Poll

Кандидати за нов модератор

pesho1991
11 (26.8%)
comet
30 (73.2%)

Total Members Voted: 41

Voting closed: 18.04.2020, 19:38:46

Author Topic: ИЗБОР ЗА НОВ МОДЕРАТОР!  (Read 6534 times)

Online Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
Re: ИЗБОР ЗА НОВ МОДЕРАТОР!
« Reply #20 on: 16.04.2020, 12:22:54 »
Много хора изразиха притеснение, че могат да настъпят радикални промени в този раздел с избора на нов модератор. Затова искам да се обърна към всички с предложения и притеснения. Първо и най-важно е, че няма да променям сегашната форма на конкурса или на темите в раздела. Единственото, което мога да направя е да поддържам динамична статистика на събраните харесвания по снимките и чрез тази статистика да се задава граница. Искам да отбележа, че ще държа тази статистика публична. Забелязах, че много хора се притесняват да публикуват в раздела заради лошо качество на снимките си, липса на опит или други причини, затова ще се постарая да вкарам малко "живец" в темата "с какво и как снимате". Всъщност това ще е и част от плана ми за допълнително популяризиране на раздела, защото на мен ми е най-мъчно, че в него активно участват една шепа потребители. Основната ми цел е да популяризирам този раздел в другите теми ( това отново подчертавам, че трябва да се съгласува с възможностите на форума), защото знам, че много хора имат какво да изразят със своите снимки, но се притесняват от качеството им. И третото, може би експериментално за драгите съфорумници, но важно за мен е темата за мнението на потребителя, но не тя да бъде само оплакване, а истинска тема за обратна връзка с предложения и обсъждания в помощ на потребителя, но и в помощ на модератора.
Благодаря Ви за вниманието!

Offline TRIZUBECA

• Маниак
  • пендел
    • View Profile
« Reply #21 on: 16.04.2020, 12:52:49 »
Кога ще има вот? И кога ще бъдат отключени секциите?

Online Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #22 on: 16.04.2020, 12:59:21 »
Според мен трябва да се  направи нещо за последните снимки за месеца (например след 27- ми), защото много често те са много хубави, но не са събрали достатъчно лайкове, просто защото е публикувана по-късно.
Например, ако снимката събере достатъчно лайкове в следващия месец, да бъде включена в следващия конкурс. :)
« Last Edit: 16.04.2020, 13:00:59 by Chezare »

Offline Dimitar155

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #23 on: 16.04.2020, 13:01:46 »
Според мен трябва да се  направи нещо за последните снимки за месеца (например след 27- ми), защото много често те са много хубави, но не са събрали достатъчно лайкове, просто защото е публикувана по-късно.
Може конкурса да започва от 3-ти или 5-ти всеки месец, вместо от 1-ви като се взимат снимките публикувани през предишния месец, а втория етап да бъде от 20-ти до края на месеца.

Online comet

• Moderator
  • Наистина съм луд
  • MAN Lion's City
    • View Profile
« Reply #24 on: 16.04.2020, 13:12:35 »
Напълно съм съгласен с Ники. Също така, смятам, че наистина е важно да има някакви правила за снимане - качество, цвят, и т.н., но от друга страна мисля, че не трябва да се слагат супер-високите норми, защото някои потребители (като мен примерно) нямат специализирана техника като професионални камери, но пак искам да качвам. Аз си снимам през моя Айфон 7, но пак стават снимките добре. Мисълта ми е, от прекалено високите норми, да не почнат да се губят членове, допринасящи за темата.

Няма смисъл от прекалено високи изисквания. Точно обратно - критериите освен ясни правила за снимките ще дават и насоки за избягване на често срещани грешки, които намаляват качеството на снимките. Телефонната фотография става все по-популярна и достъпна, затова правилата ще са съобразени с техническата възможност на устройствата. Идеята ми е да насоча критериите към това, което зависи от самия снимащ - композиця, начин на последваща обработка.. Като ограничения на самото устройство веднага ми идва на ум зуумването с телефон - самият алгоритъм, по който се случва, видимо намялава качеството на снимките и трябва да се избягва освен в крайни случаи.

Това е една от идеите ми -  за такива случаи в конкурса може да се отделят едно или две места за снимки, които отразяват интересно събитие или просто са много хубави, но не са имали достатъчно време да съберат харесвания.

Online Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #25 on: 16.04.2020, 13:22:58 »
Напълно съм съгласен с Ники. Също така, смятам, че наистина е важно да има някакви правила за снимане - качество, цвят, и т.н., но от друга страна мисля, че не трябва да се слагат супер-високите норми, защото някои потребители (като мен примерно) нямат специализирана техника като професионални камери, но пак искам да качвам. Аз си снимам през моя Айфон 7, но пак стават снимките добре. Мисълта ми е, от прекалено високите норми, да не почнат да се губят членове, допринасящи за темата.

Няма смисъл от прекалено високи изисквания. Точно обратно - критериите освен ясни правила за снимките ще дават и насоки за избягване на често срещани грешки, които намаляват качеството на снимките. Телефонната фотография става все по-популярна и достъпна, затова правилата ще са съобразени с техническата възможност на устройствата. Идеята ми е да насоча критериите към това, което зависи от самия снимащ - композиця, начин на последваща обработка.. Като ограничения на самото устройство веднага ми идва на ум зуумването с телефон - самият алгоритъм, по който се случва, видимо намялава качеството на снимките и трябва да се избягва освен в крайни случаи.

