Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Dragon

Pages: 1 ... 229 230 [231] 232 233 ... 235
4601
То и той бойко малко взе да се поихвърля. С толкова паркинги центъра ще вземе да прпадне

4602
Поне мечтите все още са безплатни

4603
Има места където могат да бъдат строени и небостъргачи и естакади, но Орлов мост не е от тях. Това място се намира в близост до доста сгради за разлика от всички места споменати от Благун. Такива неща могат да се строят в ненаселените райони. Не става аз да жиевя да речем ан 3-ти етаж и точно до прозореца ми да минават коли по естакадата. А да се вкарат и под земята става и опасно при толквоа дълги участъци. Широчината няма как да бъде много голяма и една катастрофа веднага може да задръсти целия тунел, пък не дай си боже и пожар да стане. И не на последно място мисля че ще стане и доста грозно особено естакада в центъра на софия. Пък да не говорим как би изглеждал небостъргач до 5-6 етажните сгради.

4604
И все пак не мисля че по какъвто и да е начин би могло да се направи нещо по пътя през кянжево. Нито има на къде да се разшири, нито ще се построи етакада или тунел. И трите варианта ще са съпътствани с много протести, а втория и третия ще са и много скъпи.

А иначе някой знае ли точно какви са плановете за разширението в участъка от бояна до симеоново след като за там е готов проекта.

4605
Пътя през княжево е в добро състояние и не е тесен за да поеме само коли и смятам че движението ще е съвсем номрлано от там защото в момента главно тежкотованите превозни средства бавят потока и създават задръствания.

А относно Любляна, тъй като аз живея точно в тои район мога да ти кажа няколко неща.
1) Практически Любляна има дължина около 500м. в посока Княжево след Н. петков
2) Точно там няма как да се разшири улицата защото това би значело да се бутат не къщи, а цели блокове.
3) Учстъкът на Е. Челеби където изглежда че може да се разшири, също в момента се застроява от едната страна а от другата са гробищата. Следва малко по-широк участък от окло 150м. където може да се направи нещо но и там ще има проблем понеже ще трябва да се постави и светофар и ще има протести поради наличието на училище точно до улицата. По-нататък има няколко къщи които трябва да се бутнат. И в крайна сметка къде ще излизат колите - пак на Цар Борис и най-много да го правят 200м. по-нагоре защото след това не виджам как би могло да се продължи. А до там Цар Борис си е достатъчно ефективен и да остане този широк участък еднопосочен ще е излишно. Ефектът ще е нулев.
4) Еднопосочното движение би съзадало проблеми. Това ще значи 107 да се движи само към Карпузица от там а той е единствения транспорт за голяма част от Княжево и за учениците от 26-то СОУ. Също така малките улички са мог разбити и много неудобни и тяхното използване за движение на хората от района из квартала не е добро предложение. Трябв да се отчете и факта че точно там м/у Любляна и Цар Борис се намира так да се каже индустриалната зона ан Княжево и се налага и доста облужващи коли и камиони се движат там. Всичко това ще доведе до доста протести от жителите.

Определено такъв вариант ще е неприемлив.

4606
Метростанция на Витошка м/у Седика и НДК би била по-близко до Славейков. Също тка да се говори че там има трамваи и тролеи и т.н. не може да е аргумент защото до тогава има мнго време а и една метростанция променя мног нещата. Сега Попа може да е важен център но тогава може вече да не е от такова значение. Липса на метростанция там може да се използва и точно премсестване на тези центрове на други места.

