Poll

Да има ли отделна тема снимки [електробуси]

ДА
32 (72.7%)
НЕ
12 (27.3%)

Total Members Voted: 44

Author Topic: Книга за похвали и оплаквания  (Read 100017 times)

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Книга за похвали и оплаквания
« Reply #20 on: 31.03.2014, 21:44:50 »
...Честно казано, учудвам се от упоритостта ви, уважаеми модератори, да не си признаете грешката.
За мен грешка не е допусната - казах на потребителя да ограничи до някаква степен своите снимки, както и еднаквостта им - не един човек ми е казвал, че този потребител пуска прекалено много и прекалено еднакви снимки, които отегчават голяма част от участниците. Точно поради този факт, пристъпих към действия. Аргументирах се още тогава, няколко човека ме подкрепиха. Реакцията от ответната страна беше заядливо-хаплив пост, написан само и единствено на инат и напук на модераторите. Е, някои хора пак ще се застъпят за него - всеки има право на мнение, но за мен не може да правиш забележка на зрял човек (19 годишен), а той вместо да поразмисли малко защо му е направена тази забележка, решава да се заяжда и буквално да "играе 'оро на хорските глави". Не е ли така, драги колеги?!

Offline spicy_e

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #21 on: 31.03.2014, 21:47:49 »
А защо всяка една снимка която аз кача се трие ? Мисля че тук не е фотографски форум за да се махат снимки само според тяхното качество* ! *мисля че моите снимки не са с лошо качество

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #22 on: 31.03.2014, 21:48:57 »
Твоя снимка досега не съм трил, местил съм ги в други теми, ако това е било необходимо. ;)

Offline spicy_e

• View Profile
    • Email
« Reply #23 on: 31.03.2014, 21:49:44 »
Твоя снимка досега не съм трил, местил съм ги в други теми, ако това е било необходимо. ;)
А защо се местят ?

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Думите се забравят, въздействието никога
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #24 on: 31.03.2014, 21:54:15 »
Много си високомерен Михайло, много си високомерен. Въобще не ти прилича на възрастта.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #25 on: 31.03.2014, 22:11:25 »

За мен грешка не е допусната - казах на потребителя да ограничи до някаква степен своите снимки, както и еднаквостта им - не един човек ми е казвал, че този потребител пуска прекалено много и прекалено еднакви снимки, които отегчават голяма част от участниците. Точно поради този факт, пристъпих към действия.

Да, ама той не е нарушил нито едно правило. Темата е за снимки - пуска снимки. Освен това дразненията на определени потребители от количеството снимки не може да диктуват правилата. Още повече, когато нещата се свеждат до "някои потребители ми писаха". Тези неща се дискутират публично, защото, вижда се, има две страни по въпроса. Къде са сега тези потребители да изразят и аргументират позицията си? Ама с истински аргументи, а не, че снимките в темата за снимки не стават и са еднакви.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #26 on: 31.03.2014, 22:14:44 »
Хайде успокойте страстите. Агенте качвай по няколко снимки от време на време и няма да има проблем.  :D
А защо всяка една снимка която аз кача се трие ? Мисля че тук не е фотографски форум за да се махат снимки само според тяхното качество* ! *мисля че моите снимки не са с лошо качество
Защото качеството им е много лошо или си ги качил в някоя неправилна тема. И хайде да не те питам от къде взе рисунката си в подписа ти...  ;)

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
« Reply #27 on: 31.03.2014, 23:28:42 »
За мен грешка не е допусната - казах на потребителя да ограничи до някаква степен своите снимки, както и еднаквостта им - не един човек ми е казвал, че този потребител пуска прекалено много и прекалено еднакви снимки, които отегчават голяма част от участниците. Точно поради този факт, пристъпих към действия. Аргументирах се още тогава, няколко човека ме подкрепиха. Реакцията от ответната страна беше заядливо-хаплив пост, написан само и единствено на инат и напук на модераторите. Е, някои хора пак ще се застъпят за него - всеки има право на мнение, но за мен не може да правиш забележка на зрял човек (19 годишен), а той вместо да поразмисли малко защо му е направена тази забележка, решава да се заяжда и буквално да "играе 'оро на хорските глави". Не е ли така, драги колеги?!
Заядливата реакция идва от ваша страна, изтривайки пост на базата на лично отношение към потребител. Личното мнение на теб и няколко други потребители не е оправдание за триене на снимки при положение, че нито количеството на снимките, нито "разнообразието" им са определени от правилата на форума. Като модератори би трябвало да уважавате мненията на всички участници, а не да вземате предвид само тези, които съвпадат с вашето и да оправдавате действията си с "голяма част от участниците".

Offline pepi1997

• Нямам спирка
  • 9060
    • View Profile
    • Email
« Reply #28 on: 31.03.2014, 23:38:48 »
Защо не върнете снимките обратно и да се приключи със спора?

Offline 2828

• 506
    • View Profile
    • Email
« Reply #29 on: 31.03.2014, 23:49:37 »
Без да искам да обидя Михайло, но не трябваше да се трие постът на Агента с разнообразни снимки. Снимките на Агента са хубави, нека си снима, но ако снимките му са еднакви да не качва всичките. Аз също имам еднакви снимки(и съм на мнение, че всяка снимка би била полезна, ако не сега, то в бъдещето), но затова има страници за споделяне на снимки. И не виждам какво е толкова лошото на снимките на spicy_e.

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #30 on: 01.04.2014, 00:22:20 »
2828 ако според теб снимка е нещото което се получава при всяко натискане на бутона на фотоапарата, то тогава нека да се сложат в рамка произведенията на spicy_e и да му се създаде и тема за него. То без това вече си има. Мисля че Пепи даде най-доброто предложение и е време да се спре с безсмислените спорове, които се точат на всеки 2 месеца за едно и също нещо и за едни и същи хора.

Offline 2828

• 506
    • View Profile
    • Email
« Reply #31 on: 01.04.2014, 00:49:35 »
Някои от снимките не са му хубави, но на другите не виждам какво им е. Според мен снимка не е всяко нещо, което е получава от натискане на бутона на фотоапарата, но и не е задължително да е перфектно кадрирана и с перфектно качество, за да е снимка. Тази на 931 и страничната на 921(както и още някои) бяха приемливи.

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #32 on: 01.04.2014, 04:10:00 »
Наред с казаното дотук, искам да отбележа, че от известно време насам усещам тенденциозно отношение към Агента. Не е за първи и последен път във форума, но мисля, че е крайно време този проблем да бъде признат и решен, защото немалко хора се отказаха от форума точно поради тази причина.
Потвърждавам. AGENT 006, продължавай с превозните средства! ;) Отдавна уважавам твоя труд, времето и старанието, с което трупаш опит и подобряваш снимките.
Защо не върнете снимките обратно и да се приключи със спора?
« Last Edit: 01.04.2014, 04:17:34 by tm0 »
------------------------

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Думите се забравят, въздействието никога
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #33 on: 01.04.2014, 08:26:38 »
Михайло срам ме е от теб, че аз трябва да ти обяснявам какви са ти правата като модератор.
1. Предупреждението, което ми беше отправил най-напред още при поста с над 40 снимки на тролеи, който веднага редактирах, макар въобще да не ми се искаше предвид начина на предупреждението ти беше провокативно:
Директно ти казвам - редактирай си мнението в снимки Тролеи, като редуцираш снимките до 4 максимум, или ще бъде изтрит поста и ще бъдеш наказан. Помолил съм те да не пълниш темите със еднакви снимки. ;)
2. Какво трябва да се разбира под това, че доста потребители са ти "казали", че качвам прекалено много и прекалено еднообразни снимки, когато единствената регламентирана форма за изразяване на недоволство или несъгласие с дадено мнение е рапорта?
3. Намирам повторната ти забележка вече в темата за още по-провокативна и предизвикваща по-скоро да не се съглася с нея:
Фантомас както винаги перфектен! Репортажът на Радоцвет също е много добър! Към Агента - не гледай, че Фантомас пуска по 4-5 снимки, той не го прави всеки ден. Първо, от неговите 4 снимки няма две еднакви, второ, пуска най-много веднъж седмично, трето, не са 15, а са 4. Когато пускаш снимки, в която и да е било тема, въздържай се от еднакви снимки. Ето, сега мога да ти кажа, че снимката на 2051 е специална единствено с това, че е точно копие на снимката на 2040. Също така снимката на 2021 е изключително специална - точно копие на снимката на 2030! Отбирай най-най-най-най-хубавите снимки, от всичко, което снимаш избирай по една на ден максимум! И не пускай всеки ден снимки от "клубните маратони", или поне не тук, в този форум. Отегчаваш всички (освен Емо)... Извинявай за резкия тон, но все пак някой трябва да се осмели и да ти го каже! ;)
Каква точно е причината да намесваш Емо? Какво ти е направил той и с какво заслужава това отношение и всъщност защо въобще трябва да го споменеш тук? Оставям настрана цялостния ти тон и съпоставката с Фантомас, което отвсякъде крещи цензура, защото форума е за всички, а не за Фантомас или колектив "избрани" потребители. На мен ми става неудобно да вкарвам в спора Фантомас, който е един от потребителите, които най-много харесвам, макар да не съм започнал първи. Трябва сериозно да се замислиш накъде да продължиш, защото това гарантирам ти не е начина.
Ето как звучи едно коректно и аргументирано предупреждение отправено ми от Драгон на 12-ти юни миналата година:
В последно време има доста доклади за твоите постове (около 50% от всички) - критикуваш всичко и обиждаш, което не се връзва с идеите на форума. Трябва да смекчиш тона и да се въздържаш от критики, където нямаш да кажеш нещо градивно.
И честно да ти кажа оттогава мисля по още един път, когато пиша.

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #34 on: 01.04.2014, 09:43:29 »
Аз съм трил от твоите снимки - и ще продължавам ако ми качваш половин задница от 9хх примерно.

Примерно нещо такова - забрави да седи във темите

Нито е информативно, нито е интересно, нито има качество, нито кадриране..

НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #35 on: 01.04.2014, 10:19:03 »
От тук нататък, драги колеги и съфорумци, Ви уведомявам, че всеки може да се чувства добре дошъл да източва картите памет на фотоапаратите и телефоните си в тези теми. Всеки участник има право на неограничен брой снимки, всякакво качество и размери. Приятно прекарване в раздел снимки!!!

Offline KRAKOMOBILA

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #36 on: 01.04.2014, 10:39:37 »
Значи и ти вместо да подскачаш като ощипана мома може да върнеш поста на агента и от тук нататък да има някакъв компромисен вариант - примерно Агента да качва до 10 снимки дневно.
НЕ НА КИЧА ПО ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА В ГТ!!!

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #37 on: 01.04.2014, 11:03:13 »
Аз също подкрепян изцяло Агента и неговите снимки. Само имам една препоръка, която и лично ще му я кажа - да качва снимки от последната седмица.
Към тримата човека, които смятат, че качвал прекалено много ще кажа - ХОРА, този форум не е само за регистрирани потребители. В него влизат стотици нерегистрирани, които четат, а в случая гледат снимки. Лично мен са ме питали много шофьори къде може да видят снимки на превозните си средства и аз им казвал основно две места - спирката и този форум.

За другото подкрепям КРАКОМОБИЛА. Снимките все пак трябва да са на цели превозни средства, без отрязани огледала, пантографи и др.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #38 on: 01.04.2014, 11:09:35 »
Компромисният вариант е да ми се дадат модераторски права - тогава никой няма да е ощетен и никой няма да подскача , да не говорим за дълъг и пиперлив език .
Трябва да се радвате , че Калин е достатъчно разумен и не ми е и дори предложил да модерирам.
 Относно своеобразната галерия , която се е заформила в тази тема - не считам , че е необходимо всеки ден да има 20 снимки .
Снимки - да - интересни снимки , необикновени снимки , но не и фотосесия от някой мост или завой.

Online mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #39 on: 01.04.2014, 11:13:25 »
Аз също подкрепян изцяло Агента и неговите снимки. Само имам една препоръка, която и лично ще му я кажа - да качва снимки от последната седмица.
Към тримата човека, които смятат, че качвал прекалено много ще кажа - ХОРА, този форум не е само за регистрирани потребители. В него влизат стотици нерегистрирани, които четат, а в случая гледат снимки. Лично мен са ме питали много шофьори къде може да видят снимки на превозните си средства и аз им казвал основно две места - спирката и този форум.
За другото подкрепям КРАКОМОБИЛА. Снимките все пак трябва да са на цели превозни средства, без отрязани огледала, пантографи и др.
Точно така. Снимането на ГТ доста намаля и можем само да се радваме че Агента още се занимава. Моята препоръка е да слага по 2-3-5 снимки с тъмбнейли и линк към целия албум, който е за даден период (примерно).

Аз също мога да модерирам (и не само в този раздел) ако има нужда.
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.