Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Dragon

Pages: [1] 2 3 ... 233
1
На ул. Планинец са взели да правят спирка за 5ТМ, така че явно планират скоро да почват ремонта натам.

2
За да улегне му трябват трамваи, за предпочитане български, че друсат повече :)

3
Може да докладваш обиди или грубо отношение към някой от форума. Ако говориш глупости и си недоволен от това, че другите ти казват, че говориш глупости - не.

4
Не виждам друг да е коментирал "Спри да пишеш глупости." Абсолютно правилно е изтрит и ако не ти харева, можеш да напуснеш форума. Обещавам да не плачем.

5
По-големият проблем е европейското финанисране при недовършване на проекта изцяло.

6
Автобуси / Re: Mercedes Intouro E/ME (1301-1315)
« on: 17.10.2022, 09:52:53 »
Лично на мен няколко пъти ми се е случвало да чакам следващ автобус и да не се кача в такъв, защото съм с детска количка и вътре няма къде да я сложа. "Излетната" линия 63 обсужва и няколко квартала и без такова място родител с количка не може да се качи, което е много по-голям проблем от естетиката и от това, че някой от форума не го кефи. Проблем за хората с колички са и дръжките по средата на вратата на 1901-59, защото количката не може да мине.

7
Там за съжаление ако не го правят така, значи задръстването да е поне до Народно хоро. Единствения вариант е да се забрани левият завой.

8
В Овча купел единственото смислено е обслужването на Народно хоро, от движението по Президент Линкълн и Монтевидео няма смисъл. В Люлин също се движи по основните булеварди, където и сега си има транспорт. Малките улички, по които трябваше да се движат, са зарязани.
Нещо такова в Овча купел за мен щеше да е много по-смислено:

9
Трамваите ще си ги изправят. И без това Песите ядат релсите като топъл хляб.
На куци релси, трамвайят им крив :) Те ще ги изправят, ама ако са криви само по хоризонтала :)

11
Леко е кърпено по модела "циганин с лопата" по Витиня - Горно Камарци в двата края, но по средата където е най-зле не е пипано, ама то там и кръпки няма да помогнат.

12
За Капрузица може да се пусне една линия от пл. Сред село или обръщалото на 58 при читалището през МС Горна Баня до Суходол, като така ще му осигури добра врзъка едновременно с тм 5 и метрото за Карпузица, както и с метрото за Суходол.

13
Абсурно е новите локомотиви да не се движат по половината линии, защото имало повече криви. Все едно са правени за прави участъци само. Просто както каза @bdz43r трябва да се подготвя по-отрано смяната им. По спомен или вече имат, или скоро ще имат нова машина в Експрес сервиз, като ще може цялата операция да става там, без да се пращат в чужбина и да се чака дълго.

14
Действително се минава, правих го 2 пъти това лято, но се кара много бавно и на зиг-заг. Добре че почти няма коли и може да караш и в насрещното.

15
Иначе Айтоския проход е ремонтиран и става за алтернатива на Ришкия или Обзор, като доста по-малко натоварен.

16
А 7-те километра от Витиня до Горно Камарци от 20 години няма кой да ги ремонтира. По целия софийски участък на АМ Хемус няма къде да пресечеш към подбалкана. По Арабаконак е трагедия, а Етрополе-Златица направо го няма. Дори на Елешница не разрешават качването и слизането, а си го пазят за хранилка.

17
Току що се разминахме с влак го- Стара Загора в чийто състав имаше зелен вагон серия 47 чист и лъскав. От поне 25 години не бях виждал в зелено, браво ако пак са решили така да ги боядисват. Много им отива зеленото, както и предишното синьо. Снимка по късно че са голям формат и сега не мога да ги обработя.
Свършило им е синьото. После ще отворят кацата с лилавото.  :crazy:

18
Идеи / Re: А 260
« on: 28.09.2022, 09:42:52 »
За мен трябва да се пусне една от новите маршрутки от Н. Хрелков при МС Горна Баня до Бонсови поляни и да се движи на кръгъл час, но явно там не живеят хора с връзки.

19
Идвам от Опълченска , спирам на пешеходната на руски паметник . До мен в дясно е спряла пернишката маршрутка , а пред нея тойотата. Минавам ги , тойотата тръгна , явно с идеята да продължи от външната лента направо към прага . Е , остана си с идеята само . Масово не се спазват правила , предимства и прочие.
На тв кулата като тръгне 413 да се извърта , все ще се намери някой да тръгне с автобуса . Или на Руски паметник пак , обаче от пирогов към мола. И автобуса от средната лента завива за да спре на спирката в дясната лента . И просто хората не проумяват , че на автобуса му трябва повече място за да се изнесе и заввие спокойно.
Личи си колко лошо ти се отразява возенето в градския транспорт и попиването на акъл от шофьорите. Тълкуваш правилника както ти е удобно и при евентуална катастрофа си щял да отнесеш акта.

20
В Манастирски ливади, където редовният транспрот ти е на макс. 10 мин. пеша, няма да прокопса. Във витошките квартали има смисъл, но като падне сняг нямат шанс да издрапат по баирите. Нкрая наистина ще почнат да се движат по слабо натоварените линии.

Pages: [1] 2 3 ... 233