Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - я л т а

Pages: [1] 2 3 ... 257
1
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 20.01.2022, 14:18:11 »
За Българите в Държавата Северна Македония:

Явно много хора не знаят или са забравили, или не искат да знаят!
Добре е да бъде прочетено!
Iliya Stoyanovski

Г-н Kiril Petkov ,след вашето посещение в Скопие, президента на Северна Македония, Стево Пендаровски си позволи да каже че ние, македонските българи, правата трябва да си ги търсим в Македония или в Стразбург. Ще ви дам няколко примери на системния тормоз които бяха подложени наши съграждани, баби и деди, бащи и майки, не в Югославия, а в съвремена Македония, след 1991 година, с крайна цел на техните власти да изтрият всякакво българско съзнание в хората. В такъв случай как тези хора да си търсят правата в държава която ги тормози на мен не ми е ясно? Как тези хора да си търсят правата в Стразбург, при положение че и адвоката които трябва да ги движи тези неща е под наблюдение на бившата УДБА и ако си хване работа да защитава тормозен българин заплашван е че ще си загуби лиценза за адвокат? Това се случи със случая на Йован Стояновски.
Г-н Петков, повечето от тези хора по онова време, писаха писма и до правителствата в София. Има архиви и можете да ги видите. Ще наброя като имена само част от репресираните българи, а вие питайте по-старите колеги да ви обясни за какво става дума. Можеби тогава сте били в Канада и не сте се интересували какво става в Македония.
Георги Калаузаров, Живко Петрушев, Крум Чушков, който под псевдонима К. Велешки, изпрати писмо до българския президент Желю Желев, в което заявява: „Пиша Ви всичко от името на 10 хил. репресирани българи във Вардарска Македония, не само да Ви уведомя какво става там, но и да Ви помоля от тяхно име да бъде коренно променена политиката на България по отношение на Македония… Ние искаме България ясно и категорично да се застъпва навсякъде за нашите права като българи… В Македония българската национална кауза не е загубена – обратно – сега отново се възражда и ние искаме това възраждане да обхване целия български народ“. Това г-н Петков, не е писано в Югославия, а в независима Македония. Нима нямало репресии над българи? Още от тогава сме си искале правата като такива и сега когато имаме шанс, когато президента Радев е на наша страна, вие предавате нас, македонските българи.
Продължавам със списъка. Гоце Чушков, син на Крум Чушков. Димитър Делевски, Ванчо Весков, Владимир Паунковски, Мария Стоименова, Славчо Цеков, Димтиър Църномаров който при ареста, в къщата му е извършен обиск и полицията конфискува цялата документация на ръководената от него партия, всички негови книги на книжовен български език, а също така и неговия паспорт.
Впоследствие македонската полиция отказва на съпругата му Марина Църномарова да даде информация относно причините за задържането му и за физическото му състояние. По време на задържането си д-р Д. Църномаров непрекъснато е разпитван за контактите му с различни среди в България. По време на тези разпити е бит по главата с приклад от автомат, в резултат на което зрението му е увредено.
Списъка с останалите репресирани, пребити и какви ли не българи от Македония, ще ги получите като писмо в кабинета си с детайлно обяснение какво им се е случвало. Съмнявам се че ще го прочете, обаче ще го направя публично навсякъде кадето мога поне народа в България да разбере на какво ни подложихте и как ни върнахте 30 години назад. Докато Македония не ги реабилитира тези българи, не заслужава започване на преговори. Говорим за репресии в независима Македония. Говорим за репресии не од УДБА в Югославия, а од наследниците и децата на УДБА в суверенна и независима Македония.
 Като българин от Македония ще ви кажа, че решаването на спора с Македония трябва да започва с правата на българите в Македония и да върви назад към историята. Доколкото вие не го спазвате този принцип, а си правите бизнес срещи в Скопие и търсите решението в самолетните линии, или иначе казано, от историята напред към днешна дата, до края на преговорния процес, в Македония може и да няма повече жив българин.
Извинете ме за разваления български, обаче ако имахме права в Македония, щяхме в училищата да учим книжовен български. Говорим и пишем на този развален български със спомен от това което е останало от бащите ни или наученото от българските книги които до ден днешен в 21 век, като минаваме граница в Македония трябва да ги крием под седалките, защото има опасност да ни ги конфискуват с образложението че са пропаганда.
Надявам се за следващото посещение в Скопие, да имате повече от 15 минути за нас. И морето да е мастило, няма да ни е достатъчно да опишем всичко онова през което сме минали и минаваме. Затова искаме повече от 15 минутна среща.
* Съжалявам за моя български език, обаче за разлика от вас, българите от България , аз съм роден в Скопие и не съм имал привилегията да уча книжовен български език. Това в днешна Северна Македония е невъзможно да се случи, да учим книжовен български и затова е нашата борба да влезнем в Конституцията.