4607
Ето това е сключеното споразумение за разширяване на Околовръстния път:
Quote
ИА "Пътища" да
    - организира и подготви документацията за откриване на
   процедура за избор на изпълнител за разширението на Софийски
   околовръстен път - Южна дъга в участъка - директното трасе.
    - осигури оперативното управление и независимия надзор, чрез независим консултант, който ще бъде представител на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ
   по Договора.
    - организира и проведе процедура за избор на Консултант за
   строителен контрол.
    - осигури ,,разрешение за строеж".
    - координира процедурата по съществено завършване на
   обекта, актове обр. 15 и 16.
    - ще подготви мотивирано искане за отчуждителни процедури
   /които ще бъдат извършени от Областния управител/.
    -Средствата за обезщетяване на собствениците в рамките на
   утвърдения габарит за съответния клас път от републиканската пътна
   мрежа в т.ч. и пътните възли, ще бъдат осигурени от бюджета на ИА"Пътища".
    Столична община
   Да възложи актуализация на парцеларния план .
   За Област София
   - да извърши избор на оценители за оценка на засегнатите имоти
   от парцеларния план от списък с оценители, съвместно изготвен от СО
   и ИА"Пътища".
   - да извърши отчуждителни процедури по чл. 209 от Закон за
   устройство на територията /ЗУТ/ и по чл. 34а, ал.2 от Закона за
   държавната собственост /ЗДС/.
   II. За участъците от Софийски околовръстен път - Южна дъга, за които няма технически проекти:
   1. ИА"Пътища" да организира процедури за възлагане на проектиране, включващо директното трасе:
   - Участък от км 35+727 ( края на автомагистралния габарит
   на пътен възел Врана) до км 44+720 ( пътя за Симеоново) с дължина
   9км, за който има приет комуникационен проект;
   - Участък от км 51+316 ( бул.Бъкстон) до км 58+923 ( пътен
   възел с АМ"Люлин") с дължина 7,6км, за който има приет
   комуникационен проект;
   - Участък от км 58+923 (пътен възел с АМ"Люлин") до км
   1+879,8 ( начало на проекта за Северната дъга на СОП) с дължина
   4,975км, за който има приет комуникационен проект.
   2. Столична община, във връзка със стартиране процедурите за
   проектиране да предостави :
   - приетите комуникационни проекти (като част от Общия
   устройствен план на София) - цифров модел на магнитен и хартиен
   носител;
   - цифров модел на кадастралната основа, съдържаща
   всички надземни и подземни инженерни мрежи и съоръжения, с
   отразени приети регулационни планове на магнитен и хартиен
   носител;
   - Копия от протоколите от решенията за приемането на
   комуникационните проекти по участъци.
   3. ИА" Пътища" да разработи, съгласувано със Столична община
   - дирекция ,,Архитектура и градоустройство" технически задания
   за проектиране на отделните участъци / към документацията на търга
   за проектиране/, които да бъдат утвърдени от Изпълнителния директор на ИА"Пътища" и Кмета на Столична община.
   III. Да предложат на Министъра на регионалното развитие и благоустройството и Кмета на Столична община с тяхна съвместна заповед да се създаде координационна група, с представители на страните подписали това Споразумение, за контрол на изпълнението му.
   
    sofia.bg

По това което аз разбирам ще се разширява не само от Бояна до Симеоново, а просто има прокт за този участък и сега е възложено да се направи такъв и за другите участъци.

А иначе изграждането на такъв мост за какъвто говоря аз няма да е по-скъпо от изграждането ан 2 детелини при симеоново и драгалевци. А при направата на магистрала Люлин той ще върши доста по-добра работа от онези детелини и кръгови движения (това специално би направило движението преминаването на кръстовищата по-трудно поради силния поток на коли), при положение че тези участъци могат да се регуслират и със светофари.

4608
Трамваи / Re: Т8М-300(България 1300)
« on: 08.02.2006, 17:12:58 »
Е все пак и техните водачи някога трябва да почиват.

4609
Автобуси / Re: Mercedes-Benz O 345 (G)/Conecto (G)
« on: 08.02.2006, 17:08:09 »
Аз мога да ти кажа за несъчленените - в Земляне има 30 (1901 - 1959) Конекто и 6 O345 (1761 - 1771).

А иначекогато се говори за поддръжка трябва да се отчетат и маршрутите и пътниците които ги ползват. Едно е автобуса да мианва през центъра и студ. град и друго е да движи по околовръстното. Едно е да се возят студенти и друго е да се возят тумби цигани от волф и строежите по витошките квартали.

