Poll

Да има ли отделна тема снимки [електробуси]

ДА
32 (72.7%)
НЕ
12 (27.3%)

Total Members Voted: 44

Author Topic: Книга за похвали и оплаквания  (Read 100016 times)

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Ето тук можете да коментирате, да отправяте своите мнения и критика и да предлагате своите идеи :)

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Градски транспорт-София
    • Email
Re: Книга за похвали и оплаквания
« Reply #1 on: 26.11.2013, 21:00:08 »
Вече има тема "Мнения за форума"

Offline 2828

• Защо пиша толкова много?
  • 506
    • View Profile
    • Email
« Reply #2 on: 26.11.2013, 21:10:19 »
Предполагам, че Михайло има предвид мнения за "Снимка на месеца". Според мен е по-добре заглавието също да се казва така.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3 on: 26.11.2013, 21:15:15 »
Ясно е, че това има предвид, но няма смисъл всеки раздел да има подобна тема. Една е достатъчна според мен ;)

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #4 on: 26.11.2013, 21:21:25 »
Dragon предложи да обособим тема тук и да прехвърлим разговора от темата за въпроси към администратори и модератори тук ;)

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #5 on: 26.11.2013, 21:35:13 »
Ето какво каза Dragon. Хубаво е да се следят тези неща, за да не се правят неуместни забележки или такива, от които се стига до куриозни ситуации като вчерашната.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
« Reply #6 on: 19.02.2014, 21:34:15 »
Защо снимката на месец Ноември и тази на месец Декември са снимани в една и съща нощ? Не трябва ли в конкурса да се допускат само снимки от съответния месец?
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #7 on: 19.02.2014, 21:54:46 »
Т.к. снимката на Петко е качена на 29.11, а всички останали след 01.12, сложихме на Петко снимката в конкурса за снимка на ноември, а останалите за месец декември. conecto преди време ми зададе същия въпрос :)

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
« Reply #8 on: 04.03.2014, 10:58:18 »
В новата класация на снимките сте допуснали поне една грешка. Михаил Михайлов е снимал Песа, така че не може да бъде номер 2407 ( най-вероятно е 2307).
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=4955.0
 Отделно имам сериозни подозрения, че тролеят, който е снимал конекто е 2915, не 2916 ( опасенията са ми свързани със съпоставка със външния вид на двата тролея, но мога и аз да греша :rolleyes:).
Иначе едно голямо браво на Михайло и качествения подбор на снимките, и на всички фотографи във форума, че не го оставят без снимков материял :P. И нека най-добрият спечели :)
« Last Edit: 04.03.2014, 11:15:01 by dimi »
R.I.P  Ikarus 280

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #9 on: 04.03.2014, 11:35:06 »
За първата си грешка се извинявам, допусната е от недоглеждане.  :rolleyes: А за 2916 - не съм специалист по тролеите, но в спирката направих едно търсене и тези бели петна по страничното шофьорско стъкло съвпадат с тези на 2916 :)
П.П., благодаря на Емперор, че е коригирал бързо грешките ми :)

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
« Reply #10 on: 04.03.2014, 11:54:22 »
2916 е на снимката. 2915 е ремонтиран в Омуртаг и изглежда доста по-различно.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #11 on: 04.03.2014, 15:56:22 »
Сами да си правим извода колко видими са инвентарните номера на тролеите в Надежда :qdosan:
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Думите се забравят, въздействието никога
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #12 on: 31.03.2014, 08:00:41 »
Михайло не съм съгласен с поведението ти като модератор.
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=5721.msg100023230#msg100023230
Триенето на този пост според мен не е съобразено с правилата и приетите практики за коригиране и триене на публикации, защото не е оффтопик или каквото и да е друго поведение, което е описано като наказуемо в правилата. Смятам твоето действие за опит на налагане на цензура, също както и забележката ти при предишната ми публикация. Мисля, че четящите трябва да видят и различната гледна точка от тази на Фантомас например. Нямам нищо против никого и ничии снимки, даже точно обратното, снимките на Фантомас обикновено ми доставят голямо удоволствие, но никога не съм се целил, колкото и да ми харесва чужда снимка, да я копирам просто защото предпочитам да правя нещата по свой собствен начин. Ако проблемът е конкурса за снимка на месеца няма никакъв проблем да не участвам в него.

Offline Emperor

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #13 on: 31.03.2014, 15:22:37 »
 :D Щом не искаш да участваш няма да ти кача снимки тогава!
Mihailo ти е направил забележка и ти вместо да си замълчиш почваш да спориш, това ти е проблема.
Относно твоя пост това си е чист опит да покажеш , че нямаш намерение да послушаш това,което ти се казва.
Честно да ти кажа твоите снимки са много добри, но като качиш още 15-20 стават еднообразни и на хората не им харесват.

