Пак време за спомени.
Кино Сердика беше най-голямото кино в България. Мисля, че официалната бройка на седалките беше почти 1000. Огромна зала. Мисля, че и сега няма салон с толкова много места. Кино Сердика беше с много модерна техника. Нямаше нищо общо с което и да е друго кино - и като звук, и като картина. В началото на 80-те години гледах Междузвездни войни там, а 85-86-та някъде гледах Индиана Джоунс. Дори и филм да свърши в 23:30 часа - никой не се притесняваше. Градският транспорт още си вървеше. Дори по това време на вечерта линия 306 беше на 10 минути, а последният курс от ректората към Младост беше около полунощ.
Много филми сме изгледали там. Работеше някъде до към преди 20 години. По подобие на съобщението за временното спиране на трамвая до Дървеница, така и на кино Сердика имаше съобщение, че ще бъде временно затворено за ремонт (или инвентаризация или нещо подобно) и повече никога не отвори.
А относно превозните средства - возил съм се на всички модели превозни средства на градския транспорт от снимката. Включително и на съчленения тролейбус. Имаше само три врати. Средната беше много тясна. Спомените ми са бледи, но си спомням, че не возеха много плавно.