Author Topic: Изграждането на отсечка Младост1-Цариградско шосе  (Read 459318 times)

Offline ivan krastev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Само да бяха уточнили, че се затваря до 30.09.2011 г. ;)

Offline blagun

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Мда, много съществено уточнение.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Мда, много съществено уточнение.
Какво ще кажете за цифрата 96 000 EUR, която в статията е посочена като стойност за изграждане на 800 м. метротрасе, не се посочва дали в сумата е включена метростанцията  :P :clap: :boxing: :P НАПОМНЯМ ВИ, ВНИМАВАЙТЕ С ИНФОРМАЦИЯ ОТ www.news.dir.bg НЕ СМЕШНО, А ТРАГИЧНО!
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline Dikovec

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
От камерата се вижда, че доста актвно почнаха с разкопаването на Цариградско:)

Offline boris

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
От камерата се вижда, че доста актвно почнаха с разкопаването на Цариградско:)
Ще дадеш ли линк за тази камера?

Offline JloKyM

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • http://skyscrapercity.com
Извинявам се за лошото качество, но поне се вижда как изглеждаш елипса и бенчмарк откъм входа на София, както и организацията на движението заради строителството на метрото

http://www.youtube.com/watch?v=cuZeUy8CM8I

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
>камера на булевард Цариградско шосе - "Камерата на Цариградско шосе е претоварена"<
Много маймуни на клона :) много шпиони :P

Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline boris

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Успях да я насоча и ето какво се вижда. Благодаря за линка!

Offline boris

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
>камера на булевард Цариградско шосе - "Камерата на Цариградско шосе е претоварена"<
Много маймуни на клона :) много шпиони :P

Не е претоварена, но трябва да ползваш Firefox или Chrome браузер (пише го на самата страница)

Offline Dikovec

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Днес яко копаха по Цариградско, но явно нещата им вървят по план, защото към 18:30 забелязах, че са преустановили всякаква дейност и всички багери почиват.
« Last Edit: 20.08.2010, 18:48:55 by Dikovec »

Offline boris

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
Ето напредъка по метростанцията на Младост 3 - снимките са правени на 19.08.

Offline eko

• Запален по ГТ
    • View Profile
Тук - репортажче от строителството ма метростанция 19:
http://stroitelstvo.info/video/2010/08/30/953205_stroitelstvo_na_metrostanciia_19/

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
В тунела между Била и МС Младост 3 полагат релси

Offline Dikovec

• Приятел на ГТ
    • View Profile
    • Email
В интерес на истината ми направи впечатление, че усилено копаят в областта на метростанцията на Царигдаско шосе и по-слабо в областта на паркинга. Твърде вероятно е да пуснат метрото няколко месеца предсрочно и така хем ББ ще се бие в гърдите, че са се справили по-бързо от предвиденото, хем ще реже две ленити - първо за метрото, после за паркинга:) Дано да се окажа прав де:)

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Е, те си обявиха, че искат да ги пуснат май месц, вместо края на годината, де. :)
Прекалено избързване едва ли  ще има - все пак станцията и малък участък преди нея се градят по Новоавстрийския, а той позволява по 2-3 м на ден.
Но пък имат още година и половина - ще успеят. :P
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Колеги, извинявам се, защото знам, че такива въпроси не се толерират. Чел съм цялата тема, но сега не помня, пък и в последните месеци със сигурност няма информация, а ми трябва служебно и бързо. Та въпроса ми е, на какъв етап е отсечката от Ц.шосе до Аерогара или дори Искърско шосе, ще се прави ли скоро търг, има ли финансиране? Благодаря много!

Offline Unicode

• Маниак
  • Фен на Софийското метро
    • View Profile
Колеги, извинявам се, защото знам, че такива въпроси не се толерират. Чел съм цялата тема, но сега не помня, пък и в последните месеци със сигурност няма информация, а ми трябва служебно и бързо. Та въпроса ми е, на какъв етап е отсечката от Ц.шосе до Аерогара или дори Искърско шосе, ще се прави ли скоро търг, има ли финансиране? Благодаря много!
За съжаление не. За участъка след Цариградско шосе не е осигурено никакво финансиране. :( Гадното е, че европейските фондове са отказали финансиране дори за участъка, минаващ през ж.к. Дружба, заради което сега кварталът за неопределено време остава без метро. :angry:
« Last Edit: 15.09.2010, 11:34:27 by Unicode »

Offline galicin

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
    • Email
Няма да е лошо да видим повече подобни схеми за строящите се метро станции ....
http://sofia.bg/pressecentre/foto/org_mov_ZS.pdf

Offline Tergo

• Наистина съм луд
    • View Profile
Е, то това е само една скица за временната организация на движанието.
Някъде из двата форума имаше доста по-подробен строителен план.
За да не ровя да ги търся, ето:
Трети метродиаметър - подземен, с параметри на кл. метро !   Не на фалшивия "полуметротрамвай" !
                                                     Не на LRT : системата - убиец  !