Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - AGENT 006

Pages: [1] 2 3 ... 733
1
Аз доколкото си спомням не успяха да направят нито една продажба за съчленените.

2
Трамваи / Re: ČKD Tatra T4D-C/B4D-C (1009мм)
« on: Today at 14:24:32 »
Тези трамваи са модернизирани в Германия, извън завода, в който са произведени, в началото на 90-те години. Модернизацията им включва нови талиги и оборудване с пълно електронно управление. На практика това са най-сложните и електронизирани трамваи, които сме имали без Песите разбира се. Проблемът беше, че към момента, когато дойдоха при нас тази електроника беше достатъчно износена, ние ги мъчихме през „Илиянско шосе“, сега почти шест години са на открито, шансовете да се приведат в движение са почти нищожни. За цялото това време всички платки и контактори са окислили и ще дадат проблеми, технологията е остаряла, такива части най-вероятно вече не се произвеждат, да не говорим за корозията. Просто не трябваше да ги ремонтират или не трябваше да ги спират. Съществува спор, който многократно е бил разискван тук, доколко годни биха били ако се движат по единично, но основния въпрос след шест години на открито е доколко изгодно е да се прави каквото и да е да се възстановяват. В нормална столица на държава, където не се правят патологични компромиси и хората не си навеждат главите, заради случай като този със спирането на тези четири състава и оставянето им извън движение с години, при положение, че бяха току що преминали основни ремонти, отдавна щяхме да сме забравили за тогавашното ръководство на Столична община и „Столичен електротранспорт“.

3
Трамваи / Re: ČKD Tatra T4D-C/B4D-C (1009мм)
« on: Today at 13:00:45 »
Когато София се е превърнала в бабанова столица се случва така, дават се стотици хиляди за основни ремонти, а след това тези трамваи се спират от движение и оставят повече от пет години на открито.

4
Трамваи / Re: ČKD Tatra T4D-C/B4D-C (1009мм)
« on: Today at 12:17:47 »
Моделът беше спрян от движение на 12-ти февруари 2018 г., четирите преминали основни ремонти в България състави, жълтите, които са отпред до булеварда, се държат в този вид и нищо не се случва с тях, и тъй като са близо до булеварда, а не някъде по-навътре ги изрисуваха с лекота.

5
Трамваи / Re: ČKD Tatra Т6А2/-SF (20**, 30**)
« on: Today at 01:34:01 »
Това е огненият дух на пляката, която се беше запалила до него януари 2008 г., явно го е обсебил.  :D

6
Трябва да се обмисли цялостна нова концепция там. Аз примерно не мога да разбера защо велоалеята върви по тротоара на „Нансен“ покрай входа на подземния паркинг под НДК, вместо да се качва горе на площада и там да има разклон, един път през моста друг покрай бар Национал и тук да има велорампа за слизащи към „Пенчо Славейков“. По този начин велосипедистите се отдалечават от автомобилния път, което естествено е от огромна полза за безопасността, а каквото и да се бръщолеви централизирано, че не е добра идея велосипедистите да се мешат с пешеходците на пл. „България“, каквото и да се говори или да не се говори те са там всеки ден. Също така не смятам, че има особена нужда от този тротоар покрай входа на подземния паркинг. Защо цялата тази разхищавана в момента ширина покрай локалното платно там, не се ползва, за да се изнесе косото паркиране там, пешеходците горе през площада, велосипедистите също и двупосочен „Нансен“ без тази бавна и абсурдна врътка на 7 покрай кино „Одеон“. И без това „Гоце Делчев“ няма връзка с площад „Македония“, „Александър Стамболийски“ или Съдебната палата, но и връзката, която я има с вътрешния ринг е абсурдна, от една страна 8, която едва си проправя път през вечните задръствания и опасни пешеходни пътеки около ВМА, от друга страна 7, която сякаш умишлено е направена бавна и съсипана. От оптимизиране на ТБ 7 в района на НДК косвено ще спечели и „Люлин“.

