Author Topic: ИЗБОР ЗА НОВ МОДЕРАТОР!  (Read 9967 times)

Offline Emperor

• Нямам спирка
    • View Profile
ИЗБОР ЗА НОВ МОДЕРАТОР!
« on: 09.05.2017, 02:18:35 »
След 4,5 години на тази позиция мисля, че е крайно време да се внесе малко свежест и някой с повече желание и идеи да се заеме с модерирането. Аз лично вече имам други ангажименти и нямам времето, което имах преди. Надявам се да има желаещи и да се оформи хубава дискусия и да има доста аргументирани предложения, за това кой да поеме щафетата.

Новият модератор ще трябва да подържа разделите чисти от спам и да подържа конкурса за снимка на месеца.
Също като за начало трябва да се създадат нови и ясни правила, за да може да има подреденост и да има справедливост.

Всеки, който желае да бъде, нека напише в тази тема защо смята, че заслужава позицията и неговите идеи за развитието на раздела. 
Ако има повече от един желаещ, най-вероятно ще се стигне до гласуване.

Всеки може да предложи себе си или някой друг.
До края на деня ще могат да се дават предложения.

Благодаря за вниманието.
« Last Edit: 10.05.2017, 00:00:56 by Emperor »

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Думите се забравят, въздействието никога
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Re: ИЗБОР ЗА НОВ МОДЕРАТОР!
« Reply #1 on: 09.05.2017, 08:02:06 »
Не бих имал нищо против да заема тази позиция.
Концепцията ми е следната:
Форумът в последните години се е превърнал в място, към което никой не изпитва необходимост да бъде привързан. Смятам, че този скептицизъм малко по малко тласка форума към дъното. Искрата, която е запалила ентусиазмът да се създаде такъв форум бавно, но сигурно загива и смятам, че е нужен човек, който дори и само в снимачния раздел, да даде отново тласък повече хора да повярват в пълноценността на форума. Смятам, че разполагам с достатъчно време и възможности да работя в тази посока и да разширя хоризонта пред фотографския раздел. Да го направя желано място за споделяне на снимки и т.н. Относно конкурса за снимка на месеца смятам, че разделът трябва да има отново двама модератори, които да избират кандидатите в него чрез взаимен консенсус, защото както не веднъж вече е писано едноличният избор е коректен за едни и крайно некоректен за други, което през годините е довеждало до многократни спорове относно подбора на снимките в конкурса.

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #2 on: 09.05.2017, 08:30:36 »
Моля всеки кандидат да изложи своя концепция (програма) как смята да развива раздела и в какво време смята да реализира заложените задачи, за да постигне целите в програмата си.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline spicy_e

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
    • Email
« Reply #3 on: 09.05.2017, 12:15:56 »
Аз също си подавам кандидатурата за модератор на раздела за снимки. Един от поводите за това мое решение е, че искам и други хора да започнат да се интересуват от градски транспорт, а първата стъпка в това да се запали по него един човек е именно от снимките на превозни средства. Именно аз така започнах. Гледах снимки след това започнах да чета и останалите теми и така се запали цялата тази страст към градския транспорт. Напоследък виждаме колко малко са новите потребители, които се регистрират и интересуват от форума. За мен именно снимките се най-важното нещо, което може да запали един човек по тази мания. Смятам да се допълнят сегашните правила, ако бъда избран ще направя статистика с останалият/те модератор/и и да видим колко средностатистически харесвания има във форума на снимките и следователно от това ще преценим каква ще е бариерата, която ще бъде поставена за това как да влезнеш в конкурса. Също така според мен за снимка на месеца трябва да се вллючат, някакви значими събития от изминалия месец (например: за предния представянето и тръгването на линия на базелските трамвай). Мисля, че вече имам опит със снимките и вижданията, за да успея да контролирам положението във всичките раздели. Също на ден посещавам по няколко пъти форума, а и имам достатъчно свободно време, за да мога да се занимавам с конкурса снимка на месеца, а и също така внедряването на ред в разделите за снимки.