3
Във всеки случай не са шофьорите, има си чистачки за тази работа, и един двама мъже са пренасочили да мият.

4


Дружба, автобусите се мият на ръка с маркуч, по нареждане на началник Геоги Манойлов. Нямали пари за ремонт........

5
Забавно / Re: Видео
« on: 15.01.2022, 20:28:26 »
Пробвай да си пиеш ракията с компания от хора.

6
Забавно / Re: Видео
« on: 15.01.2022, 20:04:27 »
Теоретик. Когато покараш упоменатите автобуси в дадената ситуация, тогава ще коментираш. До тогава не се заяждай защото нищо не разбираш от тази материя.

7
Забавно / Re: Видео
« on: 15.01.2022, 18:56:41 »
Смешно ти е незнанието откъм управление автобус с различните видове горивни системи на сняг и лед !

8
Забавно / Re: Видео
« on: 15.01.2022, 10:57:07 »
К'ъв им е проблема на газовите и електрическите с Витошките линии?

Въртящият момент.

9
Забавно / Re: Видео
« on: 14.01.2022, 23:03:28 »
3664 по 69, който е закъсал в снега в Железница: https://imgur.com/a/tlxF4jL

Ми аз хиляда пъти съм им казвал на тъпите началници в Дружба при наличие на сняг да не пращат газови и електрически автобуси по планинските линии, ама кой да проумее кат са канцеларски плъхове !

10
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 13.01.2022, 23:19:58 »
Полека лека се разпадат............:

Методи Лалов е изключен от „Да, България“, става независим съветник
Току-що получих решение на нелегитимната Национална контролна комисия на "Да, България", че съм изключен от партията, обяви Лалов на профила си във Фейсбук
Начало България Методи Лалов е изключен от „Да, България“, става независим съветник

Методи Лалов е изключен от „Да, България“, става независим съветникБГНЕС
Методи Лалов става независим общински съветник в Столичния общински съвет. Той съобщи, че е бил изключен от "Да, България".
"Току-що получих решение на нелегитимната Национална контролна комисия на "Да, България", че съм изключен от партията. Настоящото ръководство на "Да, България" потвърди думите ми, че превръща партията в търговско дружество и е готово да се разправи с всеки, който не одобрява клиентелистки практики (първи алармирах за такива в СОАПИ, СОПФ и ОГФМСП). С това ръководството изпревари планираното от мен напускане на партията след Националната конференция на 29.01.2022 г. и ме лиши от възможността да говоря за проблемите на паритета на тази конференция", написа Лалов в личния си профил.
Лалов: Христо Иванов оставя хора като Мирчев и Цонева да извращават идеята „Да, България“
"Обзалагам се, че единствен кандидат за лидер на "Да, България" ще бъде подалият формално оставка Христо Иванов, а повечето кандидати за членове на Изпълнителния съвет ще са хора около Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева. Независимо от всичко не съжалявам, че напуснах съдебната система, за да се присъединя към "Да, България" на Кристиан Таков и Мануела Малеева. Това обаче отдавна не е същата партия. Виждам го не само аз, а и напускащите и симпатизантите, които изпраха да дадат гласа си на друга партия на последните избори. Ще продължа дейността си в СОС като независим общински съветник, защото моят ангажимент е преди всичко към избирателите", написа още той.

https://dnews.bg/metodi-lalov-e-izkluchen-ot-da-balgaria-stava-nezavisim-savetnik.html?fbclid=IwAR0jZ-b3gz7x-vCBgB8lf6LVnNpE1gBIwZ_89HEoZs6CRs8BbioP-1q7Hvc

11
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 13.01.2022, 16:49:40 »
Честито :

Чистки: Петков призна, че правителствата на Радев са изчегъртали 1528 чиновници, но са назначили 3916 други!

