Author Topic: Линейните  (Read 26883 times)

Offline 701

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Линейните
« on: 15.02.2008, 22:59:17 »
Създавам тази тема, в която можем да обсъдим линейните.
« Last Edit: 08.10.2010, 02:24:00 by 701 »
lo chupen todos a los que no les guste 701

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Линейните
« Reply #1 on: 15.02.2008, 23:03:14 »
В края на всеки месец линейните си избират по няколко превозни средства, пишат че има пътник в кабината, па вече има ли, няма ли, е друг въпросът, ама те пак си пишат, ей така, да водят отчет.................

Offline 701

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Линейните
« Reply #2 on: 15.02.2008, 23:09:03 »
Quote from: vesko76
В края на всеки месец линейните си избират по няколко превозни средства, пишат че има пътник в кабината, па вече има ли, няма ли, е друг въпросът, ама те пак си пишат, ей така, да водят отчет.................
:arrow:
« Last Edit: 08.10.2010, 02:23:31 by 701 »
lo chupen todos a los que no les guste 701

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Линейните
« Reply #3 on: 15.02.2008, 23:11:06 »
Репчо имаше една много готина снимка на линейна кола пред МЕТРО, човека решил да си напазарува, лошо няма    

Голям праз, че е в работно време.............

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Линейните
« Reply #4 on: 15.02.2008, 23:18:56 »
Гледам ги понякога седят на обръщалото на Гоце Делчев и на обръщалото в Младост 4. Мисля, че проверяват дали работи парното в автобусите.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Линейните
« Reply #5 on: 15.02.2008, 23:36:17 »
Quote from: Ivo
Гледам ги понякога седят на обръщалото на Гоце Делчев и на обръщалото в Младост 4. Мисля, че проверяват дали работи парното в автобусите.
грешно мислиш

Offline 822

• Наистина съм луд
    • View Profile
Линейните
« Reply #6 on: 16.02.2008, 20:31:29 »
Ами за преминаването на червена светлина следят и катаджиите.Пресен пример от 1 седмица-ватманката първа смяна на 807(една с много грим,гривни,понякога рокерска шапка,на кратко баба яга)била минала на светофар на К.Величков на червено и катаджията я бил глобил,а и имало линеен там ,който не взел отношение към случая,защото от много ватмани знам,че на този светофар на зелено не може да се мине и линейния го е знаел,но нито я е защитил,нито я е порицал.Аз смятам,че линейните не са ни нужни,защото само пишат глоби и ни пречат да се возиме като бели хора по кабините на трамваи,автобуси и тролейбуси!
ЦЕНТЪРА,ЦЕНТЪРА...ОНЯ РУСИЯ И ПЛЕМЕННИКА, ПАК МИ ДИШАТ ОТ ВЪЗДУХА,ВИКАЙТЕ ПАТРУЛКИ И ЛИНЕЙНИ!!!

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
Линейните
« Reply #7 on: 17.02.2008, 05:19:30 »
Quote from: 822
Ами за преминаването на червена светлина следят и катаджиите.Пресен пример от 1 седмица-ватманката първа смяна на 807(една с много грим,гривни,понякога рокерска шапка,на кратко баба яга)била минала на светофар на К.Величков на червено и катаджията я бил глобил,а и имало линеен там ,който не взел отношение към случая,защото от много ватмани знам,че на този светофар на зелено не може да се мине и линейния го е знаел,но нито я е защитил,нито я е порицал.Аз смятам,че линейните не са ни нужни,защото само пишат глоби и ни пречат да се возиме като бели хора по кабините на трамваи,автобуси и тролейбуси!

A kой ще се оправя с ПТП-тата?

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Линейните
« Reply #8 on: 17.02.2008, 16:54:40 »
Идеята за създаване на такъв "Контрол по транспорта" е добра, но реализацията куца

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Линейните
« Reply #9 on: 20.05.2008, 00:06:29 »
Шубраците около Орион- умни и отговорни хора- пазят колата от жаркото слънце:

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Линейните
« Reply #10 on: 21.05.2008, 17:15:50 »
Quote from: etnies

чак сега ти чета поста. Ами то и сега линейните нищо не правят - само присъстват евентуално. Има дежурни технически, БД.

