Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - wiNt

Pages: [1] 2 3 ... 77
1
Никой не прави ОР в днешно време. На Карат Конектата бяха на светлинни години от тези на СА до към средата на концесията, после нивото рязко падна буквално за месеци. Вероятно точно, защото се разбра, че повече масови концесии няма да има. И не на последно място сравнение между Мерцедес и гаражно изпълнение по турски, макар и сглобени в 1 и съща държава, въобще не може да има.

2
Какъвто и да е мол е абсурдно за наименование на станция. "Окръжна" болница така или иначе не съществува като име от години, макар така да е останало като топоним, подобно на Плиска. Цариградско шосе също е зле, заради съществуващата станция на ИЕЦ. Най-елементарно е просто да я нарекат "Света Анна", тъй като станциите с Младост в името си са в друг диамемтър и ще стават обърквания.

3
Автобуси / Re: Автобусни дискусии
« on: 26.10.2023, 23:28:41 »
Значи т.нар. нови таблети, които замениха т.нар. "мусати" преди 5-6 години остават излишни. Да живее разхищението на публичен ресурс.

4
И аз го сефтосах. Качеството изглежда добро, което предвид строителя не е точно изненадващо. Шахтите са абсолютно равни с асфалта.
Две недомислици има - светофарите не са синхронизирани и след като те пусне от Г.М. по булеварда спираш веднага на кварталната улица. Другото е, че при всеизвестния единствен оставен перон за трамвая, маркировката е разчертана така, че забива дясната лента в бус лентата, а лявата продължава напред в средната лента. Това е абсолютно глупаво и ще създаде хаос при сериозен трафик и ненужна тапа от престрояващи се случайно наляво-надясно коли.

5
Концепцията пак е странна. Например като пуснаха 304 го рекламираха като "експрес", и той в известен смисъл е - пропуска и доста спирки в Дружба, освен по Цариградско. Да го пишем Х4? :laugh:

6
Всъщност на участъка, който сега строят покрай зоопарка има един! оставен перон. Въобще е много мъгляво цялото изпълнение на този "мегапроект". Направиха 4 ленти покрай Хладилника преди година-две, сега явно ще разбиват едната и ще я правят зелена площ за трамвай, ще правят още 1 платно. Дърветата около Парадайс може и да си заминат и без трамвай, понеже в момента няма велоалея там, а тя е възможно да изнесе платната достатъчно, че да засегнат и дърветата. Всичко е правено досега по метода на минималното съпротивление и резултата е виден.

Копенхаген няма да е скоро, даже няма подписана поръчка с изпълнител на този етап, май и там имаше 2 имота проблемни.

7
Което не е изненадващо, предвид че такава връзка досега просто е нямало. Ще видим 288 доколко ще помогне, но тоя 805 с тия минибусчета въобще не е начин за справяне с проблема. Ситуацията е като със 73 - връзки, които всички отдавна знаят, че ги няма и че трябват.

8
По-скоро е софийска вода, скоро копаха от другата страна на булеварда. Стройтелството няма как да тръгне без финансиране, не помня поръчките дали бяха свършили, но и там имаше някакви проблеми.

9
Впрочем трасетата на 20/23 са си в доста добро състояние в голямата си част. Съвсем закономерно е, предвид че са и по-нови спрямо повечето 1009мм, а и е редно да се появят нормални трамваи на 1435мм. Отделен въпрос е, че това са предизборни брътвежи с нулево покритие.

10
Добре де, авариен ремонт. Ама не можеше ли човека с фрезата да не е на 3 ракии и да нацели права линия като режеше стария асфалт. Не, че щеше да е много по-добре на фона на вида на околността, но пак щеше да е нещо... Въобще цялостната ситуация, в която ремонтираме 200 метра релси, щото вече трамваите ще почнат да се обръщат там, вместо да ремонтираме и 3те метра асфалт отстрани, е трудна за обяснение и вярване. :help:

11
Заемът беше общ, за множество проекти, измежду които и двата тунела. Като цяло парите се харчат идиотски, щом правим втори надлез на Мицкевич, който води до никъде в този си вид, но пък ремонта на тунела на НДК, който няма нужда от отчуждения, не се случва. Има и много други примери, като споменатите в статията ремонти на трамвайни линии, или пък трасето до Западен парк, което беше обещано за това лято. Парите си седят в касата на общината на тоя етап.

12
Много интересно откъде дойде това. При това без лентички и предварително претопляне 2 години как ще се прави ремонт. Че чак и релси с виброизолация.
Вероятно става дума за един пакет от "спешни ремонти" на РП, който беше гласуван преди време в общината. Ако е същото, общо взето са отделни участъци, а не цялостни ремонти.
Наистина подготовката изглежда малко кофти.

// Сега виждам, че даже я има поръчката най-отгоре на тази страница.

13
Проектът е сходен с този на предната част от разширението в Гоце Делчев. Ако там ви малее тротоара или велоалеята, не знам какво трябва да стане. Има вече и доста снимки и се виждат очертанията на платната, респективно колко място има за останалото.

14
Дебилно е, ако някой си мисли, че МГТ е на печалба където и да е по света. Това по темата за 10те лева билет. Всички го плащат, конкретно у нас го плащат и не само софиянци, заради държавните субсидии.

15
Този не беше ли под наем?

16
Влакове "на склад"? Естествено, че всичко се произвежда на момента, по спецификацията на купувача. А тая статия горе показва, че една част от "журналистите" Бойко правилно си ги сравни с конкретен вид птици, издаващи специфичен звук. :)

17
В 1172 вчера след като бяха спрели дъждовете, течеше вода измежду интериорните плоскости на тавана над прозорците. Стори ми се адски странно, само от лявата страна и сякаш водата беше в голям обем, тъй като при спиране протичаше покрай шофьора, а при потегляне, по-назад към съчленението. :crazy:

18
204 не изостава от тренда и е с ново по-лятно разписание за делник с 12 коли :angel:
Върха на сладоледа е това. В час пик е на 10 минути. Както обича да казва 1 съфорумец, в час пик е wall of death. Пълен абсурд, получиха жалба от мен, дано и други се сетят.

19
Въпросното кръстовище наистина е кофти - излизайки от мола отляво има ясна видимост, но отдясно има храсти и дървета, които пречат. Ако колата ти е с по-дълъг преден капак до момента в който получиш видимост отдясно, вече си върху двете ленти. Културата на водачите генерално е ясна, но решението е доста тривиално - огледало, или още по-идиотоустойчиво, да се окастрят малко дърветата и храстите на примерно 5 метра около кръстовището.

20
Автобуси / Re: Автобусни дискусии
« on: 27.06.2023, 01:11:50 »
Най-логичното е просто да удължат концесията с още 2 години и по старата схема като с Карат. Няма да ги купят, понеже е кофти PR. Видиш ли общината бута 1 пари на 1 фирма да обслужва 1 линии (и то меко казано по странен начин се случи цялото нещо) и накрая купува същите автобуси от същата фирма.
Въобще без удължаване на концесията няма вариант, и това е само една от тиктакащите бомби, които се залагат за следващите управляващи - в момента е нужна спешна подмяна на останалите стари БМЦ, къси и дълги Конекта и МАН 262. Ако трябват и 60 къси вместо МТК, това е доста мащабна поръчка, ако ще и да бяхме Берлин.

Pages: [1] 2 3 ... 77