Author Topic: Абонаментните бюра  (Read 35189 times)

Offline maniak

• Нямам спирка
  • Оптимист
    • ICQ Messenger - 278834436
    • View Profile
    • http://www.flickr.com/photos/47270324@N08/
    • Email
Абонаментните бюра
« on: 08.06.2006, 13:25:14 »
Отварям тази тема не случайно. Смятате ли, че въпросните места са достатъчно и са на правилни места. За мен е малко странно, че бюрата са малко. Поне да ги направят като информационни пунктове, където да се предлага информация за движението на всяка линия в града. Наскоро попитах в бюро Овча Купел за разписанието на А66, а те ми отговориха, че не знаят и стояха и гледаха все едно съм ги обидил. По-добре настоящите бюра да ги обособят като информационни центрове, но не само на СКГТ, а като представители на София. А картите да се издават на крайни спирки и на определени места в центъра.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Абонаментните бюра
« Reply #1 on: 08.06.2006, 13:54:30 »
Quote from: maniak
Отварям тази тема не случайно. Смятате ли, че въпросните места са достатъчно и са на правилни места. За мен е малко странно, че бюрата са малко. Поне да ги направят като информационни пунктове, където да се предлага информация за движението на всяка линия в града. Наскоро попитах в бюро Овча Купел за разписанието на А66, а те ми отговориха, че не знаят и стояха и гледаха все едно съм ги обидил. По-добре настоящите бюра да ги обособят като информационни центрове, но не само на СКГТ, а като представители на София. А картите да се издават на крайни спирки и на определени места в центъра.
То на много места е така.Бяхме и разисквали смесената туристическа карта за транспорт,входове на музей,туристически обиколки,в комплект с туристическа карта на града...
Повечето пунктове са доста малки и може би не са толкова подходящи,макар че са модерно направени(при чешмите до банята,подлеза на метрото).Този в халите не знам дали някой подозира,че съществува.Част от бившия магазин София би било подходящо място,пункта на новата автогара май си е достатъчно голям(отдавна не съм влизал),трябва да има голям при гарата и на летището.На Възраждане също мястото е голямо и подходящо за комплексен център за услуги...

Мисля,че идеята е отлична,но при нас нещата са на съвсем друго ниво-лансиране веднъж на няколко месеца на някаква тъпа идея при интервюта и няколкодневно обсъждане от страна на "експерти и обществеността".Тъжна работа.
« Last Edit: 08.06.2006, 14:00:03 by difian »

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Абонаментните бюра
« Reply #2 on: 08.06.2006, 17:44:18 »
Явно в центъра не достигат, често се образуват сериозни опашки пред бюрото в подлеза на "Сердика". Идеята за информационни центрове е добра, задължително трябва да има такива на места като летището, Централна гара, автогарата и т.н.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Абонаментните бюра
« Reply #3 on: 10.06.2006, 22:26:55 »
е точно около Сердика има 3 абонаментни бюра

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Абонаментните бюра
« Reply #4 on: 10.06.2006, 22:48:45 »
Quote from: Repcho
е точно около Сердика има 3 абонаментни бюра
Дaже четири-до чешмите,в Халите,на ъгъла пред трамвайната спирка към Лъвов мостима една бутка за карти и при метрото.Тези струпвания не стават ли защото всички се изсипват да правят картите по едно и също време?Аз като си вадех,гледах датата да е към средата на месеца,а не около края/началото.
« Last Edit: 11.06.2006, 10:36:48 by difian »

Offline conecto

• Нямам спирка
    • ICQ Messenger - 303555835
    • View Profile
    • Email
Абонаментните бюра
« Reply #5 on: 11.06.2006, 01:39:06 »
На ъгъла пред трамвайната спирка май е само за пенсионерски карти. Но опашките пред това на "Сердика" са факт.

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Абонаментните бюра
« Reply #6 on: 10.04.2007, 23:51:26 »
Държа да отбележа , че днес беше лудница в бюрото на Сердика !

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Re: Абонаментните бюра
« Reply #7 on: 18.08.2011, 19:05:32 »
Абе, защо е намалено работното време на бюрата?
"На кровове Београда слетела су нова јата телевизијских антена. Оне кљуцају невидљиве телевизијске таласе и носе црно-бела и шарена јаја"

Online RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #8 on: 18.08.2011, 22:26:44 »
Абе, защо е намалено работното време на бюрата?