Двете служебни правителства на президента Румен Радев са уволнили едностранно 1528 души от държавната администрация, а са назначили 3916 други или 2,5 пъти повече.
Това сочи справка на премиера Кирил Петков, която той е предоставил на депутатката Десислава Трифонова (ГЕРБ-СДС) в отговор на нейни писмени въпроси относно съкращенията и назначенията в държавния сектор.
Припомняме, че Трифонова през май миналата година беше уволнена от поста директор на Българската агенция по инвестиции (БАИ) от премиера тогава Стефан Янев. След това тя беше поставена под №3 в листата на ГЕРБ-СДС от област Плевен за участие в изборите на 14 ноември.
Справката, която Кирил Петков й предоставя, е от периода 12.05 – 13.12.2021 година.
Каракачанов пред ТV: Изпадам в ужас като чуя Кирил Петков да говори за това!
Сред уволнените служители са и членовете на политическите кабинети на министрите от ГЕРБ, но те са малка част от общия брой, тъй като щатните бройки за зам.-министри, началници на кабинети, съветници и експерти в политическите екипи са 188 в държавата.
Не е имало чувствителни смени на тези хора при смяната на едно служебно правителство с друго, тъй като повечето министри запазиха постовете си и съответно екипите си.
Най-голямо прочистване е имало в Министерството на вътрешните работи, където Бойко Рашков е прекратил едностранно правоотношението със 682 служители, а на тяхно място е назначил нови 1111.
151 души, освободени от администрацията, водят дела, като общите суми на техните претенции възлизат на 357 521 лева.
Oт справката на Кирил Петков става ясно още, че 271 чиновници са били преназначени на по-ниска позиция.

12
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 10.01.2022, 22:49:06 »
Еееееми, първо трябва да си сигурен че лостчето на волана за чистачките работи коректно и пуска ток до моторчето- трябва и минус да има постоянен. Ако завърта при включване извади маркучетата да видиш дали дава налягане. После извади маркучетата на дюзите на предния капак да видиш дали и там идва налягане, ако идва а не пръска значи дюзите са запушени, и трябва да се сменят. Същото е и със задната дюза за пръскане, маркуча за задната дюза върви под тапицерията на тавана, и е сложно достижима.

13
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 10.01.2022, 17:09:06 »
Помпата се върти в двете посоки, в едната посока пръска на предното стъкло, а въртейки се на обратно пръска на задното стъкло, така че ако са разменени ще разбереш веднага.

14
Стара София / Re: Ретро снимки
« on: 07.01.2022, 21:36:08 »
Сградата на втория цирк стоя така години наред............, в този си вид и етап на строителство.

15
Настоявам да получа обяснение защо мнението ми в темата Пътна инфраструктура - обща тема от тази сутрин е било изтрито.

Е нищо де, прочети си го в темата"Изтрити".

16
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 02.01.2022, 16:58:43 »
ЕВРО и ЕКО не са едно и също ! Както винаги ние сме на обратно.

17
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 02.01.2022, 11:09:11 »
В КАТ сверяват единствено номерата на шаси и двигател, нищо друго не правят. Функцията ГТП им е отнета.

18
Разни / Re: Поздрави
« on: 01.01.2022, 00:41:28 »
Честита и благодатна да е новата 2022 година за всички съфорумници, с пожелания за здраве и благоденствие, сбъднати мечти !

19
Разни / Re: Коронавирус
« on: 30.12.2021, 23:57:04 »
Всички починали са от Covid-19......................

20
Разни / Re: Коронавирус
« on: 28.12.2021, 14:40:30 »

Pages: [1] 2 3 ... 257