4610
Първо, според мен на околовръстното няма да се направи нито едно кръгово движение поне за сега, още по-малко пътк мост. На кръстовищата ще си останат светофари. И не мисля че ще имам проблеми да се реализира със светофари особено ако има 3 платна. Така ще е и много по-безопасно за хората които пресичат там. След построяването на магистрала Люлин вероятно ще разширят и западната дъга ан околовръстното и просто тировете и автобусите (които са 50% от трафика през княжево) на Горнобаснки ще продължават от там а преминаването им през Княжево ще е забранено. Евентуално в бъдеще наистина там може да се направи мост и то най-добре нещо като моста към летището койото да почва малко преди горнобаснки където има спускане и да завършва при ортопедията където е изкачването. Така в участъука където е тясно и не може да се резшити пътя ще се минава отгоре, а след това в участъка където може да започне разширението отново ще слиза. Така транзитното движение ще е отгоре и ще преминава без проблеми. Трафика през княжево ще намалее значително и подобни неща като разделяне на потока през Цар Борис и Любляна е излишно. А и любляна не е улуица която е проектирана за такова натоварване. на това бях свидетел всеки ден доакто беше ремонта на Цар Борис.

4611
Според мен пък попа би бил неподходящо място. Там е малка площата и не виждам как ще се изгради метростанция. Смятам че е по-добре да е на Спортанта палата и следващта на НДК.

4612
Ами метростанцията на Юнак е на 200 м. от попа. Какво повече искаш.

4613
И защо само до Симеоновско а не до Бистришкото? Така се губи ефекта. Сега ще има задръствания в този участък.

4614
Вашето мнение / Under construction...
« on: 06.02.2006, 20:03:52 »
Не е проблем докато квадратчетата са ти празни както в момента. Това е ситемата за предупреждения във форума и при нарушаване на правилата при преценка на модераторите може да се вдигне нивото на предупреждение. При достигане на наксимално такова потребителя бива изгонен. За сега нивото на предупреждение на всички участници във форума е 0%. Всички потребители, с изключение на модераторите и администраторите, виждат само своето ниво на предупреждение, но не и това на другите.

4615
Quote from: bgpower
... като е и най-редовния транспорт на София след Метрото.

Така е само на теория, според разписанията. Факт е обаче че това са 2 от най-нередовните лнии, което за 280 не трябва да е така поради лекия му маршрут. Редовно има случки на по 5-6 автобуса дори един след друг. И преди и след това се чака по половин час. И на това ако му викаш редовно...

4616
Но тя трябва да говори нещо на всичко хора които я ползват. По-скоро нека е Юнак. Това хем е по-положеително, хем е една българска дума която даже звучи гордо.

4617
Quote from: blagun
И там прогресивно изсичат тополите - единият ред го няма от Красно село до горнобанския път.
Те ги изсекоха повечето преди няколко години защото взеха да стават опасни. Имаше случай когато в една бутя топла беше пандала пред автобус по 260 и само балодарение на реакцията на шофьора се е разминал сериозен инцидент. Но след това бяха засадени нови дървета които вече са станали високи. Ное не съм сигурен дали както казваш ти след красно село положението е същото или има само храсти там.

4618
Идеи / Re: Източна част на София
« on: 06.02.2006, 17:55:08 »
Линията ан а. 11 е доста дълаг и сега а да бъде удалжавана до места като Онкологията би станало вече прекалено много. Не е ли по-добре тази линия да бъде разделена на 2 части. Едната да е от Овча купел до да речем сточна гара или до канала, а другата да е от центрлана гара по сегашния маршрут на а. 11. Тогава тя ще може да бъде и удължавана и ще е по-ленсо да се намери ефективен маршрут за нея.

4619
Тролейбуси / Тролейбус 1
« on: 05.02.2006, 23:27:37 »
От кога това? Аз го видях онзи ден си си беше нормално изглеждащ.

4620
Трамваи / Re: Т8М-300(България 1300)
« on: 05.02.2006, 14:59:39 »
@CKD
Сигурен ли си че и ти разбираш това което написа?

Pages: 1 ... 229 230 [231] 232 233 ... 235