Явно и те са минали на лятно работно време заради намаления пътникопоток  :P
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #9 on: 18.08.2011, 22:31:34 »
Ами на Възраждане си е същото работно време, всъщност аз само там си зареждам картата.  :)

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #10 on: 31.01.2012, 20:22:08 »
Защоооо пак са намили работното време на бюрата на Сердика и на СУ? Сега вече работят до 20ч., а на СУ съм сигурен, че работеше до 21, като преди това работеше и до 21:45 :angry:
На всичкото отгоре почват от 7:15, вместо от 6  :angry:

Ей ги, и на Плиска снощи се опарих. Отивам в 19:30, щото бях сигурен, че и там някога до 8 работеха, те сега работят до 19:15!
« Last Edit: 03.02.2012, 12:20:34 by Kaiser Kar »
"На кровове Београда слетела су нова јата телевизијских антена. Оне кљуцају невидљиве телевизијске таласе и носе црно-бела и шарена јаја"

Offline etnies

• Нямам спирка
  • Нощен Експрес
    • View Profile
    • Email
« Reply #11 on: 06.02.2012, 13:15:24 »
Икономия. На Плиска работеха поне до 21ч миналата година

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #12 on: 06.02.2012, 16:06:45 »
АБОНАМЕНТНО БЮРО „ЦЕНТРАЛНИ ХАЛИ”

СЕ  ЗАКРИВА, СЧИТАНО ОТ  27.02.2012г.

:angry:

Offline Kraxx

• Маниак
    • View Profile
« Reply #13 on: 06.02.2012, 16:49:54 »
И са ти изброили всички близки бюра с изключение на това на метрото :)
To those who don't believe no explanation is possible, to those who do believe no explanation is necessary

Offline T_4

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #14 on: 24.12.2013, 15:04:02 »
Днес отивам в бюрото при МС Европейски съюз да си заредя студентската карта. Понеже следвам в Англия представям ISIC карта, пари и карта за ГТ. Служителката през цялото време се заяждаше и се чудеше как да не ми издаде карта. ISIC картата изтичала след една седмица и видиш ли нямало как да стане. Как точно да си подновя картата, при положение, че съм си дошъл в неделя, а вчера беше неработен ден?
Толкова много млади хора пътуват гратис, но не искам да съм един от тях. Считам се за достатъчно възпитан, за да не влизам в спорове с контрольори и да търся начини за хитруване. Въпросът е, че на служителите и на системата като цяло толкова не им се занимава и не искат да си вземат парите, че се опитват да възпрепятстват дори и тези, които искат да си платят.  :neznam:
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Online ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #15 on: 15.02.2014, 19:23:44 »
Преди около половин час исках да си взема карта с 10 талона от пункта на Сан Стефано, обаче служителката нямаше никакви дребни, за да ми върне 12 лева :crazy: Съответно сделката пропадна. Други хора също искаха да си купят, но се отказаха поради същата причина.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #16 on: 15.02.2014, 19:30:07 »
Приемат ли плащане с карти в по-големите бюра?  :)

Offline mitakis

• над нещата
  • Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #17 on: 19.02.2014, 15:00:31 »
Quote from: facebook.com/pages/Център-за-градска-мобилност/
От днес започна оборудването на пунктовете за издаване и зареждане на абонаментни карти с ПОС-терминали. Освен пунктовете за издаване и зареждане на абонаментни карти. Устройствата за безкасово плащане ще се въвеждат поетапно, като целта е през февруари и март процесът да бъде приключен.
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
« Reply #18 on: 05.07.2015, 22:21:45 »
Извинявам се за въпроса, но каква е идеята?   :rolleyes:
Закриваме всичко?

http://www.sofiatraffic.bg/bg/news/1689/provezhdane-na-konkursi-za-otdavane
If you change nothing, nothing will change.

Полезно: Почивни дни 2019 | Обменни бюра София | Фиксинг на БНБ

Offline NULL

• Маниак
  • Keep Walking
    • View Profile
    • Email
« Reply #19 on: 08.11.2015, 00:38:37 »
От известно време в абонаментните бюра на ЦГМ може да се плаща и с карти, че дори и безконтактно! (дори картите за еднократно пътуване)
Откакто има такава възможност съм посетил двете бюра в центъра и това на бул. Ломско шосе.

Прави ми впечатление, обаче, че лелките вътре не са чували за какво е това животно "безконтактно плащане" и май няма много почва у нас.
Всеки път им обяснявам какво трябва да направят, като реакцията им е „Мале, до момента не съм извършвала такова.“
Е, днес, например - лелката от бул. Ломско шосе ми вика - сефтосахме безконтактните плащания!    :laugh:
If you change nothing, nothing will change.

Полезно: Почивни дни 2019 | Обменни бюра София | Фиксинг на БНБ