Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Dragon

Pages: 1 [2] 3 4 ... 231
21
Да не е от телефона ти? При мен не виждам толкова реклами.

22
Това няма общо с Трамкар. Говоря за трасето от Бъкстон до Овча купел.

23
Гледам, че активно работят по цялото трасе до Овча купел, не само по колелото, и там вече е сложена основата. Сякаш искат максимално бързо да свържат трасето с линията по бул. Овча купел и депото.

24
Пак бъркаш форума с място за подаване на сигнали към СО. Правилното е https://call.sofia.bg

25
Украинските мутри не се различават от българските такива, просто се набиват повече на очи.

26
Това е от преди 1 година. Общо взето онази, дето обикаля по телевизиите след всеки пътен инцидент и претендира да разбира нещо от пътна безопасност, мрънка, че не и дават пари и на нея.

27
Както в софийскят градски транспорт, основен приоритет на БДЖ е да няма закъснения, а не да се стигне бързо.

28
Демонтират теасето между Бъкстон и Овча купел

29
По същото време французите са тествали TGV.

30
Защо стачка под надслов "НЕ на унизително ниските заплати!" е пред МС? Трябва да е пред работодателя. Мина времето, когато всички фирми бяха държавни.

31
Най-вероятно може. Най-добре като си направиш акаунта им пиши от същия мейл на webportal@sofiatraffic.bg с номера на картата и ги помоли да я свържат. В пунктовете също трябва да могат, но не са много кадърни.

32
Quote
Намаляването на приходите от продажба на превозни документи от 2020-а година насам...
...
Според него числата достатъчно ясно говорят, че ситуацията е следствие на "финансова буря", а не на начина на управление.

Нещо двете твърдения не се връзват. Ако беше кадърно управлението, нямаше да се случи първото.

33
От 08:00 часа до 16:00 часа на 14.05.2022 г. и на 15.05.2022 г.:
Трамвайна линия № 4 ще се движи от кв. „Орландовци“ до трамвайно обръщателно колело „Овча купел“.
Трамвайна линия № 11 ще се движи от кв. “Илиянци” до трамвайно обръщателно колело “Овча купел”.
Разкрива се временна автобусна линия № 4-ТМ с маршрут: кв. „Княжево“ (начална и крайна спирки на автобусна линия № 58), бул. “Цар Борис ІІІ”, по бул. “Братя Бъкстон”, по ул. “Тодор Каблешков” и по бул. “Цар Борис ІІІ” по маршрута двупосочно.
Гениално. По план (дето може и да не стане) след месец ще ремонтират трасето към Княжево, а са тръгнали да го подбиват. И вместо 5ТМ да стигна до Княжево, пускат 4ТМ. Тия от ЦГМ копаят дъното.

34
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 13.05.2022, 13:12:09 »
Ако бях всичко това отдавна нямаше да съм в този форум, бъди сигурен. Обещавам ти, че скоро ще те накарам да си промениш мнението, обожавам подобни предизвикателства. В крайна сметка разбираш, че си успял едва, когато започнат да те освиркват.
Бъркаш. Хората те поздравяват, когато си успял. Мишките те освиркват.

35
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 13.05.2022, 12:01:55 »
И с какво точно озъбването на Русия в момента ще ни реши тези вътрешнополитически проблеми, това питам от самото начало. Който мрази Русия, нека си я мрази, аз пък мразя арогантността и надменността на запада да се мисли за вся и вси при положение, че е малцинство в световен мащаб Европа и Северна Америка, никой в Азия не е на страната на запада, нито в Африка, нито в Латинска Америка. Ние нямаме вражески отношения с Русия, точка. Цивилизационният избор е в това да си уредим държавата, а не да се озъбим на тези, с които сме били в съюз до преди 10-ти ноември. Има си една прекрасна народна поговорка, каквото сам си направиш и Господ не може да ти направи. НАТО и ЕС не могат да ни хрантутят, никой не може да ни хрантути освен ние самите, хайде най-сетне да си го набием в главите и да работим за да пребъде България.
Озъбването на Русия е начин да покажеш, че не си съгласен с това, което прави. И това е правилното поведение. Нарича се съпричастност. Това е като да въвриш с приятели по улцата и да видиш, че някой го бият за да му вземат парите, и ти да се правиш че не става нищо нередно. Утре това може да си ти и тогава ще се молиш някой да ти помогне, ама ще се окаже, че никой няма вражески отношения с бияча.
И това е едно от най-характерните неща, възпитани у българина по време на турското робство, а и по-време на комунизма - преклонена глава, сабя не я сече. Обществото ни е възпитавано, да се криием като мишки, да си гледаме нашата работа и много-много да не се обаждаме. Другия сам да се оправя. За щастие се появяват все повече хора, които са готови да жертват своя комфорт в името на това да постъпиш правилно.
Такива като теб са силни само на думи, но иначе си си мишки. Добре наведени. И се надявай когато имаш нужда от помощ, тези около теб, да не мислят като теб.

36
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 12.05.2022, 16:12:06 »
Между другото тази силна корупция и връзкарство, далеч надминаващати тези на запад, идват точно от комунистическия строй. Тогава даже не можеше да станеш нищо повече от обикновен работник, ако не си член на партията и не славиш вожда. Гардероб не е можело да си вземеш без познати. От тогава човекът е възпитан, че всичко става с връзки и с някой лев под масата. Общо взето едни от най-лошите черти на българина идват точно от тогава. Друга голяма част идват от свободията, настанала след това - като държиш едно куче вързано цял ден и го пуснеш, то почва да търчи като лудо и да опикава и осира всичко наоколо - така стана и с българина след 45 години комунизъм.
Така че ако мислиш, че сега има голямо връзкарсто и блюдолизничество, това е защото просто не си живял преди 90-та година.

Общо взето, като си никой, а искаш да те забележат, гледаш да правиш нещо нестандартно, което дразни останалите.


37
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 12.05.2022, 11:53:55 »
А сега какво се случва, не се ли случва същото?
Ако се случваше същото, ти вече щеше да си в Белене. В добрия случай.
Или като в добрата Русия, да си в затвора, за това че наричаш "специалната опрация" война или си позволяваш да протестираш.

Така че разлика има. Голяма.

38
Те едни чисти тоалетни не смят да си поискат, какво остава за искане на оставка.

39
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 12.05.2022, 10:45:58 »
Интересно е да помислим върху това каква щеше да бъде България днес без събитията от 1944 година?
Ами при идването на комунистите са избити или заточени голяма част от интелектуалците. Глупака е приравнен на умния, а послушния е станал по-ценен от мислещия.
Какво ли щеше да е, ако не се беше случило това?

40
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 10.05.2022, 14:58:07 »
Не можеш да сравняваш тези страни, където навсякъде има магистрали и никой не е толкова луд, че да кара двойно по-дълго по второкласни пътища, с България, където и първокласните пътища са кът. По тая логика какво се получава - камионите най-много трошат пътищата, но не плащат нищо. Някак си не е справедливо.
По лъжите на Тиквун целата беше да пщат повече превозвачите и да е по-спраедливо, а стана обратното - шофьорите на колите плащат за да могат близките на властта превозвачи да плащат по-малко.

Pages: 1 [2] 3 4 ... 231