Това е една от идеите ми -  за такива случаи в конкурса може да се отделят едно или две места за снимки, които отразяват интересно събитие или просто са много хубави, но не са имали достатъчно време да съберат харесвания.
Аз бих предложил през широк диалог да се намери подходящото решение. Дали да започва конкурса по-късно, или да запазваме място за снимка или две от края на месеца. Лично аз повече бих предпочел варианта с по-късно започване на конкурса, защото активните фотографи са много талантливи и ще е голям проблем да се избира от модератор снимка, която да участва.
Друго, което бих искал да засегна е част от сегашните правила. Конкретно за снимка на месеца пише, че модераторът има пълното право да избира представителна снимка от поредица, ако някой участник е снимал примерно 5 автобуса и с тях е участвал едновременно в един пост. Аз бих дал свобода на фотографа сам да избира снимката си, с която да участва, защото аз може да харесвам една, а той друга, затова за мен ще е важно, за фотографите участващи с множество снимки сами да избират с коя снимка да участват в конкурса.

Offline Bad_Bobby2009

• Маниак
    • View Profile
    • https://www.youtube.com/channel/UCzFqjFrdCRpLtZEEAHM1AEw/featured?view_as=subscriber
    • Email
« Reply #26 on: 16.04.2020, 13:26:43 »
Може конкурса да започва от 3-ти или 5-ти всеки месец, вместо от 1-ви като се взимат снимките публикувани през предишния месец, а втория етап да бъде от 20-ти до края на месеца.

Според мен така или иначе, снимките публикувани малко преди крайния срок за участие в конкурса на съответния месец, ще бъдат прецакани. Единственият начин да не са, е да бъдат допускани до участие в конкурса в момента в който съберат нужния брой гласове, без значение за колко време е станало това и колко време след публикуването им се е случило.

Offline Bad_Bobby2009

• Маниак
    • View Profile
    • https://www.youtube.com/channel/UCzFqjFrdCRpLtZEEAHM1AEw/featured?view_as=subscriber
    • Email
« Reply #27 on: 16.04.2020, 13:28:09 »

Друго, което бих искал да засегна е част от сегашните правила. Конкретно за снимка на месеца пише, че модераторът има пълното право да избира представителна снимка от поредица, ако някой участник е снимал примерно 5 автобуса и с тях е участвал едновременно в един пост. Аз бих дал свобода на фотографа сам да избира снимката си, с която да участва, защото аз може да харесвам една, а той друга, затова за мен ще е важно, за фотографите участващи с множество снимки сами да избират с коя снимка да участват в конкурса.

Ето това е чудесна идея!

Online Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #28 on: 16.04.2020, 13:37:43 »
Може на всяка снимка да се даде срок от 1 месец (примерно), в който да събере необходимите лайкове, и да бъде включвана в съответния конкурс.

Offline Lepos_Grim

• Запален по ГТ
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #29 on: 16.04.2020, 14:05:43 »
Може да се изчаква до 10-тото число на следващия месец, с цел да се съберат необходимите харесвания на потенциални кандидати. Така конкурсът ще е от 10-то до 30/31-во число на месеца. Мисля, че това е предостачъно врене за гласуване и ще има повече време за модератора да се справи с организационните неща.

Online Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #30 on: 16.04.2020, 14:26:54 »
Да, но публикуващите на 9-ти ще бъдат прецакани. :)

Offline Bad_Bobby2009

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #31 on: 16.04.2020, 14:56:53 »

Именно. Всички публикувани снимки малко преди крайните срокове губят от това, независимо от качеството си. Точно за това споменах че всяка снимка, събрала необходим висок брой гласове, заслужава право на участие, дори и това да е станало на по-късен етап.

Offline Dimitar155

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #32 on: 16.04.2020, 15:14:46 »
Става въпрос конкурса да започва на 10-ти със снимките от предходния месец.

Online Pesho1991

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #33 on: 16.04.2020, 15:40:36 »
До колкото разбирам идеята на Лепос, Димитър и Боби е да започва конкурса от, примерно 10то число, но със снимки от предходния месец, което ще позволява на снимките публикувани на 30ти, примерно, да могат да съберат необходимите харесвания. А снимките качени след 1ви си кореспондират към месеца, в който са публикувани. Правилно ли разбирам? Ако е така, то това е една страхотна идея.
« Last Edit: 16.04.2020, 15:45:49 by Pesho1991 »

Offline spicy_e

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #34 on: 16.04.2020, 19:38:51 »
След като двама души (pesho1991 и comet) поеха инициативата и подадоха своите кандидатури, пускам анкета, която ще бъде активна точно 48 часа, след приключването й победителят ще стане модератор на разел Снимки. Кандидатите са подредени по реда на пускането на своите кандидатури. Пожелавам успех и на двамта и честен избор!

Offline spicy_e

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #35 on: 19.04.2020, 10:44:42 »
Христос Воскресе! След безапелационната победа с 30 гласа или иначе казано със 73,2% новият модератор във форма на раздел снимки е comet. Честито! Поздравления и за другия участник Pesho1991. Победителят ще стъпи в длъжност от 01.05.2020 година.