми и не ги занимавам с тях, не искам и те да го правят. А да защитаваш отявлено нарушение няма как да не понесе негативна критика и е глупаво да се сърдиш след това.
Форумът е място, където се водят дискусии и е нормално да има различни мнения, така че това, че някой не харесва поведението на водач или табелите на Емо, не е причина за сърдене. А когато много хора са на дадено мнение, е редно човек да се замисли дали нямат право, вместо отчаяно да си държи на своето!
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #90 on: 17.11.2017, 21:21:50 »
Казвам, че тонът трябва да омекне. Различията са си различия, но в последно време тонът се втвърди прекалено много, спори се прекалено ожесточено и много теми бяха отровени и оспамени от безсмислени и безполезни спорове и прекалено често се използват нападки и обиди. Приемете го така, без назоваване на теми или още по-малко хора.
Ще се позова обаче на конкретни мнения. Аз тук оправдал ли съм провинилия се шофьор, че мнението на Радо да получи с две харесвания повече. Не ми дреме за харесванията, интересува ме това, за което се дават. И така е в общо взито всички теми, да се мисли плоско да се плюе, аз имам някои мнения, които изглеждат по този начин и сто пъти съжалих за тях, още повече, че някои хора са ми ги харесали.
« Last Edit: 18.11.2017, 09:56:35 by AGENT 006 »

Над 200 000 снимки на возила от градския транспорт в София от 28-ми юни 2011 г. насам

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #91 on: 17.11.2017, 21:45:39 »
То и покрай снимките имаше остри тонове :P . Ясно е посланието :fan:

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #92 on: 29.11.2017, 12:38:15 »

Форумът е място, където се водят дискусии и е нормално да има различни мнения, така че това, че някой не харесва поведението на водач или табелите на Емо, не е причина за сърдене. А когато много хора са на дадено мнение, е редно човек да се замисли дали нямат право, вместо отчаяно да си държи на своето!

"Табелите на Емо" са в цикламен цвят, които вече може да видите само епизодично по някои превозни средства.
Проблемът е, че тук един кръг налага своето мнение, че не трябва да има никакви табели на предното стъкло долу вдясно, което е в ущърб на голяма група хора. Да, огромна част са правени от мен, но аз в момента нямам нищо против и да са чужди, но поне да ги има.

Относно табелите на Емо, тъй като аз също го критикувах ще кажа моята гледна точка - изписа се много, но така и не се показа обективната причина (това, което аз се надявах да получа). За мен нещата изглеждат на принципа "за един приятел питам", но да приемем, че истината е някъде там. Продължавам да считам, че табелите са най-малкият проблем, особено за хората с увреждания, но все от някъде трябва да се почне. Похвално е, че малко по малко има идеи и действия за подобрявания като цяло.

Точно на теб ти написах обстоятелствен отговор и след като ти го изпратих ми излезе съобщение, че не желаеш да получаваш съобщения от мен. Да, това не е лично отношение, ма ей така... Иначе си писах половин час за тоя що духа.
« Last Edit: 29.11.2017, 12:40:56 by emo »
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline dan

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #93 on: 29.11.2017, 12:51:03 »
Точно на теб ти написах обстоятелствен отговор и след като ти го изпратих ми излезе съобщение, че не желаеш да получаваш съобщения от мен. Да, това не е лично отношение, ма ей така... Иначе си писах половин час за тоя що духа.
Съжалявам за това, но честно казано нямам идея каква е причината. Може би е някаква настройка, която даже не знам, че е активирана и най-вероятно важи за всички, не персонално за теб :neznam:

ПП: Открих я, беше избрано, че само администраторите могат да ми пишат.
ПП2: В последствие бих казал, че вече ми е безразлично ще ги има или няма тези табели:
...но да приемем, че истината е някъде там. Продължавам да считам, че табелите са най-малкият проблем, особено за хората с увреждания, но все от някъде трябва да се почне. Похвално е, че малко по малко има идеи и действия за подобрявания като цяло.
« Last Edit: 29.11.2017, 12:56:22 by dan »

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #94 on: 29.11.2017, 12:52:21 »
Да дойде някой от форумните фотографи, па да направи едно клипче как пътниците не могат да видят маршрутните табели, нито отпред, нито отстрани, защото такова им е изпълнението........... Не се ли гледа фронтално табелата,- не се вижда/чете,- пред страничната стоят хора и не я виждат !
Спрете си просташките мнения !

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #95 on: 01.12.2017, 01:17:15 »
На кой модел автобуси - табелите са с четлив, ясен шрифт, големи букви, хората сбъднаха нещата, за които си писахме преди години, в действителност. Или някой не си е сложил очилата?
------------------------

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #96 on: 05.12.2017, 13:24:58 »
Трябва да е нещо генетично или от смога, атмосферното налягане, положението на слънцето или нещо друго свързано с нашата родна държава, щото навсякъде другаде си ги виждат, при това в страни, където правят какво ли не за да им е удобно на хората със здравословни проблеми.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #97 on: 05.12.2017, 21:59:33 »
Абе не се ли усещате, че вече ставате смешни с табелните спорове? Докога ще чета тая идиотщина? Извинявам се за грубия език само че тези табелни спорове за и против допълнителните табели влошават обстановката в целия форум, зареждат всеки четящ въпросната тема с отрицателна енергия, която се избива по другите теми и навсякъде започва да се сее хейт и всеки с различно мнение се осъжда и оплюва. Не искам повече да ставам свидетел на това и настоявам незабавно всички, които са наясно с позициите в този спор и хората, които ги заемат, да премислят по-нататъшните си действия и да си намерят друго място, в което да практикуват непрекъснатото си пререкание.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #98 on: 06.12.2017, 10:19:55 »
Прав е ! Излишно е през 1-2 страници да се изтъкват все едни и същи доводи !

Offline hitar_potter

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #99 on: 04.01.2018, 23:26:27 »
Какво се случва със София 70? Не е писал от доста време във форума. Уж пише, че днес е бил активен, явно само чете?
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.