Offline dimi

• Наистина съм луд
  • сбогом 2622
    • View Profile
« Reply #14 on: 31.03.2014, 15:45:35 »
:D Щом не искаш да участваш няма да ти кача снимки тогава!
Mihailo ти е направил забележка и ти вместо да си замълчиш почваш да спориш, това ти е проблема.
Относно твоя пост това си е чист опит да покажеш , че нямаш намерение да послушаш това,което ти се казва.
Честно да ти кажа твоите снимки са много добри, но като качиш още 15-20 стават еднообразни и на хората не им харесват.
Не правете тази грешка да приемете с огромна готовност желанието на Агент 006 да се откаже от конкурса.  Бих призовал и него да не го прави, защото от това конкурсът само ще загуби.  Аз съм от хората, които не смятат, че прави само еднакви снимки, даже напротив ( някои от тях са адски ценни) и имам желание да гледам повече от тях във форума, и да гласувам за тях в конкурса. Най-основния проблем на всичко е, че това момче е много по-активен в снимането и пускането, отколкото са 90% от другите участници ( дали заради повече време, или повече желание) . Това в никакъв случай не значи,  че снимките на другите не са добри, просто 20 снимки са повече от две, и вероятността да има повече ценни снимки при 20-те е доста по-голяма ( както и да има повече негови претенденти за конкурса снимка на месеца/ годината). А и никаде във правилата не е записано по колко снимки човек може да качва, това си е по преценка на модераторите. Също така това как човек оценява една или друга снимка е негово субективно право.
Ако сте решили да наказвате Агент 006, заради пускането на повече от необходимото снимки, или заради това че според някого снимките му са еднакви, поне  се аргументирайте с някоя точка от правилника
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=9.0
 В заключение ще пиша защо според мен снимките на Агента не са еднакви.  Това не е фотографски форум, а транспортен форум. И следователно най-важното според мен в една снимка ( никога не съм имал претенцията да съм експерт, даже напротив :rolleyes:) е не пейзажа, а отделното превозно срердство.  Ако някой ми каже, че снимки на две съвсем различни превозни средства са единтични, бих му се изсмял :D. А ако държите повече на пейзажа, бих спорил с вас дали тук е мястото за такива изисквания и стандарти ;)
« Last Edit: 31.03.2014, 17:07:06 by dimi »
R.I.P  Ikarus 280

Offline Emperor

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #15 on: 31.03.2014, 18:34:35 »
Ако сте решили да наказвате Агент 006, заради пускането на повече от необходимото снимки, или заради това че според някого снимките му са еднакви, поне  се аргументирайте с някоя точка от правилника
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=9.0
Заповядай:
14 . Модераторският екип запазва правото си да редактира или изтрива мнения и теми, ако сметнат съдържането им за неуместно, дори и да не са в нарушение на конкретно правило от горепосочените. Модераторският екип запазва правото си да изтрива прикачени или копирани снимки с незадоволително качество. В такива случаи участникът ще може да оспори извършеното действие с ЛС към някой от модераторския екип. Подобно мнение, написано от същия участник, след като е бил известен за причината за редакцията/триенето (ако е било основателно), води до наказание.

Offline Repcho

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #16 on: 31.03.2014, 18:40:30 »
Да де, ама изтритото мнение със снимки на Агента нито беше неуместно, нито снимките са с незадоволително качество. Нека модераторите на раздела със снимки да се опитат да са безпристрастни, за всеобщото благо както се казва ;)
« Last Edit: 31.03.2014, 18:42:44 by Repcho »

Offline Emperor

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #17 on: 31.03.2014, 19:19:06 »
Казва му се, че качва много снимки и то еднообразни и отговора му е
Какво, разнообразие ли искате? Ще го имате.  :D
и качва още 13 снимки ей така.
Заради това, че много се оспорва, отсега всеки може да си качва колкото си иска снимки и не искам хора да се оплакват от количеството.
Писах си с Agenta и mihailo и двамата проявиха разбиране и не мисля повече да се спори по тази тема.

Благодаря за разбирането.

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #18 on: 31.03.2014, 20:32:01 »
Аз не видях да има някакво еднообразие в снимките, нито пък ги намирам за лоши. Трамваите са различни, на различни места, даже и в различни дни снимани според мен. Редно е да ги върнете пак в темата за снимките. И точно аз лично съм виждал едни и същи снимки, на едно и също нещо по 100000 пъти в снимките на автобусите, не ми пречи, ама не е коректно от страна на Emperor ;)
И все пак съм на мнение, че това не е фотографски форум, а форум за градския транспорт в София, всичко останало е помежду другото и не е нужно такова втилясване с тея снимки

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #19 on: 31.03.2014, 20:48:36 »
Наред с казаното дотук, искам да отбележа, че от известно време насам усещам тенденциозно отношение към Агента. Не е за първи и последен път във форума, но мисля, че е крайно време този проблем да бъде признат и решен, защото немалко хора се отказаха от форума точно поради тази причина.
Както бе отбелязано, това не е фотографски форум. Тук се снимат превозни средства, които са обект на форума, а не снимките им. Да, има потребители, които създават изкуство със снимките си (което адмирирам като човек, който също създава изкуство) и те са добре дошли, но не може те да бъдат мярата за фотографски умения. Аз мога ли да упрекна Михайло или Емперор, че не пишат като Чехов например? Нали си служим с писане, за да комуникираме - дайте тогава да вземем тях като образец и да мятаме в кофата всички мнения, дето не са писани по чеховски, вазовски и т.н. Честно казано, учудвам се от упоритостта ви, уважаеми модератори, да не си признаете грешката.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.