7
Да, с това съм много съгласен, централен паркинг по образец на този, който беше на мястото на коловозите на „Скобелев“ на входа на тунела, когато още имаше движение през пешеходната зона на „Витоша“.

8
Разни / Re: Ново строителство
« on: Yesterday at 22:04:15 »
Строят нещо голямо на терена на бившия мотокарен завод на „Никола Мушанов“, не е само завършващият се вече Практикер, до депо „Красна поляна“ е оградено, а вътре растителноста е разорана и се копае.

9
Паркоместата не се докосват, остават си, както са си сега.

10
Изглежда след краткия снеговалеж в четвъртък вечерта фирмите или поне част от тях се бяха подготвили за снежна обстановка. Вчера сутринта имаше редица от дежурящи снегорини на „Константин Величков“ между „Свети Свети Петър и Павел“ и „Възкресение“.

11
Смятам, че в този габарит има достатъчно място за безпрепятствено разминаване на два тролея, но дори и да няма говорим за движение на ТБ 7 в тази отсечка единствено в посока към „Патриарх Евтимий“, а на колите в посоката, в която се движат в момента - към кръстовището на „Черни Връх“, „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „България“, не им трябва повече от една лента.

12
Бих искал да чуя мнението ви по въпроса за „Фритьоф Нансен“. Аз виждам достатъчен габарит за една активна лента в посоката, в която е разрешено движението в момента, а вляво от нея да се направи бус лента, единствено бус лента, без допуск на никакви други возила в тази посока, за ТБ 7 в посока „Патриарх Евтимий“ и Петте кьошета, местата за паркиране си остават и дори има място да се остави безопасен отстъп от тях до активната лента, така че излизащите на заден ход да могат да излязат до толкова, че да могат да видят дали идва тролей.

13
Снимки / Re: Снимки (трамваи)
« on: Yesterday at 15:17:58 »
Всички ЧКД-та изкарани от „Трамкар“ са изглеждали така, това не е нещо ново за 3020.

14
Снимки / Re: Снимки (трамваи)
« on: 08.12.2023, 22:01:23 »
Завърналият се 3020:
3020-10 8.12.2023 by Sofiatransport transport gallery, on Flickr

15
Трамваи / Re: ČKD Tatra Т6А2/-SF (20**, 30**)
« on: 08.12.2023, 12:53:59 »
Гледам днес 3020 и виждам в предницата му нещо нередовно. Той и без това си беше грозник, но сега е още повече:
3020 & 3004-10 1.9.2022 by Sofiatransport transport gallery, on Flickr

3020-10 28.10.2022 by Sofiatransport transport gallery, on Flick

На линия е вече обаче тази гряз от цитата не е пипана, стои си кривата ламарина, отвсякъде ѝ личи, че е грозна и недоправена кръпка и фаровете не са коригирани.

17
Трамваи / Re: ČKD Tatra Т6А2/-SF (20**, 30**)
« on: 07.12.2023, 05:37:45 »
Има ли влезли за нови основни ремонти на местата на 3020 и 2048?
Имам нови съмнения за 2048, защото видях как въртят чешки из депото и беше лъскав, но не можах да видя номера, иначе след него съм сигурен, че ще влезе 2056. След 3020 няма нов влезнал.
2048 според мен е бил върнат на рекламация, ти го беше видял в началото на ноември, след това на 8-ми беше писан на линия и след това изведнъж изчезна. Със сигурност е върнат, на мен също ми казаха, че върти из депото, може би този път наистина ще тръгне.

19
Трамваи / Re: ČKD Tatra Т6А2/-SF (20**, 30**)
« on: 06.12.2023, 22:43:03 »
Има ли влезли за нови основни ремонти на местата на 3020 и 2048?

20
3142 без STAR channel и също с БОШ, 3146 също. Тази реклама е само срещу втора врата, от страната на вратите няма.

Pages: [1] 2 3 ... 733