Offline wolf_rusi

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #4 on: 09.05.2017, 19:52:52 »
Здравейте, аз съм Руси Карарусинов.
   Кога за последно пътува с градски транспорт? Сигурно се чудите защо ви задавам този въпрос, при положение че отговорът е повече от ясен – днес.  А, кога за последен път се качихте на градски транспорт не защото трябва, а просто за да попътувате – да открие нови места, да види с какво са се променили старите, да отиде сред природата, да наблюдава различните пейзажи плавно сменящи, които виждаш през малко прозорче до вас? Е, ако отговорът е почти всеки път, значи сте като мен. Пътуването, откриването, да бъдеш „explorer“ това е страст. Адреналинът и любовта към пътешествията ми разкриха нови места – красиви горски пътеки, закътани места и забележителности в София, нови обичаи, традиции и обичаи. Позволиха ми да видя „височината на кулите на града“. Ще завърша този абзац с цитата на Саади: "Пътникът, който не наблюдава наоколо, е птица без криле".
   От друга страна всяко превозно средство е уникално само по себе си, не само заради модела си, в него пътуват различни хора – разни ценности, разни морали. Горещо препоръчвам на всички, които не са гледали постановката „Рейс“ от Станислав Стратиев в Сатиричния театър да го направят и мисля, че биха ме разбрали добре. Накратко ще разкажа сюжета, защото смятам  че илюстрира идеята за автобуса като кръстопътна точка на човешки съдби добре:
Девет души пътуват в градски автобус към центъра на града. Неочаквано автобусът се отклонява от своя маршрут. Пътниците започват да осъзнават че никога няма да стигнат там, закъдето са тръгнали. Страхът, паниката и ужасът ги превръщат в прозрачна, лесно манипулируема човекоподобна маса. Правим ли това, което е необходимо? Не се ли крием от проблемите, наивно смятайки, че те ще ни отминат? Не мислим ли прекалено много за себе си, забравяйки че това, което постига другите, може да постигне и нас? Какво губим и какво изтриваме от човешките си черти и докъде може да стигне човек, тръгнал по пътя на компромисите? Можем ли да стоим настрана от всичко, пасивни? Това са само част от въпросите, които пиесата поставя, докато чудовищната неуправляема машина лети към своята гибел. (сайт на Сатиричен театър)
   Освен отдадеността си, за успехът на форума и по-точно раздела за сними и видео разчитам на точна концепция включваща изготвянето на правила за темата на конурс (няма да се спирам отново, примерна версия беше публикувана вчера) за Снимка на месеца. Разчитам и на всички Вас от форума – на обратната връзка, защото модераторството не е и никога за мен няма да бъде еднопосочен процес. Най-основното и най-важно нещо към което аз лично ще се стремя ако бъда избран за модератор е справедливостта, тъй като за мен тя е основния добродетел към който ние трябва да се стремим. Сигурен съм, че постигнем ли справедливост, ние ще постигнем и хармония, без загуби на излишна енергия и не на последно място – всички тук ще бъдат щастливи защото всеки има значение!

P.S. Моля Ви, не избирайте мен, ако просто искате някой човек, който да е просто така „про форма“, защото за мен няма значение позицията има значение резултатът – нова концепция, от която всичк да бъдат доволни.
P.P.S. Ако някои има въпроси относно какво и да е, открит съм за диалог и може да ми пише тук или на лично съобщение.
P.P.P.S. Пожелавам на всички кандидати спорна работа и честна борба. Нека най-подготвените спечелят.

С Уважение,
Руси Карарусинов
« Last Edit: 09.05.2017, 21:02:40 by wolf_rusi »

Offline Emperor

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #5 on: 09.05.2017, 23:59:59 »
Поради наличието на повече от една кандидатура е редно да се направи честно и демократично гласуване, за да се избере модертор.

Гласуването ще бъде в рамките на 24 часа, започващо в 00:00 на 10/05/2017 и свършващо на 10/05/2017 в 23:59, а резултата ще бъде обявен веднага след изтичането на времето. Благодаря на претендентите за изявеното желание и Ви пожелавам успех!

Приятно гласуване.
« Last Edit: 10.05.2017, 00:03:32 by Emperor »

Online mitakis

• над нещата
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #6 on: 10.05.2017, 10:19:51 »
Анкетата е най-отгоре. Гласувайте!
Трудно е да направиш нещо както трябва, вместо как да е.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
« Reply #7 on: 10.05.2017, 21:16:41 »
Така!
Призовавам тези, които се опитват да изкривят гласуването и резултатите от анкетата, да преустановят подривната си дейност.
Наблюдава се феноменът новорегистриран потребител без нито едно мнение да участва в анкетата. Освен това IP-то от което е извършено злодеянието подозрително съвпада с това на един от кандидатите. Няма да го посочвам кой е, само ще спомена че многократните регистрации във форума са ЗАБРАНЕНИ!!!
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline wolf_rusi

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #8 on: 11.05.2017, 00:16:31 »
Тъй като виждам, че има забавяне с обработването на протоколите от избирателния ден в СИКа, ще си позволя да постна тук мнението си, защото така или иначе е писано вчера.
Отново се извинявам, че пиша тук, ако е възможно след като се отключи темата да бъде преместено:
Предварително уточнявам, че този пост е писан преди обявяването на резултатите.
Както viktorlc правилно отбеляза вчера, важно беше всеки да каже какъв е неговия план да „съживи“ форума. Вместо борба на идеи, гласуването се превърна в „борба за кебапчета“. За мен, форумът не печели от подобни опити за отчаяно набиране на не информирани гласове и борба между групи, а не между каузи.  Искам да поздравя и двамата претенденти за високата избирателна активност, която се реализира. Кой да е спечелил, както и да е спечелил, искам да кажа, че за мен ако разликата е под 5 гласа резултатът би бил необективен и конкурсът следва да се обяви „без победител“. Надявам се, който и да стане модератор, в най-кратки срокове да изложи целите си и да не забравя, че както народът му е дал властта, така народът може и да му я вземе във всеки един момент.

