Author Topic: С какво и как снимаме(фотографска тема)  (Read 130497 times)

Offline vasko456

• Нямам спирка
    • View Profile
Ето ви една на 98% перфектна като място и ъгъл на снимане.
Баш ъгъла на снимане на тая снимка куца  :P

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
Аз съм си казал, че апаратът ми е слаб. Когато беше в Дружба, сам видя за какво става въпрос и с какво снимам. Естествено аз не искам да се оплаквам, тъй като аз съм си избирал техниката с която да щракам. Нямам и нищо против, стига пак да се засечем някъде.

Ето ви една на 98% перфектна като място и ъгъл на снимане.
Баш ъгъла на снимане на тая снимка куца  :P
Ъгъла си е перфектен според моите разбирания.

Offline CKD

• --=БМ-РК=--
  • Нямам спирка
    • View Profile
Отрязал е огледалото.
Най-ценният ресурс на капитализма са тъпанарите

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
Отрязал е огледалото.

Да и средната антена. Ако бях хванал огледалото щеше да има голямо празно пространство пред автобуса.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
Огледалото е част от автобуса - тоест сега си отрязал автобуса. И друго - трябва предницата и задницата на автобуса да са на равно разстояние от края на кадъра.
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
а има и сянка на предната броня

Offline vasko456

• Нямам спирка
    • View Profile
е те тва вече е перфектна снимка

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
предницата е в сянка  :(

Offline vasko456

• Нямам спирка
    • View Profile
предницата е в сянка  :(
добре де, поне като поза е хванат добре. иначе друго може да се коментира по снимката но не трябва  :angry:
« Last Edit: 15.07.2009, 15:44:28 by vasko456 »

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Като поза е добре действително

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
а има и сянка на предната броня

Една нормална забележка, другите се отхвърлят. Ама тази сянка нямаше как да я премахна.

Е схванахте мисълта ми какви снимки харесвам. Затова по-горе отбелязах и снимката на 3764 като перфектна.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline Fantomas

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Аз лично също обичам снимки с повече "въздух" около обектите. И като цяло в определени ситуации не ме кефи да е центриран обекта. :) Колкото до сянката - ми чака се удобен момент, когато слънцето ще огрява по-хубаво туй дето ще се снима.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Аз понякога обичам като правя снимки на автобусите, да има красива природа около тях. Както например съм снимал новите съчленени Конекта на фона на Лозенската планина и на фона на скалите по пътя за Самоков(снимките са в темата за Мерцедесите с коментари към тях, да не ги качвам и тук) Специално избрах тези места заради фона, иначе можех да ги снимам и на Цариградско. Вярно, че е въпхрос на вкус, но ми се струва някак по-красиво ако автобусът е сниман на фон на природа, или пък в района на някой парк-например около Южния парк.
Също много ми харесва, ако снимката е на бул.Гоце Делчев-от двете страни има много дървета, булевардът е с паваж и също стават много хубави снимки според мен.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
Аз съм привърженик да има повече пространство около ъглите на превозното средство. А по принцип предпочитам да снимам отпред вдясно, защото това е ъгъла, който вижда всеки от нас когато чака автобуса :) Но като цяло заставам така, че да се вижда 80-85% предница и 15-20% задница, защото заради обектива, а и заради самите убежни линии, превозното средство се изкривява неимоверно ако си под 45 градуса на предницата и едната страна.

Например, на първата снимка автобуса е сниман от 45-градуса предно дясно, и на снимката излиза с изкривена перспектива. А втората снимка ми е добър пример за почти идеална гледна точка (2482). Това е при уговорка, че и двата автобуса са спрели.

Offline tiristor

• Нямам спирка
  • За пускане на БГ-1300 по линии 4 и 11!
    • View Profile
    • Email
Снимката на Васко е много интересна, тъй като е снимана от леко горен ракурс и детайлно се вижда покрива. Ако автобусът беше осветен и отпред щеше да е почти идеална от светлинна гледна точка. Като композиция снимката е перфектна, затова допринася халето на заден план, както и икаруса (като местоположение на снимката).

Offline Fantomas

• View Profile
Например, на първата снимка автобуса е сниман от 45-градуса предно дясно, и на снимката излиза с изкривена перспектива.

За да избегнеш това изкривяване дръпни 4-5 метра назад и дай лекичко зуум. Тогава няма да го има. ;)

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
Аз пък си мисля, че точно първата снимка от поста на тиристор е по-готина.

Offline Fantomas

• View Profile
В интерес на истината това изкривяване в много ситуации и на мен ми харесва. :) Прави автобуса, трамвая, камиона, локомотива или каквото и да е заснето да изглежда по-грамаданско и величествено. Особено ако е снимано от ниско.

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
Лично аз смятам, че за автобус, намиращ се на едно място, ето такава трябва да бъде перфектната снимка.

А за автобус в движение - подобна на тази, тъй като тези снимки са по-трудни все пак.

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
Тази първата не струва - не е оставил място от края на кадъра до предницата на автобуса. Тоест кадъра не е заснет правилно и не е центриран правилно.  ;)
Ето един-два перфектени кадъра според мен. Изключая шума по втория.

:angel: