Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Dragon

Pages: [1] 2 3 ... 232
1
Във Великобритания на всеки перон има табелки, които указват при колко вагона къде да се спре.
В цяла западна Европа е така и на гарите има букви А, B, C... и знаеш точно къде ще е твоя вагон. В София половин час преди тръгването не се знае нито колко вагона ще има, на кой коловоз ще е, какви вагони ще има, пък какво да говорим за това кой вагон къде ще спре.
То даже не е такъв проблем, че влакът ще спре напред или назад, а че не знаеш до последно къде да застанеш да го очакваш. Допълнителните вагони пък са веднъж отпред, веднъж - отзад и не можеш да разчиташ че ако си по-напред, при теб ще дойде вагон 1.

2
Може и това да е, но бях най-отзад и не виждах къде е локомотива. Направи ми впечатление на връщане с 1614, че и там последния вагон идваше доста назад на всяка гара, а беше само с 5 вагона. Явно наистина е до това какво желание има машиниста да спре така, че да им е удобно на пътниците. На МС Горна баня ми е правило впечатление, че в посока Захарна фабрика някой спират така, че последният вагон да е където почва перона точно пред чакалнята, а други спират на знака "П" и трябва да търчиш напред за да се качиш.

3
Мисля, че има някои гари, които не обслужват села и там се спира само за смяна на персонала.

4
Вчера пътувах с 3621 и беше с 9 вагона - 3 + 6 допълнителни. Съответно имаше места за всички, но от БДЖ бяха решили да продават запазени само за първите 6 вагона и те бяха пълни. Ние се преместихме в последния въпреки запазените ни места и до Карлово си бяхме само ние в целия вагон. Може би една причинте да не пуснат преклаено дълъг влак, е че не се побира на пероните. От Искърско шосе до Карлово навсякъде последните 2-3 вагона бяха извън пероните и кондуктора специално ни предупреди като слизаме на Карлово да минем напред (но пък там взе че се побра).

5
За първа класа е малко вероятно, за втора може и да има. По-добре не рискувай - купи си го и можеш до 3 часа преди тръгване да го откажеш срещу 10% удръжка.

6
Няма, но могат да те вдигнат ако си на чуждо място.

7
Безумно е да затворят само едното платно. Строителите ще изпукат от газовете. Там задръстването ще е двупосочно нон-стоп.

8
Нямат квоти и издаването на билети е централизирано и дори от Горна Баня можеш да си купиш билет Пловдив - Варна. Обаче това, че в начална гара е бил пълен наполовина, не означава, че на следващите не са продадени останалите места. Не знам само дали е направена достатъчно умно, така че ако едно място се осободи на следваща гара да можеш да го купиш ако пътуваш от нея или последваща.

9
То и първият не знам дали се движи или го върнаха. @viktorlc може да има повече информация.

10
Ако се направи спирка при пътя за летището и от там тротоар, който минава напряко след складовете, разстоянието става около 1.1 км, което е напълно прилично.

11
Прилошаването на водача е официално потвърдено, измерили са му високо кръвно, самият той говори за определено време, в което не си спомня какво се е случило.
И на мен ми е призлявало до такава степен, че и лампата я нямаше, ама това не е внезапен процес, както се опитват да го изкарат. Почва да ти прилошава поне няколко минути по-рано. Тук видно волана е завъртян и са набити спирачки - нещо което няма да направиш ако загубиш съзнание. Много по-вероятно ми изглежда разсейване и неспазване на дистанция. Аз не помня от доста време насам да е имало инцидент с МГТ и на водача да не му е "прилошало".

12
Сега май подготвят нова процедура, след като развалиха договора с предния изпълнител. При една смяна на правителството, не се знае на къде ще тръгнат нещата.

13
Следващо писане по тази дискусия в тази тема ще доведе до наказание!

14
Това е дискусия за "Политика". Не виждам нарушение на правилата, освен писането тук по тази дискусия.

15
Преди много време им бях писал и бяха отговорили, че за инеконите не може, защото нямали защита на вратите.

16
От няколко часа тролей по 4 стои на винарово, има и полиция от сините микробуси на криминалистите.

17
Като цяло там тротоара е тесен и не е подходящ за натоварена спирка.

18
Имаше съобщение за счупен локомотив на някой влак по подбалканската и вероятно това е причината, ако е бил в междугарие.

19
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 16.06.2022, 00:19:49 »
Днес имаше електробус на пробен пробег по маршрута на 73.

20
Нещо не можах да хвана точно какво се е случило. Не ми звучи логично.

Pages: [1] 2 3 ... 232