Offline viktor_bdz

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #9 on: 11.05.2017, 00:20:39 »
Много е малка разликата, искаме балотаж.  :D

Offline mihailo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #10 on: 11.05.2017, 00:23:25 »
Честито на победилия! :)

Offline dj_the_bus

• Skype Me™!
    • View Profile
    • Николай Попов
    • Email
« Reply #11 on: 11.05.2017, 01:12:54 »
Оспорван изборен ден и ожесточена агитация... Липсваха ми предизборните обещания и 20 и 50 левовите гласове. Очакваме правителството (админи и глобални модератори) да се произнесат и да връчат мандата на новия кмет на раздела. Ако има балотаж- очаквам плакати по превозните средства на мгт.
Личното ми мнение- без да се обижда който и да е, но иззбраният е по-малкото лошо.   :fan:

Offline vesko76

• Нямам спирка
  • Van Hool & Citaro G - fan
    • View Profile
« Reply #12 on: 11.05.2017, 01:22:57 »
Понеже чак сега видях темата, съжалявам че не успях да гласувам. При трима кандидати мажоритарната система не работи, по мое мнение, затова е най-редно да има балотаж или да се избере друга избирателна система. Това са само препоръки :) Не е нужно да се съобразите с тях :)

Offline viktorlc

• Нямам спирка
  • www.bgtransport.org
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура"
    • Email
« Reply #13 on: 11.05.2017, 01:25:09 »
Все едно гласуваме за селски кмет. Айде стига вече.
храна за мозък - http://www.banitza.net/

Offline Dragon

• Administrator
  • Нямам спирка
  • Администраторът бонбони не пие!
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 202143037
    • View Profile
    • http://gtsofia.info/
    • Email
« Reply #14 on: 11.05.2017, 15:08:14 »
Време е за балотаж. Анкетата е нулирана и е активна 1 ден.
GTSofia.info - Любителски страници на градския транспорт в София
Forum.GTSofia.info - Любителски форуми на градския транспорт в София

Offline dj_the_bus

• Skype Me™!
    • View Profile
    • Николай Попов
    • Email
« Reply #15 on: 11.05.2017, 15:52:38 »
Много борба, много драма в изборите за кмьето на село Снимки... След драмата снощи, тази сутрин имаше заплахи за самозапалване... критика за чужди коалиции и купен вот от емигранти на изборен туризъм във форума. Ама защо не е скрит резиултатът? Избори с видим екзитпол... Може да въведе още повече смущения. И липсва драмата. На края на изборите искам пресконференция от хола на президента (Dragon) и заснемане на официалното връчване на мандата😝

И сега честно- отдавна не бех си правил такъв смях о тоя форум. Не мога да повярвам, че чак се включих по дискусии и започнах да пиша по темите. На къде е тръгнал светът...

Offline emo

• Нямам спирка
  • Приятел на всички шофьори и ватмани от ГТ
    • View Profile
« Reply #16 on: 11.05.2017, 16:09:05 »
Много борба, много драма в изборите за кмьето на село Снимки... След драмата снощи, тази сутрин имаше заплахи за самозапалване... критика за чужди коалиции и купен вот от емигранти на изборен туризъм във форума. Ама защо не е скрит резиултатът? Избори с видим екзитпол... Може да въведе още повече смущения. И липсва драмата. На края на изборите искам пресконференция от хола на президента (Dragon) и заснемане на официалното връчване на мандата😝

И сега честно- отдавна не бех си правил такъв смях о тоя форум. Не мога да повярвам, че чак се включих по дискусии и започнах да пиша по темите. На къде е тръгнал светът...

Освен това е редно да се определи и съставът на Централна Избирателна Комисия, която ще следи за получените гласове. И да се определят застъпници на двамата кандидати, които да упражняват контрол върху действията на ЦИК. Т.к. от страна на модераторите има изтичане на информация кой колко процента има във всеки един момент.
Близо 3000 мои снимки от 2007 г. до днес.
https://www.flickr.com/photos/147931689@N02/

Offline dj_the_bus

• Skype Me™!
    • View Profile
    • Николай Попов
    • Email
« Reply #17 on: 11.05.2017, 16:14:39 »
Нема такваз забава
Ама формирайте си партии издигащи кандидатите. За прозрачност служебен кмет да е Dragon и само той да знае резилтатите.
Партия на хартията и партия на електрониката мисля, че са най-подходящите в случая.
Изпадането е все по-голямо...

Offline hitar_potter

• View Profile
« Reply #18 on: 11.05.2017, 16:19:52 »
Леле мале, преди няколко часа беше „честито на победителите“, сега – прегласуване. Всъщност има ли възможност двамата кандидати да заровят томахавките, да заработят заедно и така всички да са доволни? С уговорката, че ако някой се провини и си позволи волности, изхвърча?
... се пишат и абсолютни дреболии кой минал на червено, кой какво си е говорил по телефона и тем подобни.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
« Reply #19 on: 11.05.2017, 16:34:33 »
И аз предложих такова честно според мен решение, но ми обясниха че не можело.
Да си модератор е мисия да слотяваш колектива, да успокояваш страстите и да насърчаваш добрите практики. Всеки един кандидат трябва да е готов на това.
« Last Edit: 11.05.2017, 16:36:04 by RADOCVET »
Може да нема ред, ама требе да се спазва!