Author Topic: Недобросъвестни шофьори и ватмани  (Read 1595260 times)

Offline GAULOISES

• Наистина съм луд
  • КАРАТ-С
    • ICQ Messenger - 496092550
    • View Profile
Re: Недобросъвестни шофьори и ватмани
« Reply #1620 on: 24.03.2011, 18:24:03 »
Да трябва да се затвори по принцип и това дето казваш не го вярвам че е карал с отворена врата по цариградско поне аз не бих го направил. Също така всичко е възможно с тези автобуси случвало ми се е да не се затвори по никакъв начин вратата но карам една спирка и свалям хората а ми се е случвало и нито една врата да не може да се отвори на спирка. А по въпроса за 9078 мисля че и вчера е прибиран за врати сутринта колегата ги отваряше и затваряше преди да излезне в гаража явно има някакъв дефект който го прави от време на време и не може да се открие.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1621 on: 24.03.2011, 18:32:40 »
Не казвам, че го е направил нарочно, далече съм от такава мисъл. Значи автобусът пристига на Плиска, отваря вратите, хората слизат и се качват другите. Затваря първа и втора врата, след малко се затваря и трета, а четвърта си остава отворена и потегля така. Никой досега не се сети да попита за третата врата, но с нея нямаше проблем, тя си се затвори както трябва. Възможно е четвърта врата да е направила опит да се затвори, но да е затиснала някого и затова да се е върнала, но автобусът пак не би трябвало да потегли.  :bb:

Offline GAULOISES

• Наистина съм луд
  • КАРАТ-С
    • View Profile
« Reply #1622 on: 24.03.2011, 18:39:13 »
Ако е включена блокировката няма да потегли, но нали след като е тръгнал след няколко секунди се е затворила ,това ми беше мисълта съмнявам се да е карал до орлов мост с отворена врата.

Offline Knoxville

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1623 on: 24.03.2011, 18:40:53 »
Докато го виждах, вратата беше все отворена, като дори не се движеше в бус-лентата, ами се престрои в средната.

Offline GAULOISES

• Наистина съм луд
  • КАРАТ-С
    • View Profile
« Reply #1624 on: 24.03.2011, 18:46:48 »
За това вече може да се обвини шофьора ако е така на мен все още ми е трудно да повярвам че може да кара с отворена 4-та врата, не мисля че от гаража ако знаят ще му кажат да кара така.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #1625 on: 24.03.2011, 23:57:50 »
Предполагам, че е излишно да казвам, че тези проблеми са факт заради стремеж към тънката лайсна.  Карат събраха на половин Европа автобусите.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1626 on: 25.03.2011, 11:07:31 »
Карат събраха на половин Европа автобусите.
Покажи ми по-читави автобуси в София от техните! Хайде като плюем, да го правим на базата на нашите дадености!

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #1627 on: 25.03.2011, 11:09:56 »
Обаче от това, което чета за 9078 наистина не проумявам. Този автобус или не трябва да излиза на линия, или трябва да излиза със запечатана четвърта врата, или най-добре да се възвърне заводският вид на вратата.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline я л т а

• Нямам спирка
  • МНОГОЗНАЙСТВОТО НЕ УЧИ НА УМ. Хераклит
    • View Profile
« Reply #1628 on: 25.03.2011, 11:37:50 »
Предполагам, че е излишно да казвам, че тези проблеми са факт заради стремеж към тънката лайсна.  Карат събраха на половин Европа автобусите.

Защо да са на половин Европа, нови са си ,освен на под изпълнителите, всички са от Турция съвсем нови, даже някои докарани от Румъния, заради митата или пък отказани от Румънците не знам.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
« Reply #1629 on: 25.03.2011, 11:41:24 »
Нови са, но са събирани от няколко места. Тия с климатиците са били отказани от Букурещ, а 91** не знам откъде са ги взели, но и те не са били поръчани за тук

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #1630 on: 25.03.2011, 11:46:13 »
А дългите бяха за Естония.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1631 on: 25.03.2011, 11:46:56 »
В този смисъл-да, търсят евтинията, нали сме си бедна държава.............

