Author Topic: Актуална информация - Линия 1  (Read 425711 times)

Offline assen55

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
Re: Актуална информация - Линия 1
« Reply #480 on: 18.09.2010, 11:07:38 »
СК 13 му правят саниране и усилване на конструкцията с карбонови нишки до колкото знам. Разправяше ми за това един технически, който беше и на изместването на трамвайната линия в Обеля. Такова саниране и усилване правиха на жп надлеза при ул. Черковна.

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #481 on: 21.09.2010, 00:57:57 »
Ето малко снимки на моста:

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #482 on: 21.09.2010, 01:17:15 »
Въобще не бях разбрал, че го ремонтират тоя мост  :rolleyes:

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #483 on: 21.09.2010, 01:21:50 »
Нито пък аз. По пътното платно нищо не е пипано, а пукнатините и бабуните са доста. Според табелата, ремонтните дейности би следвало да са приключили. ;)

Offline Borkata

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #484 on: 21.09.2010, 12:10:26 »
Тези пукнатини съвсем не могат да се мерят с посестримите им на моста над Захарна фабрика, където не минават никакви железопътни превозни средства.

Дали да се притеснявам и за този мост или да считам, че и двата са в рамките на нормалното???

Offline monte carlo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #485 on: 21.09.2010, 12:20:26 »
На Захарна Фабрика трябваше тази година да му правят основен ремонт, като на Брюксел.
Ние знаем, че те лъжат.
Те си знаят, че лъжат.
Те знаят, че ние знаем, че лъжат.
Ние знаем, че те знаят, че ние знаем, че те лъжат.
И все пак те продължават да лъжат.

Offline cheez

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
« Reply #486 on: 25.09.2010, 11:21:04 »
Онзи ден пребойдисваха стените на подлеза на МС Опълченска.

Offline boris

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #487 on: 20.10.2010, 23:31:17 »
Разбрах, че се работи върху осигуряване на GSM покритие в участъка Сердика-Жолио Кюри. Не знам кога ще стане, но и 3-те оператора ще имат сигнал там.

Offline GTUser

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #488 on: 22.10.2010, 14:04:27 »
Ако това стане, практически ще има по цялото трасе до Младост 1, с изключение на малкия участък между Г. М. Димитров и Мусагеница (което е приемливо).

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #489 on: 22.10.2010, 17:25:44 »
Ако това стане, практически ще има по цялото трасе до Младост 1, с изключение на малкия участък между Г. М. Димитров и Мусагеница (което е приемливо).
На МС Г.М.Димитров има обхват поне на М-тел и поне около входовете откъм Дианабад, за другите оператори не знам.

Offline boleroto

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #490 on: 22.10.2010, 23:12:58 »
На Младост оправят тавана над ескалаторите в източчнта касова зала и са изградили скеле върху тях...

Offline prof66

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #491 on: 26.10.2010, 18:51:25 »
Панел от метростанция потроши автомобил
26 октомври 2010 /
Панел от облицовката на открития участък на първия лъч на метрото е паднал днес в района на открития участък по бул. "Драган Цанков", но за щастие няма пострадали.
За инцидента потвърди пред БТА изпълнителният директор на "Метрополитен" ЕАД Стоян Братоев. Той уточни, че ламариненият панел с дължина около 1 метър и е паднал от естакадата, по която минава метрото в този участък. При падането панелът е счупил прозорец на автомобил.

Строителната гаранция е шест години, уточни Братоев. Информирали сме изпълнителя на тази част от трасето - "БКС-Център" и през нощта те ще възстановят облицовката. Междувременно специалисти от метрополитена ще прегледат естакадата, като заедно с изпълнителя на строителството трябва да установят причината за падането на панела. Облицовката на открития участък в тази част на метрото и полагането на релсите бяха правени от подизпълнителя на строителството - "СК-13", отбеляза шефът на метрополитена.

http://sofia.dir.bg/2010/10/26/news7332463.html

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #492 on: 26.10.2010, 22:11:56 »
Само не ми стана ясно къде има там "ламаринени панели", но както и да е - това не извинява некачествената работа.
(От друга страна - тепърва ще виждат да хвърчат панели (от онези по бул. Брюксел), така че поне няма само метрото да им е в устата в търсене на сензации.)
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline LG_

• Строител
  • Moderator
  • Нямам спирка
  • for a better infrastructure
    • ICQ Messenger - 354966774
    • View Profile
    • Email
« Reply #493 on: 27.10.2010, 12:55:32 »
Вероятно става въпрос за ламаринената облицовка отстрани на моста, като явно е паднала върху стъклото на автомобил, преминаващ през кръстовището. Тя също е на отделни сегменти (панели).
Неприятно е разбира се че трябва за пореден път да се констатира, че към по-маловажните детайли се подхожда по-мърливо от страна на строителите!
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.(Марк Твен)

Quote from: geogregor
Underground trains already resemble more of the cattle transports than transportation system for humans.
Actually cattle could never be transported in such awful conditions due to animal welfare regulations. But no one gives a damn about how Londoners travel!

Offline aliaska

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #494 on: 01.11.2010, 19:56:23 »
Тази вечер около 19:00ч е станала авария в метрото в участъка Опълченска- Обеля. Било е спряно движението посока Люлин, а след около 30 мин са пуснали влак от Сердика към Обеля по другия коловоз Посока Център. Това ми го разка майка ми, която сега се прибира. Има ли някой подробна информация какво е станало, защото тя нищо не е разбрала.

Offline prof66

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #495 on: 01.11.2010, 20:01:28 »
Тази вечер около 19:00ч е станала авария в метрото в участъка Опълченска- Обеля. Било е спряно движението посока Люлин, а след около 30 мин са пуснали влак от Сердика към Обеля по другия коловоз Посока Център. Това ми го разка майка ми, която сега се прибира. Има ли някой подробна информация какво е станало, защото тя нищо не е разбрала.

http://www.focus-news.net/?id=n1456547

Стоян Братоев: Късо съединение е причината за спирането на мотрисата на метрото
01 ноември 2010 | 19:43 | Агенция "Фокус"

София. Късо съединение е причината за спирането на мотрисата на метрото между станциите „Константин Величков” и „Вардар”. Това съобщи пред Агенция “Фокус” Стоян Братоев, директор на „Метрополитен”. Захранването на влака е дало късо съединение, вследствие на което е изключено напрежението в участъка. По думите на Братоев повредата е във влака. Той трябва да бъде избутан от друг влак. За да дойде друг влак обаче, трябва да има достатъчно напрежение, което сега не е налично.
В момента машинистите изключват токоприемниците на влака, за да се осигури достатъчно напрежение.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #496 on: 01.11.2010, 20:05:12 »
А сега цялото ли трасе е блокирано или влаковете се движи на участъци?

Offline aliaska

• Маниак
    • View Profile
    • Email
« Reply #497 on: 01.11.2010, 20:09:32 »
Номерен състав ли е или скиф авариялия влак?

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #498 on: 01.11.2010, 20:12:59 »
Да, и аз присъствах на цялото това нещо - добре че пика беше отминал, та нямаше много хора. Като тръгна влака от Сердика стоя в тунела преди Опълченска около 5 мин., след това на Опълченска седя по-вече от 10! Дабре че бързо се оправиха!

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #499 on: 01.11.2010, 20:15:17 »
Движението значи е нормализирано от Обеля до Младост1, така ли да разбирам?
ЕД: Благодаря, дано всичко да се е нормализирало вече. :)
« Last Edit: 01.11.2010, 20:24:33 by Petko21 »