Линейни 7 и 9 вършат работа - киснат на колците на Попа, когато там няма технически.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Тролей 2011

• Маниак
    • View Profile
    • CH.BG. SPOTMANIAC BREATH-TAKING VIEW
Re: Линейните
« Reply #11 on: 10.07.2008, 23:06:30 »
Шубраците около Орион- умни и отговорни хора- пазят колата от жаркото слънце:

Същата гледка видях преди няколко дни, минавайки оттам съм 14ч.

Offline Тролей 2011

• Маниак
    • View Profile
« Reply #12 on: 10.07.2008, 23:09:43 »
Quote from: etnies

чак сега ти чета поста. Ами то и сега линейните нищо не правят - само присъстват евентуално. Има дежурни технически, БД.

Линейни 7 и 9 вършат работа - киснат на колците на Попа, когато там няма технически.

Този на 7-ма линейна го познавам по физиономия, а заедно с 9-та са тези, който най-често виждам...

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #13 on: 10.07.2008, 23:12:17 »
Днес 9-ти беше на бул.Витоша и Алабин към 8 часа вечерта, но не можах да разбера защо

Offline 822

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #14 on: 10.07.2008, 23:14:31 »
Едва ли за нещо друго освен да дебне и да взима от заплатите на хората.Ама то си има хора,които ги правят сами да си говорят!
ЦЕНТЪРА,ЦЕНТЪРА...ОНЯ РУСИЯ И ПЛЕМЕННИКА, ПАК МИ ДИШАТ ОТ ВЪЗДУХА,ВИКАЙТЕ ПАТРУЛКИ И ЛИНЕЙНИ!!!

Offline Тролей 2011

• Маниак
    • View Profile
« Reply #15 on: 10.07.2008, 23:31:51 »
Те общо взето освен да правят мръсно на шофьорите за друго не ги бива особено.Преди няколко дни гледах отчетите в Искър, писали за билети, за униформа, за пътници в кабината, а пътници всички нозят, ама само няколко са написани...

Като че ли не може да ти свършат билетите или сигурно е престъпление да отидеш без униформата на работа, дори и да има някаква причина за това...

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #16 on: 11.07.2008, 15:56:30 »
Значи има нарушения, за които наистина трябва да се записват водачите - абсурд е да се явяват по потници на работа. Правилно е да записват и за липса на билети. Задължително е да следят за това дали трамвай/тролей вози пътници. Колкото и пъти да се писа в наряда на Красна Поляна, че е задължително возенето на пътници от депото и до депото, все ще има някой, който ще се прави на хитър. И затова нещо трябва да се увеличи 20 пъти смешната глоба от 5 лв. или нещо подобно. Защото ако знаеш, че ще те глобят 100 лв. ще возиш пътници и още как. Хубаво би било да записват и за неотваряне на първа врата.

Само това пътник в кабината и разговор по мобилен телефон не го приемам
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline 822

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #17 on: 11.07.2008, 18:56:38 »
Аз съм твърдо против наказанието за пътник в кабината.Самите ватмани ,при които се возя са ми казвали,че ако не съм аз и 701 ще изпукат от скука.А като сме там не се и нерват много ,карат спокойно и въобще не им се пречи,та даже понякога ги подсещаме за нещо важно-примерно ,че са на -6 и трябва да намалят скоростта от 60 на 15 км/ч.

Offline LG_

• Строител
  • Модератор
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #18 on: 11.07.2008, 19:42:55 »
А какви биха били последствията за ватмана а и за тях самите ако возейки се кабината на ватмана 822 или 701 спукат предното стъкло с глава при ПТП?

А по темата - Както споделих и на друго място аз съм за повече линейни, които да следят колите по ГПС-а и да ги регулират така щото да не вървят на ята в пиковите часове и не само тогава!
« Last Edit: 11.07.2008, 20:01:27 by LG_ »
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline 822

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #19 on: 11.07.2008, 20:30:04 »
Това е почти невъзможно,т.к. седиме прави и се държиме,а единия крак е на 2 стъпало на първа врата.Ватманите при които се возиме са твърде внимателни,за да направят такова нещо!По-голяма е вероятноста да си счупя главата от пода седейки назад в трамвая.
Идеята ти за линейните,обаче е хубава.