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #1632 on: 25.03.2011, 12:18:25 »
Аз това имах предвид за тънката лайсна. Тези автобуси 91** и дългите са били за Естония и се оказва, че не са с оборудване за индианци. В Карат глобяват за кичове, че не било заводски вид, а това заводски вид ли е? И създава опасност за хората, ама го допускат. Пътника надали го интересува, че Балканстар отказали да ги преправят, та да приема вратите да го затискат, до му хлопват под носа или изобщо да не дават признаци на живот.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
« Reply #1633 on: 25.03.2011, 12:39:21 »
Добре бе, но защо правите такъв проблем  ?   Няколко пъти пиша, че развалени врати нямат само рейсовете на Карат. Никой друг не споменава проблемите при икарусите и старите мерцедеси на автото. Може наистина от гаража да не ги пускат с неизправни врати, но след няколко часа  да се развалят.  Знам, че не може да се сравнява икарусът с конектото, и това което е нормално за единия, е недопустимо за другия рейс.  Но някак си  Карат-С се очернява прекалено. Не че е перфектна фирма, но нека да бъдем по-обективни    :)
R.I.P  Ikarus 280

Offline GAULOISES

• Наистина съм луд
  • КАРАТ-С
    • View Profile
« Reply #1634 on: 25.03.2011, 16:14:16 »
9078 се прибира три дни подред за врати дано днес няма проблеми.

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1635 on: 26.03.2011, 19:28:01 »
Днес около 13:30 9078 си беше на линия. Заедно киснахме в задръстването на канала в посока Орлов мост, което се нищи и в тема "Трафикът". Та въпросният автобус (то се отнася за 1/2 от преминаващите) незнайно защо, до последно караше в лява лента и в самото кръстовище с Драган Цанков започна да се престроява в дясно, естествено правейки това, първо спря движението в лявата лента, докато си избере кого да засече от дясната, после спря и дясната, така докато върволицата го чакаше да си прави маневрите фазата за зелено свърши  :angry: Лошото е, че не е единствен, чудя се колко ли трябва да си пр()ст, за да ги вършиш тези неща. И без това, непрекъснато има задръстване в този участък, а с иди()отщините си някои шофьори от ГТ влошават допълнително положението.
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1636 on: 26.03.2011, 21:52:16 »
Не си прав. Карал е в лявата лента защото по нея се минава най-бързо. Това е така заради идващите от Хр.Смирненски, които докато се включат в движението прецакват много повече от един зелен цикъл на светофара. Като цяло в тази ситуация трябва да се подхожда със снизхождение към автобусите и маневрите им т.к. това се прави с цел спазване на разписание, каквото колите нямат :)

Offline giorev

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1637 on: 26.03.2011, 23:06:32 »
Да кажа, че възприемам и твоята теза, по същата логика често давам път и на маршрутките. Обаче колко процента от шофьорите мислят така, освен това за такава маневра те късат на шофьорски изпит "от раз". Какво пречи да пусне десен мигач още на предишната фаза и да се престрой по-рано, вместо да прави суматоха в самото кръстовище, пък след него в задръстването има още няколко автобуса, част от които със сигурност ще изпуснат някоя фаза заради колегата си отпред. Така насложени десетки събития в деня...., сметни ползите и вредите.
Само скоропостижното закриване на Столичен Автотранспорт ЕАД би гарантирало на софиянци ежедневно комфортно и безаварийно пътуване с автобус в градски условия, което априори би увеличило дялът на превозите на обществения транспорт и би повлияло положително на трафика в столицата!

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #1638 on: 26.03.2011, 23:09:15 »
В задръстването, където всеки кара на 1 метър от предния как се пуска 16 метров автобус? Престроява се когато колоната тръгне т.к. тогава дистанцията между автомобилите става по-голяма и шансът му за успех е по-голям :)

Offline я л т а

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #1639 on: 27.03.2011, 00:49:57 »
А защо някой ще ми декламира къде и как да се престроявам, след като аз съм професионалистът тук ?
То отстрани изглежда друго .